pt Portugalija 2026

Koliko sam čitao samo dva izvođača bi išla na ESC iz Portugalije. Jel se zna kojih to dvoje ne bi bojkotovali, da malo skratimo listu za gledanje :)

Znam za Bandidos do Cante da su izjavili da neće bojkotovati u slučaju pobede, ne znam ko je drugi.

Obe smrduckaju na NQ pesme, mada ako bandidosi budu zvučali odlično uživo možda ih žiri progura u finale.

Portugalci su potpuno nepredvidivi, i prošle godine smo se skoro svi kleli da će biti u bottom 3 pf-a, a oni prošli. Na stranu to, meni je pesma Bandidosa prelepa i baš mi izaziva neku posebnu emociju. Jako jednostavna u svakom smislu, a opet nekako efektna u toj jednostavnosti, nisam pametan. Da oni onu, deluje mi da bi ih žiri lagano poterao u finale.

Od prvi pet finalista FdC mi se izdvojila Evaya, neka sinth dreamy laganica. Podseća malo na Björk

Kao i Marquise, skroz neki 80te vajb

Baš me interesuje šta će Portugalci da odaberu? Uvek su jako nepredvidivi i furaju neki autentični fazon skroz nevezano za ESC...

Ako su svi ostali pri stavu da bojkotuju osim Andrea i Bandidosa, nekako ne vidim svrhu održavanja NF-a. :ROFLMAO:

Meni ta pjesma od Bandidosa prelijepa, a i Andreova mi se sviđa, tako da, ko god ode od njih, super

Pa kao Benidorm ove godine ili Sanremo pre Italijanskog povratka na ESC, verovatno žele da imaju festival nezavisno od ESC

Šta god bude sa ESC većina zemalja ima svoje nezavisne festivale koji nisu tu samo zbog Evrovizije.

Back