Pa dobro, taj test nije kao da se polaže prijemni ispit - odšampa rukovodilac random 30-tak proizvoda i tu pred njim se popuni za par minuta da se uveri da radnik zna šifre jer nema vremena da se na kasi prisećaš ili ne daj Bože neki papir ili telefon da pretražuješ (telefon naravno stoji odložen u ormariću za garderobu - Hvala bogu - to mi skroz odgovara). Jao drukam poslodavca, Miloše obriši ove moje postove za neki dan, leteću kao frizbi.
Takvo je vreme došlo da je svuda tako - recimo fabrike za lepljenje kabova - ozloglašena Yura (mada u nemačkim, britanskim) nije ništa bolje, lepiš neke plastične držače na određenim mestima na kablovima, a SNS (ne znam kako da ih nazovem, ali provereno su preko stranke tu upali - inače organiziju radnike za mitinge podrške je l') zamenici rukovodioca ili šta već te nadgledaju, tj drže lenjire da provere je li razmak između tih držača tačno 12,5 cm pa se iživljavaju, tipični goniči robova, govore ti Brže, ubrzaj se... Brzina trake je najveća u Srbiji, par puta se dešavalo da se pokvari, pa dolaze timovi iz Nemačke da je popravljaju, u Slovačkoj u istim tim fabrikama to recimo ne rade, kao ni u Rumuniji, bio sam tamo na 3 meseca, radi se, naravno, ali mnogo relaksiranije (imaš vremena da odeš do WC-a). Ovde se desio jedan slučaj - i danas se prepričava - kad se nekom radniku išlo u toalet a šefica ga nije pustila, pa se uneredio... to je takvo poniženje... On je kasnije dao otkaz i valjda je prebio, van posla... ludilo.. zaboravio sam detalje.
U Lidl-u barem ima momenata kad se nasmeješ, jedan kupac mi je uključio svoju ženu preko viber poziva (to naravno nije dozvoljeno, ali u nekoj gužvi i brzini se dese tako neke situacije) da mi objasni koji sos od paradajza da joj kupi...