• Zbog održavanja foruma, pristup neće biti moguć večeras od 21h do završetka radova (nekoliko sati).

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Je l' ti citas postove do kraja ili samo kukas na sve sto ti se iole ne svidi? Kakav copium, kakvi bakraci, bolje se fokusiraj malo na citanje & razumevanje onoga sto si procitala, a ne samo na pljuvanje drugih.
Tebi se apsolutno niko nije obratio. Baš mi nisi ni na radaru bio ni tvoj komentar.

Ja mislim da smo mi sasvim solidno prosli. Narocito u polufinalu. Ne znam zasto se ovoliko kuka.
Bukvalno.
Najbolji paket je pobedio na PZE-u, a Majsta je već pisao o sličnim pesmama i kako su prošle na prethodnim evrovizijama.
Imali smo odličnu pesmu, nastup, kadriranje, harizmu i podršku esc fanova, ali na kraju je ispalo kako je ispalo. Ne sećam se da ste imali meltdown za Norvešku 2024., bilo je ponekog komentara u fazonu „pa dobro, nisu morali baš poslednji“ i to je to.
I ove godine je Litvanija poslala kvalitet, umetnost i različitost (nisam neki fan, ali sve što smo imali mi (osim harizme) imali su i oni), pa su opet prošli kako su prošli, a niko ovde ne kuka za njima.
Momcima sve najbolje dalje u karijeri, nadam se da im je ovo bilo lepo iskustvo i da će uspeti da ga iskoriste na najbolji mogući način, nešto kao Joker Out a ako može i više :D

Pa od samog početka je postojao žanrovski rizik, odnosno neprijemčivost istog publici koja je navikla na čistu površnost, svi smo bili svesni toga i opet smo postigli konsenzus oko toga da su momci nešto najbolje što imamo u ponudi i što treba da šaljemo bez razmišljanja. Sve što su uradili na ESC-u nakon prošle godine koje smo proveli provlačeći se kroz blato i blamirajući se čišćenjem evrovizijske pozornice su anulirali i vratili nam iskru koja nam je falila. Na tome i na svemu ostalom ja sam im večno zahvalan i bukvalno ne zaslužuju da se bilo kako dovodi u pitanje njihova zasluga.

Meni su ovoliki bodovi publike u polufinalu i van dijaspore pokazatelj da su momci razbili, mi sada samo možemo da nagađamo kako bi oni prošli u finalu da su nastupali kasnije, pa evo i kod publike u finalu ima dosta 11. i 12. mesta, ja sam siguran da je to što smo nastupali posle Australije kao favorita za pobedu itekako uticalo na naš plasman. Niko ovde ne umanjuje njihov kvalitet i razlog zašto su pobedili na PZE ove godine.

Ocigledno je u slucaju Lavine redni broj itekako igrao bitnu ulogu.
Velika je disproporcija glasova publike u polufinalu u odnosu na finale.
Jeste veci broj zemalja koje su glasale ali se i svakoj zemlji (tj Srbiji u ovom slucaju) povecava broj poena koje moze uzeti.

A dobro, nastupale su i Lelek poslije pobjednice pa opet 70+ poena publike dobile

Ma nije RO uticao na ovo u velikoj meri, možda čak i nikakvoj. Ništa veći impact ne bi ostavili na "stručni" žiri ni u drugoj polovini.

Jel moze da se desi da Bugari nemaju pare da organizuju pa 2027 bude u Beogradu?

Najveća krivica ide svakako RTS-u i PR timu. Promocija kod dijaspore je potpuno zakazala. Da, pesma nije po zvuku bliska ljudima iz naše dijaspore, ali uz dobar marketing je bend mogao da se približi našim ljudima i da se oni potom aktiviraju za glasanje. Sa standardnim glasovima dijaspore bili bi oko desetog mesta.
RTS je potpuno nezainteresovan, onaj press day kada su imali bio je na zahtev Lavine, RTS se u početku protivio, to može i Stefan da potvrdi. Nastup takođe nije zasluga delegacije već momaka koji su grizli kao lavovi i nisu želeli da odustanu od svoje vizije ni po koju cenu.

Srbija Bugarskoj 2027e...

ljubav-navika.gif

Bugari se potcenjuju što se tiče finansija lol. Pa 20 godina su u EU i bdp im je za 30 milijardi dolara veći od našeg ekonomskog tigra jelte. 🤣 Finansije su bile samo izgovor neučestvovanja na ESC-u, a suštinski problem je bila čista nezainteresovanost nac.emitera, da se ne lažemo.

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back