Jeste da su u znatno lošijem polufinalu, ali mislim da teoretske šanse nema da prođu. Eventualne tvt glasove za njih vidim samo iz Grčke, San Marina, eventualno Austrije.
Meni uopšte ne smeta tradicionalni zvuk koji čujem na ovom isečku iz inginog posta, tu čak ima pravih etno motiva sa Kosova i severne Albanije, a ja više cenim to od pseudo etna koji se servira na ESC.. ali problem je što to mora jako dobro da se inkorporira, mora da se aranžmanski priredi cela numera, da zvuči manje haotično, što će biti jako teško, obično se ode čak i u suprotnom pravcu zarad neke kao "atraktivnosti"..meni ovde i vokalno i muzički ima baš autentičnih delova ali je sklepano tako da izgleda, ne kao konstrukcija, nego kao skalamerija..
Sad su mi kroz glavu prošle Inga & Anush sa divno uklesanim etno motivima kroz način pevanja, muziku pa i stajling..
Zanimljivo da ovo svi zovu revamp, a zapravo ce ovo biti prva i jedina zvanicna verzija pesme. Ono sto je bilo objavljeno cim se fik zavrsio je bio demo, a ova verzija koju sada doteruju je zapravo i zamisljena da bude slicna onoj verziji sa fika uz live orkestar. Meni se generalno svidja sto su se odlucili da idu na tu verziju slicnu onoj sa fika, a ne da prave buckuris kao Ronela i Anxhela Peristeri.
Pa i ja mislim da bi ovo moglo u finale, bez obzira što se u sadašnjoj formi meni ne sviđa. Eto znamo da nastup neće biti kršotina, a i ovaj folk zvuk će se barem malo istaknuti u moru proljeva u polufinalu kako se sad čini.
Znaci, resili su da i ovim malo ljudima kojima se dopada verzija sa FiK-a (mislim na sve moguce fanove, a i ja spadam medju njima posto mi je pesma trenutno broj 2) "zgade" pesmu i da se sloze sa vecinom da je katastrofa pesma. Vec mi se ne dopadaju ove promene. Pa, bravo, uspeva.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.