rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Pa ne znam nekako mi engleska verzija zvuči internacionalnije i pristupačnije za Eurosong, ali tekst mi je bolji u srpskoj verziji.

Čitam komentare malo na Engleskoj verziji....krenule podele. Stranci u fazonu da je ovo mnogo bolja verzija i da se treba ići sa Engleskom, neki koji nisu voleli pesmu sada je vole i kapiraju je jer su je razumeli u ovoj verziji pa im sada i scream ima smisla. Uglavnom, stranci osete bolje tu emociju i ono što Luka u pesmi želi da kaže kada je na Engleskom za njih. Dok naši naravno preferiraju Srpsku verziju. Šta raditi sada? 😆 Mislim sve je već gotovo? Momci su odlučili da će biti Srpski i to je to

Pa i nije podeljeno. Vidim dosta komentara stranaca da im bolja srpska verzija, čak i ako ne razumeju tekst. Svakako, ovo ide samo u promotivne svrhe, i ne treba ni diskutovati o nečemu što je odavno odlučeno.

Pa da al osude na RTS, samo nesto ne valja, bukvalno ribe pobedile kao najveci favoriti, imale spreman spot pre Beovizije, full promociju, pik karijere, pa se nisu pretrgli oko spota eng verzije, jos sami sto su izbacili. Da ne kazemo o onoj chill out Loco Loco verziji, live on tape disasteru, Dejan Milicevic Loko Loko spotu zbog kojeg mislim da niko pesmu nije ozbiljno ni shvatio (a i ona je bila kriticna)... Pritom masinerija je stojala iza njih, a ovi momci. E oni su sve sami postigli. Dovoljno je sto RTS nije pao pod uticaj i nije bilo namestanja.

Kako bude u maju, i sto se tice lajv nastupa, to ce biti max sto ONI mogu da daju, a divnije, lepse, pametnije ucesnike, koji sebe predstavljaju onim STO ONI JESU, bez podilazenja nekim "standardima" kao i "zeljama fanova", i najbitnije u prvom planu pesmom. O vokalima, i samom iskustvu koje imaju (dakle ne turneju po Japanu - od 3 koncerta sa 500 ljudi, nego nastupi godinama na velikim muzickim alterativnim festivalima, ispred ogromne publike od kojih mnogi nisu ni culi za njih....).

Tkd meni je od RTSa dovoljno da su omogucili fer takmicenje. Neki dobiju Ajn Cvaj Draj something something kao jedan od najbogatijih emitera. Nije sve u kladionicama i rezultatima.
Tada nije postojao ovaj ALBM projekat. Malo je blamantno što su se sve ostale delegacije barem nešto iscimale, samo RTS nije. Ne tražimo da se u spotu kupaju u zlatu, da voze besne automobile. Bukvalno su mogli da dođu u neki studio da ponovo otvaraju usta. Ali dobro, oduševljavajte se nepostojećim RTS-ovim trudom, nadam se da ćete isto biti oduševljeni i dalekim kadorvima sa kraja arene u maju :)

Verzija na engleskom je fantastična, prosto ne znam koju bih pre voleo na ESC
I meni se engleska baš dopada, posebno u scream-u kad kaže "I was maaaaaaadd and now you are realy deeeead"
I kraj sa "you weren't mine" odlična lirika ALI
na engleskom se doslovno interpretira "samo" kao ljubavna pesma. Onaj duhovni višeslojni umetak u našoj verziji se izgubio!

Baš me interesuje kompletna verzija na koju moramo da se strpimo do albuma.

Ja i dalje stojim pri tome da im je uzivo nastup (pa cak i onaj wiwikin snimak iz Amsterdama) njihov kvalitet i njihova scenicnost - glavni adut. Stvarno ne mislim da ce RTS uspeti da ``unazadi`` ovako dobar ``potencijal``... I za onog jadnog Princa su bili sasvim solidni, za TeyaDoru isto (OK malo kadrovi iz aviJona 🤣 ) - ali verujem da mnogo zavisi i od samih izvodjaca.

I meni se sve vise dopada verzija na engleskom ALI mi je na srpskom nekako ``specificnija`` - pogotovo za ESC. Lukina mimika i same reci nekako su mi izrazenije. Svakako jedno lepo parce umetnosti.

Pa i nije podeljeno. Vidim dosta komentara stranaca da im bolja srpska verzija, čak i ako ne razumeju tekst. Svakako, ovo ide samo u promotivne svrhe, i ne treba ni diskutovati o nečemu što je odavno odlučeno.
Ako odeš u konentar sekciju i klikneš na "najnovije" videćeš polako da je sve više onih koji se javljaju da treba da se peva na Engleskom! Mada, kao što si rekao, oni su odlučili da će pevati na Srpskom i to je to!

Momci su odradili cover za "A little bit more" i trebalo bi da izađe uskoro na ESC kanalu. Andrija potvrdio. I još neka 2 muzička videa. Tako da, april je mesec Lavine ❤️

Attachments

• Screenshot_20260415_121308_Discord.webp
    Screenshot_20260415_121308_Discord.webp
    27.2 KB · Views: 47
Za cover nisu odradili Lordije, to je isto potvrđeno, kažu nema šanse da pogodite 🥲
Ja pobegao dok se cet ne smiri malo. Kakvo spamovanje svih živih pesama koje postoje hahahaha. Možda Nemanja namerno rekao da nije očigledno da nas zavara. Ja imam trip da je Hatari 😆. Kapiram da bi im za Lordi trebale maske pa im bilo mrsko.

Back