rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Baš to. Danas je sve to onlajn dostupno. Nije kao nekad da na Eurovision kanal ide samo jedan snimak, već i u aprilu mogu da osvanu novi snimci, neke druge verzije i sl.

Jel vode i Konstraktu u green room da im donese sreću ko Teyi? xD

Mogu da zadrže instrumente, ali da to bolje upakuju, kako će ih "koristiti". Drmusanje gitare u prazno, dok mlate kosom npr. nije baš interesantno za gledanje, ni kad se stvarno svira, a ne kada se samo imitira. Sigurno se može nešto smisliti da ljudima bude jasno da su bend, a da vizuelno izgleda interesantnije.

Ja sam pisao o tome između dva polufinala pa su me napali neki na temi. Ti si dobro prošao :)

Postoje dva pristupa nastupu od kojih zavisi kako mogu oni da se srede. Radi se o kadriranju. Prva varijanta je da se doradi nastup sa PZE. U tom slučaju kada god idu strofe oni trebaju da se suptilno kreću i da imaju neku aktivnost da ne izgledaju kao zombiji koji spavaju. U prvom refrenu mi se čini da se kreću ali je kretnja minimalna i to u krupnom kadru jedva da se vidi. U drugoj strofi šetaju ko razbijena banda i to mi nema nikakvog smisla. Taj deo treba izmeniti da imaju neke suptilne kretnje po bini da se to vidi jasno u krupnom kadru ali i da bude u skladu sa mood-om stroaf. Što se tiče refrena meni su tu ok i treba da budu još teatralniji nego sada da to bude još ekeftnije, nešto slično onome što su Maneskin basistkinja i gitarista radili.

Što se tiče Luke čovek pored pevanja i glumi što je odlična stvar. Kao što sam već rekao ja bih mu dao nekog glumca na 2-3 dana da mu pomogne oko glume tokom pesme i jednog reditelja da odradi kadrove. Recimo posle prvog growl-a u break-u je kriminal što kadar nije iznad Luke dok se "moli". Sećam se da je neko rekao da se brat spotakao u tom momentu i da nije mogao da se dovuče do predviđenog mesta, međutim nije, to je isto deo predstave samo što je bata dosta lošiji u glumi pa mi ni posle 3-4 gledanja nije jasno šta to njegovo puzanje treba da predstavlja. Takođe mi nije jasan sam početak šta predstavlja da "ruka" na leđima osim možda mala iluzija za gledaoce.

Drugi pristup je da se u strofama uopšte ne koristi širok kadar nego da kamera bude non stop na Luki koji može da glumi 100% i to bi po meni bolje izgledalo od bilo čega što može da se osmisli za bend. Bend će se videti u refrenima i to im je dosta. Valjda nisu toliko egoistični da ne prihvate ovako nešto. Bata ako nauči da glumi može i on da dobije krupan kadar u finalu pesme jer je njemu još lakše da glumi jer je taj prateći na play back.

Treći pristup bi bio nov nastup ali obzirom da se o tome nije pisalo mislim da je to završena priča i da je ovaj koncept već poslan. Doduše u ovom konceptu i dalje možemo tamo da menjamo jer oni nemaju neke zahtevne props i slično. Čak ni ekran ne koriste, što takođe treba izmeniti, nego samo rasvetu.

Back