rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Ti si baš veliki fan njegov primetio sam.
Da li si i ranije pratila njegov rad i volela njegove numere, ili tek sada od PZE23???
Volela sam D-generation, ali ne u toj meri kao SMSS.

D-generation mi dopadala na drugi način: kao muzika, da, ali pre svega kao genijalna poezija koja probada u najtananija osećanja, i ostavlja bez reči...

Mislim:
We grew up wanting it all
The dreams about castle walls
Tell me honey, did it all go wrong?
When I chose material life, oh
Instead of my songs

M-o-n-e-y, will you wipe my tears tonight? Will you be my Valentine?
Cause I am a lonely guy

Cause we are degenerate, d-d-degenerate youth
I'm lonely, but I won't call you
Cause we are degenerate, d-d-degenerate truth
We're living for the moment, but the moments we lose

Once a happy child
And we ran the streets so wild
Milk and cookies my grandma used to make
Laughing all the time
But now my mood ring has changed

Now running the wrong routes
We're holy prostitutes
Tell me honey, have you had enough?
Gun is loaded, flat is empty
You just gotta trigger it rough

Cause we are degenerate, d-d-degenerate youth
I'm lonely, but I won't call you
Cause we are degenerate, d-d-degenerate truth
We're living for the moment, but the moments we lose

SMSS me opčinila na skroz drugom nivou:
- pre svega muzikom,
- pa onda porukom, što na širem ideološkom nivou buđenja , i što se tiče mentalnog zdravlja
- i na kraju umetničkom vizijom nastupa koji hipnotiše...

SMSS me baš udarila u ideološki fundament (ja sam generacija protesta 1996/97 i Otpora, koliko god danas to sve delovalo uzaludno i smešno lol)...

Primitivce koji Luki negiraju ljudskost bih onako sve podavila, kao da su mi raširili crvenu maramu ispred očiju lol

Zaista bih volela da ostane na muzičkoj sceni, može poput Bojane Vunturišević...

Izvinjavam se, raspisah se...
Dopalo mi se pitanje, dobar šlagvort da hvalim Luku lol

Volela sam D-generation, ali ne u toj meri kao SMSS.

D-generation mi dopadala na drugi način: kao muzika, da, ali pre svega kao genijalna poezija koja probada u najtananija osećanja, i ostavlja bez reči...

Mislim:

SMSS me opčinila na skroz drugom nivou:
- pre svega muzikom,
- pa onda porukom, što na širem ideološkom nivou buđenja , i što se tiče mentalnog zdravlja
- i na kraju umetničkom vizijom nastupa koji hipnotiše...

SMSS me baš udarila u ideološki fundament (ja sam generacija protesta 1996/97 i Otpora, koliko god danas to sve delovalo uzaludno i smešno lol)...

Primitivce koji Luki negiraju ljudskost bih onako sve podavila, kao da su mi raširili crvenu maramu ispred očiju lol

Zaista bih volela da ostane na muzičkoj sceni, može poput Bojane Vunturišević...

Izvinjavam se, raspisah se...
Dopalo mi se pitanje, dobar šlagvort da hvalim Luku lol
Nema veze što si se raspisala,svakako je lepo videti da je neko toliko informisan i toliko prati pomno nešto.

Bukvalno postoje stvari koje mene zanimaju i koje dugo pratim,poput evrovzije ili sporta,ali iskreno mislim da ni priblizno ni muziku a kamoli nesto drugo ne pratim vise sa tolikim entuzijazmom.

Nas tekst na ESC koji sam najvise analizirao - Oro

Lol
Aaa Ljubis me ko balavica nije te sram,jesi li skontao i tu preneseno značenje šta je pisac hteo reći "Beograd,Beograd,ja bezobrazan,ne jednom,ne dvaput,tri puta meeeeeeee,Beograd,Beograd tri puta ponaškijee" ???

Bliskoistočni uticaj je doneo Majed, i Luka je to ispoštovao, jer je Majedu važan taj orijentalni prizvuk...

Intervju gde anđeoski svetli:

Za neku kolaboraciju mora da bude uživo sa nekom osobom...
(Znači duet sa Elenom bi mogao da se desi jedino ako stvarno ostane da živi na relaciji Beograd-London, i počne više vremena da provodi u Srbiji...)

