rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Ako mislimo da računamo na neku "drugosrbijansku" dijasporu, Danas je neka bitna kockica u promotivnoj kampanji...
Ta ''drugosrbijanska'' dijaspora ce svakako glasati za Luku.

Veci problem je ona ''prvosrbijanska'' dijaspora koja ne priznaje nista sem pesama tipa ''Lane moje'' ili ''Ovo je Balkan''.
Njih je nemoguce privuci da glasaju za ovu pesmu, jer ona je ''satanizam'' i ''dekadencija sa zapada'' i to ce za njih tako ostati.

Da, biće forumskog glasanja. Prvo za polufinala a potom za naše finaliste.

Što se tiče komemtarisanja pesama iz našeg ugla ili nekih poznatih ličnosti, videćemo još za to hoće li biti i u kom formatu.
Hoćemo li moći glasati i za Srbiju da udje u finale ili pobedi,ili kao i na na sajtu evrovzije to nece biti moguce zbog pristrasnosti??

Glasamo za sve zemlje. Nije svima Srbija favorit.

Veci problem je ona ''prvosrbijanska'' dijaspora koja ne priznaje nista sem pesama tipa ''Lane moje'' ili ''Ovo je Balkan''.
Njih je nemoguce privuci da glasaju za ovu pesmu, jer ona je ''satanizam'' i ''dekadencija sa zapada'' i to ce za njih tako ostati.
Cuo sam i komentare kao uzas Lukina pesma kazu ne svidja se mnogima jer kao tursku melodiju peva na engleskom to misle kao na onaj elektronski deo pre prvog refrena ili pocetak druge strofe mnogima deluje kao turska melodija,meni i ne toliko iskreno nisam skontao to uopste...inace mi ne para bas toliko usi sto se mesaju i engleski i srpski kombinovano stalno,mogao je pevati samo na jednom jeziko za ovu pesmu je engleski prikladan,ali iskreno meni je cak i korektno to sta znam...

Glasamo za sve zemlje. Nije svima Srbija favorit.
Hvala na informaciji,nije svima Srbija,ali sam mislio posto ne znam za ranije nisam pratio toliko,da li je cesto Srbija pobedjivala ili bila u vrhu i udje uvek u finale na ovom forumu,posto logicno clanovi ovog foruma koji pisu komentare vecinom su Srbi pa je logicno da je pristrasnost veoma tesko izbeci cak i kada smo slali na primer pesme koje se nisu ljudima toliko dopadale..

Hoće, slažem se, ako znaju šta je i kad je... ovo će jednom delu njih biti drugi put u životu da glasaju, posle Konstrakte...

Mora i taj neki promotivni deo da se odradi...

@KONSTRUKTOR Ima ovde i više članova iz Hrvatske pa bilo bi bez veze da ne glasamo ni za Srbiju ni za Hrvatsku. Svakako svako neka glasa kako misli da treba, prema svom ukusu.

@KONSTRUKTOR Ima ovde i više članova iz Hrvatske pa bilo bi bez veze da ne glasamo ni za Srbiju ni za Hrvatsku. Svakako svako neka glasa kako misli da treba, prema svom ukusu.
Da,to jeste..
Ne,znam ali ove godine nikada manje zemalja iz bivse Juge,a meni se iskreno nikada vise dugo unazad nisu dopadale pesme komsija volim jako i Hrvatsku i Sloveniju,Srbija mi je slabija pesma za moj ukus muzicki mozda i malo vise slabija u odnosu na region,ali licno svakako cu glasati za finale za sve 3,jer to i zasluzuju,Srbiju gledam subjektivno,jer dosta puta mi Srbija nije bila ni za prvih 15 ili 20 pesama,pa sam stavljao u top10 Srbiju tako i ove godine,makar subjektivno su mi za top10,iako privatno mi vise mozda prija za top10 pre neka Letonija na primer jedna alternativna i fina kvalitetna pesmica i one gitare sjajne recimo primera radi..

Društvo, zna li se nešto u vezi sa Lukinim pripremama za ESC? Hoce biti neki spot, verzije na engleskom itd?

