Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Pitanje - da li vam se dešava da po kući random počnete da pevušite Zorju?
Ne znam, vadite suđe iz mašine ili kuvate kafu ili šta god.

Koliko god da mi je simpatična dok je slušam, pogotovo kako me voze te dramatične strofe (refrena nisam baš fan), ne ostaje mi u glavi kao Savij moje telo savij ili Brui bruji čaršija, koje redovno random pevušim. Čak mi je i Oskar više u glavi. Kao super mi je dok se dešava, ali kada prođe zaboravim da se desila.

Btw, ne mogu da prežalim što Cobi nije učestvovao sa Zlatnim Detetom. :love:

Pesma za Evroviziju '22: Umesto Goce Tržan na festivalu CHEGI i Braća Bluz Bend​

Goca Tržan iz zdravstvenih razloga neće učestvovati na festivalu "Pesma za Evroviziju 22". Njeno mesto zauzeće CHEGI i Braća Bluz Bend sa pesmom "Devojko sa plamenom u očima".

CHEGI & Braća Bluz Bend dobili su pravo da učestvuju u glavnom izboru za pesmu koja će predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije" kao izvođači koji su bili sledeći na listi po ocenama selekcione komisije Radio-televizije Srbije.

Nastupiće na "Pesmi za Evroviziju '22" u drugom polufinalu, 4. marta, pod rednim brojem 6.
U skladu sa pravilnikom takmičenja, Radio-televizija Srbije i autori kompozicije imaju pravo da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača odaberu drugog izvođača takmičarske kompozicije.
Na festivalu "Pesma za Evroviziju '22" kartu za Torino, u kojem se održava ovogodišnja "Pesma Evrovizije", pokušaće da dobije 36 takmičara. Dva polufinala biće održana 3. i 4. marta, a finale je zakazano za 5. mart.​

Izvor: RTS

RTS dodao sve pesme na streaming platforme, osim na spotify on uvek kasni
Jao nadam se da će u neko dogledno vreme i na spotify, ili bar da slažu da ga bojkotuju što je sad postala globalna tema, samo da se ne blamiraju više što ni inače ništa ne kače tamo

Pitanje - da li vam se dešava da po kući random počnete da pevušite Zorju?
Pa generalno ovako da mi samo dođe - ne, tu ipak uglavnom corpore sano, čaršija i origami.
Osim kad je se svesno podsetim pa onda imam svoju verziju tog dela koji malo zapevam koji ide "pesma sprovodna to sam ja", ponekad i "pesma pogrebna to sam ja".

Povlači se kao 2008. Samo se tad povukla zbog bolesti tadašnjeg muža.
Ako je sad stvarno bolesna, nadam se da će biti dobro, mada imam teoriju da je od starta znala da neće nego samo iskoristila da navata sebi singl i promo, pa veli šta sad bezveze da se cimam da je izvodim kao eventualno plafon za top 10 😁

• Haha
Reactions: FFM
Inače što se tiče žirija prvi članovi žirija na Beoviziji 2018 i 2019 su nas nažalost napustilia.

pa onda imam svoju verziju tog dela koji malo zapevam koji ide "pesma sprovodna to sam ja", ponekad i "pesma pogrebna to sam ja".

A jes' malo sprovodna kad malo bolje razmislim. Sjajna metafora za oslobađanje telesnih okova, taman da pustiš detetu kada kažeš da je "kuca odvedena na farmu gde će biti mnogo srećnija".

Kao i kod svakog proper nerda, evo je moja apdejtovana lista.

Biću baš srećan ako ode na ESC:
Sara Jo (naravno ako pokida nastup - ako ne bude wowčina, onda sjebava celu pesmu)
Angellina (makar i sa onim jeftinim igračicama)

Biću srećan ako ode na ESC:
Gift
Ivona

Biću ravnodušan:
Zorja (ako nekako pokida nastup penje se u kategoriju iznad)
Konstrakta
Zejna
Marija Mikić (ona što peva Jul ako sam ubo ime jer znam da ima neko slično)

Biću razočaran:
Lukas (jer znam da može mnogo mnogo bolje)

Žiri u finalu PZE 2022 ..imam spisak.

1 Tanja Banjanin
2 Dragana Jugović Del Monako
3 Željko Joksimović
4 Emina Jahović
5 Aleksandra Slađana Milošević

Mene Lukasova pesma nije razočarala, to je otprilike ono što sam i očekivao, u rangu njegovih najboljih pesama, poput Upali svetlo, sličan fazon, posebno gledano u ESC kontekstu. Možda mu je i Hotel na sličnom nivou, dok većina mu je ipak samo za lokalnu upotrebu, iako su neke bile hitovi. Nije da je "Oskar" nešto posebno, ali jeste u očekivanom ruhu napisana.

Ja u ziriju ocekujem Dusana Alagica, Bojanu Stamenov, mozda opet i Dusana Petrovica..

Ako je tačan taj spisak za finale, je l' bilo nekad toliko žena u žiriju? Čini mi se da su uglavnom muškarci vidno dominirali.

Status
Not open for further replies.
Back