Čuo sam da u NS ima samouslužna kasa, ja imam fobiju od rada na kasi, vraćanja kusura i sl... ubeđuju me da preterujem, ali videćemo. Štaviše, kolege mi kažu da najviše vole kad ih rukovodilac pozove da otvore kasu. Naporno je ređati robu, postoje striktna pravila šta i kako, koji se prozivodi rotioraju (za mlečne je to podrazumevano sve more da se izvuče iz rafa pa da se najpre ređaju proizvodi sa najdužim rokom, postoje zamenici rukovodioca koji potom to slikaju ako naiđu da nešto nije rotirano pa se to objavljuje u whatsapp grupi bez pominjanja ko je pogrešio, mada se to otprilike zna, radi se sve, kreneš da ređeš sone kiseline, svira pekara da je pecivo ispečeno, trčiš otvaraš to; nekog akcijskog artikla nema u rafu, trčiš ili u komoru -2 ili (daleko bilo) u duboko zamrzavanje gde je -25 (naravno po propisima postoje pantalone, jakna i kapa koju treba obući) ali kad ti ono šef ili šefica ulazi tamo u majici bude ti glupo da se sad ti oblačiš, po svakoj paleti postoji vreme koje je potrebno da se raspakuje, samo jedna osoba jednu paletu sme da raspakuje... Mislim Nemci su to sve lepo osmislili, svaka čast, ali oni koji su tamo boravili na praksi kažu da itekako više radnika ima.