rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Ne znam cemu ovakvi kiseli komentari za publiku i iznosenje dezinformacija. Holandjani nisu nesto poznati kao vatreni navijaci, generalno germanski narodi su slicni po tom pitanju. Svajcarci isto prate sve poprilicno mirno, njihovi komentatori se nisu nesto posebno radovali kada su pobedili. Publika na ESC nije placena, svi ti koji stoje tik uz ogradu su ljudi koji kampuju ispred arene satima jer je parter velik. Bio sam u Malmeu 2024. i Teya Dora je dobila hladan tretman kao i neke druge balade. To je do zanra, na brze pesme publika ima bolju reakciju uvek.
Holađani su tamo bili u manjini, a reakcija im jadna i na brže pesme, i to nije ništa novo.

Ovako se 2008. Tomaševićka tucala s Dimom Bilanom, na nekom predevrovizijskom koncertu, mozda baš u Amsterdamu... 😆 S kim se sve momci tucali? 🤣🤣🤣🤣

To je žanr koji ne mogu svi da vole. Najviše zamerki ide na vrisak i taj deo. To ne prija svakom, tako da otuda kečevi onih koji ne vole takav zvuk.

Evo ovo je situacija danas.

Screenshot_20260412_203816_com.android.chrome_edit_14795627627429.webp

Pošto analiziramo OGAE Francusku od par članova, neki nezvanični žiri u Norveškoj, ovako je bilo pre neki dan na glasanju fanova:
Screenshot_20260410_114822_com.android.chrome_edit_14805803856074.webp

Nailazim na ljude koji uglavnom ili vole srpsku pesmu, ili je doslovno mrze. Dakle ne da kažu, ne sviđa mi se, nije moj cup of tea, nego je bukvalno mrze. Ove u sredini je mnogo teže naći.

Meni prosle godine na Gunsima u Becu, nisu izasli na bis 🥹, Axel izasao, video ljude kako odlaze da bi prvi uhvatili metro, okrenuo se i otisao, dok su u Beogradu na bis izasli 2 x, i svirali ukupno dva ipo sata. Jeziva je publika bila u Becu.
Ja izadjem sa koncerta pre poslednje pesme da bih uhvatio prevoz/taksi van najvece guzve 🥹

A priče kako ne mogu svi voleti svaki niche žanr i da se zato ponašaju tako prostački i ograničeno a kao razumeju se u muziku su više stvarno izlizane. Uvek kao neki razlog i opravdanje ima za to njihovo posprdno komentarisanje koje samo govori o njihovoj nekulturi i neznanju.

Ili si profesionalac ili nisi, u birtiji sa svojim prijateljima na watch party pričaj šta hoćeš.

Back