rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Ne bih bas da se ide iz krajnost u krajnost kao Maltezani. Samo da mi lepo udjemo u finale pa makar prosli kao 9. ili 10. u polufinalu.

Sve ovo pišem jer su moji prijatelji, koje sam prošle nedelje posetila u Engleskoj, rekli da prošle godine nisu znali kako i na koji broj da glasaju jer nisu pretplaćeni na BBC, a na streamu EBU sa YouTube toga nije bilo.
Шта? Зар није BBC free-to-air, с обзиром да је у питању јавни сервис?

Pa obzirom da retko ko mladi ima TV klasičan, verovatno su probali preko interneta, što se verovatno plaća.

Last edited:
Zanimljivo mi je ovo:

Elem, osim rediteljske vizije mora se imati i umeće pregovaranja i borbe za svoju viziju ❤️

Utisak br. 2: po Tviteru liči da je sve karte bacio na Luku, verovatno u strahu da se ne rasipaju glasovi...
Lajkovao je zanimljive predloga za nastup u Liverpulu tako da nadam se da ce biti usvojeno.

Koliko sam shvatila, za javni servis moras da placas pretplatu kao što mi placamo RTS. Razlika je što mi placamo tih 300 din uz racun za struju, pa placali ili ne mozemo sa gledamo program. U GB, em je pretplata mnogo skuplja, em je poseban racun i ako se ne placa nema ni TV programa. Imaju pristup nekim BBC platformama, koje emituju specificne sadržaje i to su, uglavnom, reprize.

Pretplata za BBC (television licence) iznosi £159.00 godišnje. Moj drug iz UK kad sam ga smarao da gleda Beoviziju 2018. se čudio otkud toliko reklama. Na BBC-u upravo zbog te pretplate nema reklama.

Botovanje ili uticanje na glasače, treba da pocne sto pre.
Mojim domaćinima iz Engleske, uspesnim, u inostranstvu skolovanim 30+ ljudima, rodom iz Novog Sada " Samo mi se spava" nije bio prvi izbor. Posle odslusanih PF, vise su im se svidjali Dzipsi, Belos i Zejna. Tek su u finalu, uz moje ponavljanje Lukine biografije i poruke pesme, primetili da Luka odskace, a u nedelju da je najbolji izbor. Posle sam ih navukla da gledaju reakcije stranaca i sad nemaju dilemu da je pobedio pravi.
Dakle, ako nasa dijaspora tek na ESC cuje Luku, vrlo je moguce da ce dati glas za Austriju koju predstavlja takodje, naše gore list, sa pevljivijom i zabavnijom pesmom koja pali na prvu.
Inace, produkciju PZE su ocenili kao sjajnu, objasnjavajuci mi, narocito na nastupima Princa i Belosa koliko je zahtevno i tesko bilo postici neke efekte.

Verujem da će RTS poceti da poziva našu dijasporu na glasanje neposredno pred pocetak takmicenja, ali bez pustanja pesme i nastupa sa PZE, vise nade polazem u strance nego u nase ljude.

Ma RTS uvek obezbedi dijasporu ja se tu ne brinem, to je uigrana priča.

Dobro je da Luke kao i Konstrakta zahvata i van tog bazena glasova i da su ga fanovi prihvatili.

Mi smo uvek samo sa tradicionalnim glasovima blizu TOP 10 na televotingu ili u TOP 10a sad ce se zahvatiti i malo iznad.

Treba nam podrska i jedno 15-ak zemalja od zirija i to ce biti sve fino.

Najvaznije od svega biti ljubazan i prijatan kao Konstrakta i nadam se da ce Luka kao takav i biti kako bi ga sto vise prihvatili.

Ma RTS uvek obezbedi dijasporu ja se tu ne brinem, to je uigrana priča.
Ma nek obezbeđuje i RTS, al' možemo i mi da lobiramo ;)

Kad budem ugrabila malo vremena tokom vikenda, planirala sam da pišem Asocijaciji industrije video igara Srbije (SGA) i Nordeusu i još nekim našim kompanijama, da li su upoznati da je Srbija prva zemlja ikada koja šalje gaming na Evroviziju, sa molbom da pošalju svojim poslovnim partnerima iz inostranstva link na našu pesmu :D

Prošle godine su svi smarali po društvenim mrežama i YT-u mnoge strance kako bi im objasnili poruku i značenje Konstraktine pesme, i pokušali da im promene mišljenje... ove god po mom mišljenju ne moramo to da radimo jer su mnogi shvatili poruku...ali moramo tradicionalno angažovati dijasporu i proširiti lobi (to sa kompanijama video igara nije loša ideja...) 😅

(to sa kompanijama video igara nije loša ideja...) 😅
Srbija jeste među liderima u tom sektoru, i ne verujem da je skroz slučajno to što prvi šaljemo gaming na Evroviziju...

Čini mi se da Srbija voli video igre, igra ih i proizvodi za globalno tržište...

Takođe pretpostavljam da u delu industrije igara vezanom za dizajn ima dosta kreativnih ljudi koji bi mogli da vole Evroviziju...

Iskreno, nisam siguran ni koliko su podržali Scorn, ali vredi probati.

Back