Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ma najbolje je misliti da su Tamaru nagradili jer je Makedonija pre toga promenila ime, to mi je najlogičniji razlog za pobedu po žiriju lol
Al nije to bila samo promena imena, nego i niz poznatih nam političkih ustupaka i unutrašnjih promena koje su učinili u paketu sa tim.

Ja cenim da Zorja uopšte ne bi dobro prošla kod žirija, kao ni Angellina. Za Saru vidim više poena od žirija nego od publike.
Sad razmišljam, nisam siguran da bi dobila doslovno više od žirija nego od publike, ali mislim da stoji da bi ona od svih naših hipotetičkih predstavnika imala najmanju razliku između ta dva. Npr. lično ne verujem da bi je žiri baš sahranio, a ni da bi to sad bio neki od baš viđenijih favorita publike, pa bi bili približniji malo ti bodovi, koliki god da su.

Pa više mi je Sara jury friendly, nego Zorjina toster produkcija (iako mi je Zorjina pjesma ljepša). Za tvt nemam pojma, ne zvuči mi Muškarčina kao nešto na šta će publika kidati, ali svakako ima one sigurne bodove kao i svaka srpska pjesma.

Sad razmišljam, nisam siguran da bi dobila doslovno više od žirija nego od publike, ali mislim da stoji da bi ona od svih naših hipotetičkih predstavnika imala najmanju razliku između ta dva. Npr. lično ne verujem da bi je žiri baš sahranio, a ni da bi to sad bio neki viđeniji favorit publike, pa bi bili približniji malo ti bodovi.
Tačno, ne mislim da bi žiri odlepio, ali iz muzičkog ugla je mnogo bogatija i inovativnija od Zorje i Origamija, koje su sjajne pesme u okviru svojih poznatih šablona, a stvarno verujem da žiri većine zemalja nisu babe sa 'ladnom trajnama. Možda babe sa modernim frizurama npr.

Znači sad smo izveli zaključake:

Ovde se navija za Saru jer je to Sara..bezuslovna podrška na kontu toga što je performer, pre svega.,pesma OK .. pa kako za koga.
I zato što se misli da će dobiti dosta poena od publike....po mmogima je ovde napravljena neka usoredba sa Ukrajnom , sličan žanr itd itd..

Za Zorju se mahom ne navija i pljuje ju se..
Zato što ima pesmu koju smo čulu 50 puta pa nije interasntna iako znamo da je u svom fahu jedna od najboljih.
Na žiri se uopšte više ne računa pa je onda i ova pesma kao takva nebitna, šta više žiri stalno glasa protiv nas.
I zato što njen muž ima učešće u javnoj prepisci na mrežama itd.. pa sad to ide na konto Zorji tj njenoj pesmi. Zamisli molim te.

Naravno sve mož da budne tako a pre da nije. Zadovoljavanje ličnih sujeta i egotripova po svaku cenu ne drži vodu.
Nit je crno, nit je belo.

Na kraju najbolja je ona pesma i pobediće koja skupi najviše bodova .. 2 +2 je 4 a 10 + 12 su 22 ...

:ROFLMAO:

Znači sad smo izveli zaključake:

Ovde se navija za Saru jer je to Sara..bezuslovna podrška na kontu toga što je performer, pre svega.,pesma OK .. pa kako za koga.
I zato što se misli da će dobiti dosta poena od publike....po mmogima je ovde napravljena neka usoredba sa Ukrajnom , sličan žanr itd itd..

Za Zorju se mahom ne navija i pljuje ju se..
Zato što ima pesmu koju smo čulu 50 puta pa nije interasntna iako znamo da je u svom fahu jedna od najboljih.
Na žiri se uopšte više ne računa pa je onda i ova pesma kao takva nebitna, šta više žiri stalno glasa protiv nas.
I zato što njen muž ima učešće u javnoj prepisci na mrežama itd.. pa sad to ide na konto Zorji tj njenoj pesmi. Zamisli molim te.

Naravno sve mož da budne tako a pre da nije. Zadovoljavanje ličnih sujeta i egotripova po svaku cenu ne drži vodu.
Nit je crno, nit je belo.

Na kraju najbolja je ona pesma i pobediće koja skupi najviše bodova .. 2 +2 je 4 a 10 + 12 su 22 ...

