TVOJ GLAS ZVUČI POZNATO (Sezona 2026)

Odaberite do 3 najbolje imitacije u 2. epizodi

• Vax'ildan - I Want To Break Free (Queen)

• Majsta94 - Shape of You (Ed Sheeran)

• zakaya - Rehab (Amy Winehouse)

• Stefix - They Don't Care About Us (Michael Jackson)

• Kakashi - ...Baby One More Time (Britney Spears)

• igorrogiESCfan - Jailhouse Rock (Elvis Presley)

• Pokahontas - Strong Enough (Cher)

• remasur - Counting Stars (OneRepublic)

• zeleni - I Have Nothing (Whitney Houston)

• Bebi - Proud Mary (Tina Turner)

The results of this poll are hidden until it is manually edited by the user or site admin.

Kurvertirao glasove, pratim ali kaskam nisam slušao kada se objavljivalo. Pohvala svima a najveći napredak od prve epizode imaju po meni Zakaya i Zeleni. Iako mi je Zakaya prošlog puta imala najzabavniji nastup. Stefix, Igi i Majsta po meni najbolji u imitacijama, iza njih odmah Bebi. Svakako ste svi imali manju tremu ovog puta, čuje se ☺️

Dobro veče i dobrodošli na tzv. žiri veče!
Večeras će se žiri obratiti takmičarima po redosledu po kom su nastupili u drugoj epizodi.

1. Vax'ildan - I Want To Break Free (Queen)

Choda:
Vaxovom glasu ovaj zadatak nije legao, a čini mi se i da je Fredijeva energija bila prevelik zalogaj. Ipak, mislim da je trebalo malo jače da "zagrize" i da rizikuje, čini mi se da nije izašao iz zone komfora. Kada ti zadatak ne legne, bar probaj da se zabaviš :)

Vladimir:
Deluje da trema još nije potpuno popustila. Dobio je pesmu koja pruža ogroman prostor za igru, karakter i imitaciju, ali je ostao prilično rezervisan. Ipak, vidi se napredak u odnosu na prvu epizodu — sad samo treba da se potpuno oslobodi i pusti glas.

Tetsujin:
U ovoj izvedbi još su se osjetile poteškoće s tekstom i sigurnošću u melodiji, a energija je ostala nešto suzdržanija nego što pjesma traži. Ipak, dojam je da imaš kapacitet za puno više jer se potencijal jasno nazire. Uz malo više fokusa na tekst i snažniji energetski pristup, sljedeći nastup mogao bi pokazati baš taj iskorak koji se očekuje.

Destry94:
U nekim momentima si mi bio jako tih i teško mi je bilo da razaznam šta pevaš ali kako je pesma išla to si sve bolji bio. Moj nekako generalni utisak je da ti fali da se opustiš i da pustiš glas i da oslobodiš sebe u potpunosti. Kao što je i u naslovu pesme I want to break free mislim da ti je falilo te energije koju Queen poseduje. Ne kažem da to može lako da se imitira ali ova pesma mora da pršti. Bar je to moje neko mišljenje koje naravno ne mora nužno da bude tačno.​

2. Majsta94 - Shape of You (Ed Sheeran)

Choda:
Kakva tranzicija nakon "dobitnice brojnih festivalskih prvih nagrada". Čuje se da je Majsta sluhista, iz ritma nije ispadao gotovo uopšte a strofe su zvučale top. Na refrenu je pevao malo više nego što bi trebalo, ali sveukupno solidan utisak.

Vladimir:
Majsti je ova pesma legla kao poručena. I pevanje i imitacija su bili baš na mestu, a matrica savršeno izbalansirana — sve je zvučalo čisto, sigurno i vrlo profesionalno. Delovalo je kao da mu je ovo prirodni teren. Ako ovako nastavi, ozbiljno preti da postane favorit za pobedu.

Tetsujin:
Predivna dikcija i vrlo ugodna boja glasa odmah su došle do izražaja. Nastup je djelovao zrelo i sigurno. Bravo na izvrsnoj interpretaciji! Majsta prijavljuj se na PZE 2027.

Destry94:
Iskreno malo mi je falilo energije u ovoj izvedbi. Slušao sam više puta i stvarno mi fali energije pogotovo u refrenu. Sve ostalo nekako zadovoljava kriterijume koje sam postavio sebi kao žiri i sviđa mi se generalna imitacija Eda samo eto da ima je malo više energije.​

3. zakaya - Rehab (Amy Winehouse)

Choda:
Moram da budem ovde subjektivan - jako me podseća na moje pokušaje kavera pesama sa ESC 2010 kad sam imao 11 godina 😂 i boja glasa i fraziranje. Kada je reč o izvedbi, Ejmin glas je znatno dublji i hrapaviji - totalno suprotno od Zakayinog pa nekog velikog manevarskog prostora nije bilo. Ipak, iako ne liči na original, trud je evidentan i uložen je maksimum u imitaciju, prosto se preko nekih limita ne može.

Vladimir:
Zakaya je ovog puta vokalno bila sigurnija nego ranije, što je veliki plus. Imitacija je išla u talasima — u nekim momentima baš pogodi Amy vajb, a u nekima se izgubi. Slično kao i prošli put, ima dobrih momenata, ali treba još ujednačenosti.

Tetsujin:
Bravo, Zakaya. U ovoj epizodi vidi se veliki iskorak. Pjesma ti je odlično sjela, a prijelazi kroz različite visine tonova zvučali su prirodno i sigurno. Ovo djeluje kao nekoliko koraka naprijed odjednom. Nastavi u tom smjeru, napredak je itekako primjetan!

Destry94:
Ovo je odlično. Volim ovu pesmu i sviđa mi se tvoj pristup ovde. Možda samo fali da muzika bude glasnija pošto se jedva čuje ali može da prođe i ovako.​

Back