Hajde i Češku da dodam, mada nisam siguran, poslušaću vas...

Hrvatska - 12
Irska - 1
Letonija - 0
Malta - 3
Norveška - 7
Portugal - 2
Azerbejdžan - 0
Češka - 7
Finska - 4
Izrael - 4
Moldavija - 3
Nizozemska - 6
Švedska - 7
Švajcarska - 10
Francuska - 6
Nemačka - 7
Italija - 5
ROW - 4

ukupno: 89
Švajcarska 12-ica nam je sigurnija i od hrvatske (ne bih se baš kladio da će Luka dobiti maksimum od hrvatskog televotinga u onom prejakom polufinalu jer je bukvalno no name i u Srbiji, ali eto pretpostavimo da hoće), čak je i Tijana Bogićević dobila 12 od Švajcarske u polufinalu dok od Sjeverne Makedonije i Hrvatske po 10 koliko se sjećam, nema šanse da gastozi iz Švice omanu... :ROFLMAO:
Čisto sumnjam da dobijamo ''čak'' 6 od Holandije, malo mi to nerealno al' dobro.
Takođe, rekao bih da od nordijskih zemalja će Luka najbolje proći u Finskoj jer sama pjesma paše finskom senzibilitetu i po komentarima na društvenim mrežama našu pjesmu (nakon Poljaka) ubjedljivo najviše hvale Finci od svih stranaca, nema šanse da od Norveške i Švedske dobijemo više nego od njih.
Ne mislim da ćemo od Njemačke imati 7 već nešto manje, Malta definitivno daje više od 3 (barem 5) a moguće je da i od Iraca izvučemo više od boda.
I od Moldavije kao i od Azerbejdžana ćemo dobiti ''krompire'' predosjećam, prije ćemo od Letonije izvući neki poenčić nego od ovih.
Za ostalo se više-manje slažem.

Pretpostavljam da će online glasanje biti kao na JESC-neograničeno , ali za 3 pesme. Mislim da je, za druge dve pesme,bitno ne glasati za pesme koje se spominju za Top 10 jer tako guramo konkurenciju za levu stranu tablice. U svakom slucaju glasam za Srbiju i Hrvatsku. Osim sto su naši, najviše mi se i svidjaju.Za treci glas čekam nastup. S obzirom, da se može više puta glasati, nameravam da treci glas svaki put dam drugoj zemlji.

Pretpostavljam da će online glasanje biti kao na JESC-neograničeno , ali za 3 pesme. Mislim da je, za druge dve pesme,bitno ne glasati za pesme koje se spominju za Top 10 jer tako guramo konkurenciju za levu stranu tablice. U svakom slucaju glasam za Srbiju i Hrvatsku. Osim sto su naši, najviše mi se i svidjaju.Za treci glas čekam nastup. S obzirom, da se može više puta glasati, nameravam da treci glas svaki put dam drugoj zemlji.
A ja bas obratno mislim ako cemo strateski da bi trebalo glasati za one koji sigurno ulaze u finale, npr Finsku i Svedsku ( jer ce za njih glasati vecina) a ne za one zemlje koje nisu tako jasne da ce uci u finale npr. Svajcarska, Moldova itd. Hrvatskoj svakako dati poene zbog toga sto su nas podrzavali nekoliko godina.

• Wow
Reactions: Mrm
I ja planiram da šaljem 1 glas podrške za Let 3, a sve ostalo za Luku :love:

A ja bas obratno mislim ako cemo strateski da bi trebalo glasati za one koji sigurno ulaze u finale, npr Finsku i Svedsku ( jer ce za njih glasati vecina) a ne za one zemlje koje nisu tako jasne da ce uci u finale npr. Svajcarska, Moldova itd. Hrvatskoj svakako dati poene zbog toga sto su nas podrzavali nekoliko godina.
Ne dopada mi se ovakav spirit festivala i takmičenja, nije to pravi pristup, toliko kalkulisati, tu onda nema ljubavi prema pesmi, muzici, fetsivalskom programu.. :(

Back