Inače pesma Jelene Tomašević-Oro je za našu najveću muzičku zvezdu svih vremena Acu Šmkrkasa najgluplja pesma ikada,kaže da mu je tekst nestvarno glup,ne smeta mu melodija ali kaže težak užas od teksta..
Jedino je dobro da nije nazvao nastup i pesmu satanističkom to je već napredak...

A što nam je tačno bitno šta kaže Aca Lukas, ne razumem?
Nije tebi ili meni,ali jeste bitan za vecinu stanovnistva ili hajde za sve ili barem vecinu medija,sta god on da izjavi to prenese 12334455 dnevnih novina,zatim tabloida,nedeljnika itd i to ne samo za muziku nego i za novinarke poput Zakline, i za novinare dobre ili lose mlade ili stare,prisutan je u politici mnogo..
A bukvalno svake godine komentarise beovziju i gostuje i na vise televzija,bukvalno stalno ga pitaju sta misli isvi prenose i komentarisu..
To je dokaz da na moju veliki zalost ili tvoju,on za SRBADIJU JESTE NAJVEĆA MUSKA FOLK ZVEZDA i nazalost JESTE BITAN CIM GA SVI PITAJU..
Cak i sa Nove s,lista Danas ga pitaju za misljenje prosle godine cak malo i provociraju stavljalju i njegovu sliku na naslovnu stranu on kao preti da ce ih tuziti itd

Dobru smo stvarno numeru imali te 2008, kada smo bili domaćini, po svim parametrima dobru, mogu da kažem..
Za malo mi izmiče top 10 te godina, a možda je i tu negde na granici, jer treba to ponovo sve izanalizirati, davno je bila 2008. godina..
Naprosto ne mogu Eurobandið da rangiram ispod "Oro", Friðrik Ómar i Regína Ósk su doneli nešto neponovljivo, kroz onakvu energiju i vokalne harmonije, prezentovali su nam jedan od najboljih šlagera na ESC ikad.. ❤️🥰😍👌

Dobru smo stvarno numeru imali te 2008, kada smo bili domaćini, po svim parametrima dobru, mogu da kažem..
Za malo mi izmiče top 10 te godina, a možda je i tu negde na granici, jer treba to ponovo sve izanalizirati, davno je bila 2008. godina..
Naprosto ne mogu Eurobandið da rangiram ispod "Oro", Friðrik Ómar i Regína Ósk su doneli nešto neponovljivo, kroz onakvu energiju i vokalne harmonije, prezentovali su nam jedan od najboljih šlagera na ESC ikad.. ❤️🥰😍👌
Oro ti je top10 ili takmicenje ti je medju 10 najboljih koje si gledao???

Da "Oro" u top 10 za ESC 2008..
Ma to je top1 u najgorem slucaju top2 na ESC i po mom misljenju i vecini koje poznajem i po kladionici bili top2 od pocetka do kraja.
6.mesto nezasluzeno i kriminal zaista,da RTS nije Jeleni nastup unistio namerno ili slucajno kako je sama priznala da je cak i plakala zbog toga sigurno bi bolje prosla..plus smo pobedili godinu dana ranije mozda zato publika toliko slabije i glasala nego za Mariju da dobije bas 108 poena cak manje od Marije u finalu..

Pa dobro, tebi je u top 2, nekom nije, kao i za svaku pesmu..

Svaka čast svemu što je Srbija slala na ESC, ali nikad ništa kao Oro. 🧡 Ta pjesma je čista fantazija i najbolji dokaz zašto je glazba umjetnost
Slažem se možda nepopularno mišljenje,ali meni je recimo te godine a takodje i mnogim ljudima koje poznajem Jelena bila bolja i draza i pesma i kao izvodjac od Marije,ali naravno da iako smo svi verovali u sjajan uspeh da smo pretpostavili da necemo dva puta zaredom pobediti,jer je to retkost posebno u ovom veku i nece dozvoliti,ali svakako lep eurosong,lepa pesma i nastup,dosta zanimljivih numera i nesto lepo u Beogradu i sjajno organizovano,a na kraju smo solidno i prosli u finalu...

Luke Blek je toliko razotkrio stepen autohomofobije na srpskom tviteru da mi je to smešno ali i strašno.

antipatičan = nervira ih što je fem, a ti likovi isto femare, znači dijagnoze se samo lepe jedna na drugu

msm simptomatično da taj opis antipatičan za njega koriste samo balkanski gejevi, znači niko iz inostranstva nikada

Back