Izdvojio sam vrijeme da preslušam još neke pjesme koje su mi se učinile iz rekapitulacije da nešto vrijede...
I ona mala Ivona, Julija i Mia imaju urbane i cool pjesmice, baš onako radio-friendly i za slušanje dok putuješ kojim god prevoznim sredstvom, volio bih vidjeti ih opet nekada na izboru sa još jačim pjesmama a i ove su im svakako dobar temelj za nastavak karijere, no za Evroviziju treba ipak otići koji korak dalje da bi se na pjesmi ostavio neki pečat.
Kada je riječ o povratnicima iz pretprošle godine, po meni su podbacili svi osim Srđana Lazića čija stvar kida i vidljivo je napredovao međutim svakako je namijenjena za ličnu promociju umjesto za evropsko muzičko takmičenje, Igor Simić i Naiva imaju ''neloše'' pjesme ali u svakom slučaju onim prethodnim nisu ni do koljena po kojima su uostalom i ostali prepoznatljivi, eto samo su mi ok i ništa više iako sam možda očekivao više od njih.
Od ovih poznatih, Ana Stanić ima modernu pjesmetinu, produkcija je top i još moćnije bi zvučala na engleskom te je mogu zamisliti na takmičenju, po pitanju Ace Lukasa - sa onom dosadnom i zaboravljivom baladom je i sam svjestan da nema nikakve šanse pa je zbog toga i podvio rep te prestao ili smanjio anti-kampanju protiv Sare a Tijana Dapčević kao i uvijek u svom nekom svijetu i ''tra la la'' fazonu, vesela poskočica i to je to.
Sve u svemu, nije loše, zadovoljan sam ponudom i primjetan je pomak u smislu da po prvi put od povratka ne dominiraju i preovladavaju etno-balade i kukumavke izborom, dosta više su se pratili trendovi i osluškivalo šta bi moglo proći dobro a šta ne ali svakako može to još bolje!