Nema mesta ni strahu, a još manje panici i nesigurnosti. I ja momke vidim u finalu, i to onako prilično nonšalantno.
Prvi parametar je uvek naša kuća. Ako toliko ljubavi i dobre energije dolazi iz Srbije, teško je verovati da to bilo gde može da rezultira neuspehom, posebno u Beču, najvećem srpskom selu.
Drugo, pesma ima kvalitet, slojevitost, specifičnost i originalnost, uz izuzetno harizmatičnog i glumački nadarenog lid vokala. Takve stvari se jednostavno ne mogu ignorisati. To se vidi, čuje i oseća. Nastupom RTS ovde teško da može mnogo da upropasti. Čak imam neki instinktivni osećaj, možda prvi put, da ne mogu da pogreše sa nastupom pa i da se ne trude i da ga preslikaju samo, što neko reče.
Treće, gde je nestao optimizam od pre šest ili sedam dana?
Ako gledate kladionice, one će i 2027. godine, tvrdim unapred, u top 10 imati iste zemlje i pre i posle izbora pesama. Tu su gotovo 101% Švedska, Italija, Francuska, Izrael i Ukrajina, dakle najmanje pet od deset mesta je unapred rezervisano na kladionicama u 2027. Još dve zemlje mogu gotovo unapred da se naslute, i tako već imamo sedam od deset pozicija koje su praktično rezervisane.
Zato opušteno i uživajmo. Rezultat će doći, ali na kraju krajeva nije ni najvažniji. Bože moj.