pl Poljska 2026

Meni je ovo sve nekako mlaka voda, jedina što mi je držala pažnju je Basia Giewont ali nije ni ona mnogo bolja od ostalih. Najverovatnije Poljska ove godine NQ.

Totalni non-event od NF-a.

Jedino bih pomenuo Alicju, ali ne zato što mi se dopada, već zato što je devojka potpuno promenila lični opis i ,kako stvari stoje, rasu. Izgleda kao da kosplejuje kao crnkinja. Video sam da je dosta Poljaka ismeva i proziva zbog toga. Čak joj je i pesma mešavina američkog gospela i wannabe RnB-ja sa sve lošim pokušajem crnačkog akcenta. Ordur bizar 😵‍💫

Pre i posle:

IMG_6062.webp

Baš non-event što kažeš, nijedna pesma ovde nema prodirnost na ESC. Pray je pokušaj mixovanja svega i svačega, a finalni proizvod je mess koji je nepamtljiv i isforsiran. Zimna woda zvuči kao demo, nit glave nit repa i dosta slabašan pokušaj etno elektronike.

Cienie przeszłości mi se najviše sviđa, ali je njegov vokal malo njanjav i pesma nije dovoljno konkretna da bi se na prvu dopala publici (a i žiriju cenim).

Možda im i najbolje da šalju ovaj Parawany tango da budu relativno zabavni kada već nemaju opciju za rezultat.

Alicja razočarala, Empires je miljama bolja pesma u svakom segmentu. Ovo joj je stvarno hot mess, natrpano svašta, a nizašta čovek konkretno da se uhvati. Ipak, ostale pesme su slabe, pa me ne bi čudilo da ona ode i dobije kompenzaciju za 2020.

Basia bi mogla da napravi dobar rezultat. Pesma na Poljskom, izgleda neki narodnjak u modernom ruhu, možda može da pokrene Poljsku emigraciju koja je ogromna.

Back