Poslovi

Kada su izbori nimalo ne kafenišu nego se bave strankom i stranačkim odborom po 24 h.. 🤭😁
To je još gore, bave se sporednim stvarima koje verovatno nisu u opisu radnog mesta.

• Haha
Reactions: Mrm
Jao Miloše, pa ti mene za*ebavaš stvarno... :ROFLMAO:

Kamo sreće da svi ovde imamo i tih 150k koje nije neka plata ali ne zaboravimo da 50 posto stanovništva prima manje od 60k. Doduše, i kako ćeš ziveti sa platom zavisi i od drugih okolnosti. Ko ne iznajmljuje stan i ima rešeno stambeno pitanje, pa još nema ni decu, je manje više na konju (znači ja 😂)
Ja stvarno ne znam kako ljudi koji imaju medijalnu zaradu uspevaju da prezive sa decom i kirijom ili kreditom.

Isto se i ja pitam. Kako neko sa dva minimalca npr. u Novom Sadu da 15.000 samo na račune.

Kamo sreće da svi ovde imamo i tih 150k koje nije neka plata ali ne zaboravimo da 50 posto stanovništva prima manje od 60k. Doduše, i kako ćeš ziveti sa platom zavisi i od drugih okolnosti. Ko ne iznajmljuje stan i ima rešeno stambeno pitanje, pa još nema ni decu, je manje više na konju (znači ja 😂)
Ja stvarno ne znam kako ljudi koji imaju medijalnu zaradu uspevaju da prezive sa decom i kirijom ili kreditom.
Ma ti u izvršitelje Andrjoška i da te Bog vidi... 😌🤭

Tamo gde dvoje iz porodice radi, pa makar i na minimalcu, nekako možda i preguraju mesec, ako maksimalno smanje troškove i jedu ono što je jeftinije, ali sa jednim minimalcem je baš teško.

Teško da može i sa dva minimalca, ako plaćaju mesečno stan. Uglavnom ti ljudi rade i neke dodatne poslove posle radnog vremena kako bi pokrili mesečne troškove.

Ja hoću da budem sportski komentator za atletiku, jel ima neko da me ubaci ovde?? Biću vam zahvalan do kraja žovotaaa... 😭😭🙃🙃

Teško da može i sa dva minimalca, ako plaćaju mesečno stan. Uglavnom ti ljudi rade i neke dodatne poslove posle radnog vremena kako bi pokrili mesečne troškove.
Zavisi gde žive, koliko članova ima, odnosno kakve su potrebe domaćinstva. Npr. u mom kraju je mesečna kirija oko 150 evra, u gradu zna da ode i preko 500, a to je već značajan udeo u prihodima ako se živi kao podstanar. Cene hrane su manje-više slične svuda, mislim na markete, dok su restorani u Beogradu, pa i NS skuplji nego manjim mestima. Neka ode 40k na hranu i osnovne kućne potrepštine, 18k na kiriju, 20k na račune, par hiljada na prevoz i to je to. Možda se može tako ali uz strogo planiranje i odricanje od stvari koje nisu baš najneophodnije. Problem je kada se nešto pokvari ili iskoče drugi neplanirani troškovi.​

Koliko često idete u centar BG-a vi koji živite više od 10 kilometara od centra?

Kako kad, 3-4 puta mesečno.

Mislim da nismo prokomentarisali, ali:

Novi minimalac će biti 47.154 dinara, odbijen zahtev sindikata

Pretends To Be Shocked Fake Shock GIF by AIDES

Pa to je odlično za minimalac. Jedna osoba može da se nategne nekako i prezivi. Pod uslovom da im neko drugi plaća račune lol

Petre, ovo je ipak stara vest, od četvrtka, a to smo komentarisali. Svakako, očekujem i da bude potvrđeno toliko kao što tad i napisah.

Pa to je odlično za minimalac. Jedna osoba može da se nategne nekako i prezivi. Pod uslovom da im neko drugi plaća račune lol
Bilo bi odlično pre inflacije, sad onako. Bolji je bio onaj predlog od 50.000, naravno.

Mnogo korisnije od povećanja minimalca bi bilo da se ne dopušta poslodavcima da radnicima isplaćuju taj minimalac do kraja života. Postoje jasna pravila kada se može isplaćivati minimalac.

Back