ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Mislim da je 22h za obe večeri.
Hoće li biti prenosa na YT. Ah ova situacija sad... ali Israel Calling je bio najbolji preparty, čak su i razglednice pravili i projekcije zastava na nekoj zgradi pored bine, pa snimanje sa kranovima. :( Kako je Konstraktica 2022. pokidala sa peškirima.
 
Hoće li biti prenosa na YT. Ah ova situacija sad... ali Israel Calling je bio najbolji preparty, čak su i razglednice pravili i projekcije zastava na nekoj zgradi pored bine, pa snimanje sa kranovima. :( Kako je Konstraktica 2022. pokidala sa peškirima.
Bilo bi kontradiktorno učestvovanje tamo...
 
Da, mislim da se ni ne održava ove godine, nisam u toku, ali baš su se trudili da to dobro organizuju.
 
Mislim da se samo Madrid i Amsterdam prenose. U Izraelu nema koncerta, to je vec odavno receno, koncert iz Londona nece biti prenosen.
U Amsterdamu ce biti najvise ucesnika, dok najmanje u Londonu.
 
Estonci su potvrđeni za party u Barseloni, što je njihova prva promotivna destinacija. Ažurirana je tabela u zasebnoj temi. Trenutno, samo predstavnici 5 zemalja ne idu ni na jedan predevrovizijski koncert: Australija, Azerbejdžan, Grčka, Izrael i Kipar.​

Trenutno stanje po broju učesnika:
  • Madrid, 30. mart - 28
  • Barselona, 6. april - 15
  • London, 7. april - 24
  • Amsterdam, 13. april - 29
  • Stokholm, 14. april - 14
  • Oslo, 20. april - 5
  • Kopenhagen, 4. maj - 6
 
Daj bože da izbegne bottom 5 kod žirija 💀 Mislim da je maksimalni domet 🇳🇱 kod žirija neko 17-19. mesto ukoliko nastup bude baš skockan i profesionalan, a kod publike je maksimalni domet 4-5. mesto. Hrvatska i Ukrajina će sigurno imati više, možda Italija/ Izrael, možda jedna od Finske ili Estonije i eventualno neko još iznenađenje ako bude. Holandija generalno nema neku veliku podršku od publike nijedne godine, tako da bih bio više nego zadovoljan da završi u top 10. Bio bi i red jer su 3 ili 4 puta bili 11. i nekako im baš često izmakne taj top 10.

Raduje me što se zeleni na kladionicama doduše i što je sad 4. država sa 10% ili više.
IMG_6563.jpeg
 
Početak partya će mijenjati stanje na kladionicama a vrhunac na probama. Televoting imajmo na umu da većina zemalja glasa "tradicionalno " komšijski, politički, dijasporski itd. Ona pjesma koja baš iskoči ,ima šanse za poene kod većine zemalja. Realno nekih 5 zemalja podijeli većinu poena a ukupno max.10 u finalu prikupi trocifren broj.
 
Sada sam tek nasao informaciju da u NL nije moguce kladjenje na kladionicama za: predsednicke izbore, TV programe, sto ukljucuje i Evroviziju. 🙄
Veoma cudno, za zemlju koja je prepuna casina.
 
Ја не очекујем Холандију у врху код жирија али свакако ни на дну. Јак топ 3 код публике (можда и побједа, не искључујем уопште) а код жирија негдје око 10. мјеста
 
Ne mogu da zamislim ovo u kontekstu pobednika, ni u jednom mogućem scenariju. Svakako da će kod publike biti visoko, ali žiri fazon 23. mesto.
 
Meni je Italija fantasticna. I bas bi mi je drago sto je medju favoritima.
 
Наступ ће одлучити, ако баш покида не би ме чудило и код жирија топ 10 комотан да узме (Холандија). Италија врло могуће топ пет на оба фронта
 
Back
Top