Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Moze Ukrajinka biti kuvana noga, ali njoj ce nastup biti top nabudzen, za razliku od Zorjine predstave i glumatanja bekvokala koje ce joj rts uvaliti. Pritom produkcija ukrajinske pesme ne zvuci uzeglo kao Zorja. I ne, nece se desiti cudesni revamp kom se nadate. U najboljem slucaju, bice revamp na nivou Balkanike.
Ja se plašim te glume na pozornici, jer obično krenu u neku dubiozu i simboliku, a ono snima milion kamera u 3 minuta i ispadne niđe veze.
Ja sam tek par godina kasnije skontao da je Oro na Evroviziji imalo mini predstavu sa određenim značenjem, mislio sam da samo bekvokali imaju loše iskoordinisanu koreografiju.

Napr. u mom biću ne portoji opcija da sam fan ikom i ikad bio. to nije moj pogled na okruženje u kojem živim, radim ...
Tako iskreno i realno ne mogu biti ni u ovom slučaju " fan" bilo koga.

Neka pobedi onaj koga narod odabere i žiri RTS-a -koga god da su već nameračili , a jesu.
Ne možemo mi tu ništa promeniti , sve ide svojim tokom.

bilo koja od tri ponuđene pesme Zorja , Sara, Anđela - predstvile bi nas DOSTOJNO,svaka na svoj način.

Međutim ima ono nešto tananao u nama kada moramo da prelomimo i u datom mometu više podržimo a to ima veze sa " dušom" nego sa bilo čim drugim.
U tom kontekstu ja mislim da bi Zorja bila najviše oštećena ako ne ode na esc. Sara daleko manje. Anđela takođe više od Sare.
I čvrsto znam da većina naroda u Srbiji nakon preslušanih pesama ima taj osećaj. To ne znači da je neko protvnekog drugog.

Količina drame u tvojim postovima me izuzetno zabavlja

scared drag race GIF by Tazo Tea

Gotovo sam siguran da će instrumental otići na doradu nakon pobede. Svaka naša pesma od 2012. je imala još neki revamp (osim interno odabranih 2016. i 2017.), pa ne vidim ni jedan razlog zašto bi baš Zorja 2022. bila izuzetak. Kad se već bavite nagađanjima, pogledajte malo šta kažu činjenice.

Što se nastupa tiče, da, veće su šanse da bude glumatanje nego nešto drugačije od toga, ali možda nas demantuje. Onaj krindž nastup Balkanike mi je gori nego bilo koje glumatanje do sad, npr.

• Like
Reactions: FFM
Pa ja mislim da neki veliki flop doživeti nećemo... osim ako se u flop ne ubraja 15-20 mesto u finalu. Ja tu poziciju svrstavam u kategoriju "očekivano".
Verujem da veliki broj pesama sa PZE ulazu u finale Evrovizije, ali tamo verovatno ništa posebno. Koje mesto plus ili minus... u zavisnosti od toga kolika nas žiri bude voleo.

Skroz sam zaboravio da je Gorčin zadužen bio za onaj spektakl u Lisabonu. Dan-danas imam PTSD od onog dela kad Ivana i Danica poskoče.

Nije mi to nešto naročito bitno, ali lepo za njih. Meni najgora naša pesma od novijih.

Zadovoljavanje prolaskom u finale, dijasporom, i sl... Pa, srećna Nova 1915. godina zaista. Kad je Kruna propala shvatio sam da me zanima samo top 10. :D

Skroz sam zaboravio da je Gorčin zadužen bio za onaj spektakl u Lisabonu. Dan-danas imam PTSD od onog dela kad Ivana i Danica poskoče.
Zbuni pa vladaj.
A to je verovatno bio i najmemorabilniji trenutak celog tog krindža, jer je to bilo toliko glupo da je bilo bar zbunjujuće, ovo ostalo je bilo "prođi što pre, molim te"

Ju ju Balkanika ne ponovilo se vise... Onaj nagli pogled Mladena u kameru, pa onaj sto pomahnitalo lupa u kante za smeće, dekica na spidu stoji na kocki...

Sara Jo, sa ovim francuskim kapama, kačketima, kabastim sakoima – krombi kaputićima, širokim patnalonama i džombastim cipelama deluje kao klovn,Untitled.webp minijaturna verzija Čarli Čaplina, kao da hoće da sav svoj seksepil, gracioznost i lepotu sakrije, kao iskompleksirana, radikalna feministkinja, kvazi levičarka ili mlada proleterka ili kondukterka u Ko to tamo peva, još sa ocim crvenperskim repovima, perčinima, pramenovima, meni deluje kao strašilo, dok mi je npr. U pesmi Bez sna delovala ženstveno, prelepo, graciozno. Užas, zašto lepe žene žele da deluju kao nezgrapni dečaćići? Užas još jednom! PS Užas!!!

Pesma isto nezgrapna, tanka, jeftina, kad se setim kako je Bebi Dol 1983. u pesmu Lapis lazzuli delovala savremenije, modernije, moćnije iako je to Angelo Branduardi - Il libro, to je otrilike ovaj fazon, samo je kod Sare Jo sirot’nja udarila. Nikakvu moćnu koreografiju od nje ne očekujem jer sam do sada videla , osim u spotovima, na sceni samo samo šetkanje i poziranje. Kad bi pesma imala ozbiljan revamp koji bi pesmi dao dinamiku, smanjio repetitivnost, dao ozbiljniju kulminaciju od onih desetak sekundi na kraju, a uz to i nastup tipa Maruv, mogli bi pričati o nekom ozbiljnijem plasmanu. Sviđalo se nekome ili ne – ovo je tanko i nedovoljno.

Nakon što su mi se utisci slegli, iako mi je dosta etno balada, mislim da je Zorja najbolji izbor, da će tek u lajvu zvučati onako kao treba, a isto mislim da pesmi treba obrada, bogatstvo instrumenata, ozbiljnija produkcija i mnogo lepši , upečatljiviji insturmental. Za sada- Tim Zorja!!!!

Pa i bez nje vjerovatno osvaja televoting. Jedino ako ne pretjera ko Nina Kraljić.

Meni je najjače što se ovde spekulisalo koliko bi ko tvt bodova odakle dovukao na ESC ako bi nas predstavljao, a zaboravlja se da to što Lukas ne kida prvi u yt trendingu ne znači da masa rendom publike neće po difoltu glasati za njega čim ga ugleda na pze sceni. Ja sam i dalje ubeđen da on dobija prvo ili drugo mesto u tvt, bilo organskom popularnošću, bilo Mirković nameštaljkama, koliko god se to nama ne sviđalo. Ako će nešto da ga spusti to će biti malo manji bodovi žirija.

Takođe, mislim da se zaboravlja da je biti miljenik i perjanica RTS-a jedan od najbitnijh faktora, i pre će to onako indirektno i nesvesno da utiče na javnost nego što će neka masovna preferencija javnosti ikako da utiče na RTS i njegov žiri.

Kod Hurricane su se preferencije publike i RTS-a/žirija najlaganije poklopile, ali zaboravlja se da su i Balkanika, i Sanja Vučić ZAA i Nevena Kruna pre svega bili pod protektoratom i miljeništvom RTS-a, pa tek onda neki kao "hmm pa najbolje od ponuđenog" izbor publike.

Malo malo pa su na rts od NG, Sara, Angelina, Goca, Ana Stanic, Tijana... 🤣 Onda je ovde pobednik zirija 🤣
Top3 tvt Sara, Aca i Zorja, pitanje je samo raspored 🤣

Status
Not open for further replies.
Back