I ja polako počinjem misliti da Češka neće proći tako dobro kao što se smatra trenutno...
Ja baš volim pjesmu, ali na njihovom izboru nastup je bio mess, moraju baš da otkinu vizuelno i vokalno u Liverpulu ako misle zaslužiti neki primjećeniji rezultat, svakako bi trebalo da prođu ali ne bih rekao da su zacementiraniji finalista od nas.
Konstrakta je prošle godine u prvim top-ovima nakon PZE-a uglavnom bila na samom dnu skupa sa Gruzinima a najčešće upravo posljednja kao znak bunta što nismo izglasali Zorju ili Saru (što mi je bilo mučno za gledati lol), da bi vremenom s porastom hajpa kod istih onih koji su je tako nisko rangirali počela rasti lagano (naročito nakon aprilskog performansa u Tel Avivu) a onda u maju nakon prvih proba i polufinala je skočila među prvih 5, vrlo turbulentan put do uspjeha...

Luka je jedan od rijetkih takmičara ove godine koji je bio i favorit kod fanova (uz Finca i Čehinje, ostali su mahom birali neke lijeve kandidate) i ono što sam do sada vidio mogu da konstatujem da je velika većina njih uglavnom zadovoljna našim odabirom i lijepe su reakcije a u onim top-ovima nacionalnih finala od naših je on ubjedljivo najbolje prolazio a potom Filip dok bi se tu i tamo našli Anđa, Ivona, Savo i Uraganke...
Moldavija svakako prolazi jer šure na televotingu sa svojim sprdnjicama pogotovo još ako su na rumunskom (nisam još poslušao cijelu pjesmu mada mogu da pretpostavim o čemu se radi), potpuno je irelevantno kako se kotiraju jer oni svoje rezervisano mjesto u finalu već imaju.
Topovi mogu biti relevantni tek kada krenu probe i kada vidimo šta je ko spremio za evrovizijsku scenu i kako vlada njom, za sada je još rano oslanjati se na trenutnu ponudu iako sumnjam da može biti nekih velikih iznenađenja kao što je San Marino u Serhatovom slučaju koji je kod svih cijelu sezonu bio pri dnu da bi na kraju prošao.