:ROFLMAO:
Reaction GIF by MOODMAN

@Turbo_ESChaler
Ne znam za druge al meni se pre svega sviđa Sarina pesma (stvarno, najiskrenije), pa tek onda Sara kao performer koji će je sigurno upotpuniti (možda ne oduševi na max ali teško da će razočarati).
Naklapanja o njenom i bilo čijem plasmanu kod ESC žirija su naklapanja, ali na osnovu neke kakve god percepcije, zašto bi bio problem da se donekle i to kao uzima u obzir.
Na žiri se u načelu ne računa svakako, naravno, ali se razmatraju mogućnosti barem malkice većih bodova od njega u zavisnosti od toga koga šaljemo.
Pesma kao takva je prebitna.
Ako se jednom izvođaču zagleda i zamera da li će dobro izneti koreografiju jer nije istoj sklon, drugom što veštičari i što je blizak sa RTS-om i kao eto potencijalno sa režimom, što se trećem ne bi zameralo što ima u najboljem slučaju nepromišljenog a u najgorem slučaju idiota od muža.

OK, evo i mojih zaključaka:
1. Lakše je ubediti ljude u važnost hidratacije, nego u važnost povremenog odmora.
2. Nikada ne treba zaboraviti koliko je važno odupreti se porivu da klikneš na „Show ignored content”.

Ako si me propratio sve ukupno i od poečetka onda si mogao primetiti da ne navijam nizakoga zbog imena i da li je performer (to je nadgorodnja i dobro je ako je ima,šta više mora je biti).

U tom smislu me ne zanima ni Sara ni Zorja ni bilo ko drugi.
Ja bih najradije poslao Anđelu sa revampom i produžetkom pesme.

Što se tiče dve glavne uzdanice Z i S obadve imaju pluseve ali i neke minuse za svoje pesme.
Ono što niko ne može da porekne je to da Zorja bez obuzira na tradicionalnost tog zvuka na escu ima najsigurniu pesmu generalno,od ponuđenog. Ne bitno ko me prija više ili manje i da li uopšte. To je jedna kvalitena pesma, dostojana, u svom fahu a sa Zorjinom interpratacijom i posebnim nastupom našu zemlju može efektno da predstvai i da osvoji neki midle skor.
Sara ima eksperimentalno rubno postavljenu ekscentričnu pesmu sa prigušenim dark motivom., dinamičnim ali jednoličnim bitom bez poentiranja u melodiji u nekom završnom delu pesme. Više recituje, manje peva..Ide na keči pričicu, pošto neki voklaista realno i nije. To nekome sve jako prija a nekima po difulktu ne. Nema sumnja da ima svoju publiku, fanove...
Istina je da to može dobro upaliti ali isto tako može da propadne najstrašnije. Kad igraš po rubu nekad se i strmekneš u provaliju.

Inače mene uopšte ne dotiče to šta ko priča po mrežama i čiji je ko i kakv stav zauzima. Toga na escu nema. I potpuno je besmisleno nekog prozivati u ovkvoj prilci za bilo šta privatno.... Ovde je većina sklona da se uvalači u te detalje koji veze sa pesmama nemaju.

i nakraju da dodam

od poečtka navijam i pronalazim sebe u OBE pesme, u svakoj na neki način.

Sve što je rečeno ovde negativno na kontu Sarine pesme,priče itd..je d abi s enapravila realnija slika i da bi se uspostvaio ekvilibrijum sa vrednostima i dometom koju može da iamZorjina pesma.

Neću podržati Saru jer smatram da ima svojih ultimativnih fanova dovoljno.
Podržaću Zorju i Anđeču ravnopravno ,zavisno od nastupa.

Sari želim da razbije sa nastupom i da prosečnu pesmu uvede u 10 level iznad svega , jer ako to ne napravi ne može se nadati da će dobiti Srbiju.

Last edited:
Ma sve je to okej, nisu upitne tvoje preference i podrška niti iko tebe ubeđuje da ih menjaš, ja samo u svom prethodnom postu htedoh kazati šta su bili pogrešni zaključci u onom tvom "znači sad smo izveli zaključke" 😁, a to naravno nema veze s tim kome se šta više sviđa i ko šta vidi potencijalno uspešnijim.

Srđan Lazić će biti sa plesačicom na sceni.

Screenshot_20220218_145856.webp

Status
Not open for further replies.
Back