Realno od 6 preostalih zemalja verujem da ce Grcka samo biti smor neki bzv,ovo ostalo moze sve biti top cak i Portugal i Azerbejdzan. Inace kada izlaze sve te pesme osim Portugala i Svedske koji u subotu imaju finale,kada cemo najzad cuti ostale 4 zna li se sta?? I kada je krajnji rok za predaju pesama ove godine da li je to 15.mart kao i prethodnih godina uglavnom ili jos kasnije???Na toj aplikaciji nikad bolje nismo stajali. Svakako cemo biti nize kad pobedi Loreen i zavisi kakvav bude Kavkaz.
Izrael vole mislim zbog pesme,a UK vole zbog...nemam pojma iskreno zbog cega,meni to mirise na tipicno UK poziciju na tabeli 0 poena publike i 0 od zirija ove godine,eventualno neki poen vise..Samo steta sto Izrael vole zbog pevacice, a ne zbog pesme.
Nije po nasim recima,jer samo nas nekoliko ovde cesto i komentarise,a ukusi se razlikuju,mi ovo govorimo zbog kladionica,jer svi favoriti kladionica su ili direktno u finalu ili u nasem polufinalu. Bukvalno u drugom polufinalu od top 20 kladinica ima SAMO 3-4 PESME,sve ostale pesme iz top 20 su KOD NAS U POLUFINALU,zato je ovo makar po kladionici favorita najjace polufinale svih vremena,neka zemlja koja stalno ulazi u finale ce morati da izvisi..Ma samo da udjemo u to finale posto prema vasim recima vidim da nas ceka prejaka konkurencija.
Samo finale. I nista me drugo ne zanima. Isto tako je bilo i prosle godine, tako je i sad, tako ce i sledece. Tako je kod mene jos od ispadanja Tijane Bogicevic. Dakle, samo FINALE.
Ma ako udjemo u finale nema sanse da budemo ni bottom 5,a kamoli bottom 3Slažem se sa Lignjom, meni je stvarno ulazak u finale već ogroman uspjeh, ne mislim sad na Luka samo, nego generalno.
Što meni par ljudi zna da kaže 'kad su KVALIFIKACIJE za Evroviziju', misleći na polufinala, a tako stvarno i ispada, kao u fudbalu, košarci itd. Svi se takmiče ali samo određeni prolaze u završnicu koja je najgledanija i praćenija.
Nek se uđe u finale, a tamo znamo da imamo bodova dovoljno od publike da izbjegnemo bottom 3 pa i da nam žiri 0 da.
Prednost zemalja sa dijasporom, jbg
Iskreno nisam strahovao ni 2018.godine ni 2021.godine znao sam 100% da prolazimo. Sumnjivo mi jedino u poslednje vreme bilo 2017.godine i eto ispalo je sa razlogom nazalost..Pero Konstruktore (ako si gledao "Svemirci su krivi za sve", bice ti jasno sto sam te nazvao tako), jos nisam cuo pesme, a hocu da ih preslusam kad svi izaberu. I evo vec vidim po reakcijama fanova jos od zreba prvo po imenima da ce biti klanica nase pf, a sad jos i po pesmama i da ce Skandinavija u nasem pfu pojesti sve. Plus Cesi kolko vidim da se ulizuju Ukrajincima, onda Moldavija i Azeri... Znaci eventualno ce biti najvece strahovanje za finale jos od 2018. (ili 2021. kad sam sve vreme strahovao jer smo bili sami iz bivse Juge u pfu).
Ma ispali smo jer smo dali Danskoj poene,slicno nam se desilo 2013.godine i Estonije bez veze..a prosle godine smo sami krivi sto nismo po publici bili u top2 jer iako nisu ucestovali Bosna Madjarska,Rusija koja bi konstrakti dali bas dosta poena i to bi bilo sigurno lagano drugo mesto publike mi smo i prosle godine krivi sami,jer moldavija nam nista od publike nije dala mi njima 12,spanci nam skoro nista nisu dali mi njima 10, i na kraju izmedju nas i moldavije koja bila drugo mesto razlika bila BAS 12 poena,dakle mi smo odlucili da obe zemlje po publici budu ispred nas. Da su ucestovale ove 3 zemlje prosle godine mi bismo imali MNIMUM jos 40 poena u zbiru vise,medjutim treba gledati ovo i tako da prosle godine nije bilo Bugara Makedonije Crne Gore mi bismo bili cak i ispod 5.mesta u zbiru ukupno a i po publici bismo mozda bili msm 5.mesto umesto 4. tako da..Ma svakako, to sam rekao najblažu verziju
I Tijana da je prošla 2017. dobila bi bar 50p od publike, i eto da je imala 20-ak od žirija, upala bi u top 20 bez problema bez ikakve pompe i hajpa koji nije imala. Sve zato što smo dobili 6 od Austrije... tako blizu...
Bila je frka i prpaa maloo Boga mi 2022.godine ostali smo za kraj mii,opet kroz glavu ti prodje svasta u takvom trenutku. Recimo 2009.godine ne da nisam strahovao nego sam kontao da sigurno ispadamo jer su za kraj proglaseni Grcka i mislim cak favoriti jos neki poput Norveske itd i onda mi bilo cudno Sakis ruvas da ispadne a Marka Kona umesto njega zadnjeg da procitaju ali smo gledali i to sa paznjom i lozili smo se da prolazimo..2011.godine isto su svi sumnjali da prolazimo jer nismo imali nesto ni komsije ni gastoze u polufinale a pesma nam bila nefavorizovana nepoznata pevacica pesma obicna..E ja do 2017. nisam uopste strahovao za finale i svaku godinu sam bio siguran da prolazimo, medjutim posle hladnog tusa 2017, od tad krece strah i trepet (osim 2019. kad zaista nije bilo nikakvog straha, dok za 2022. se ni ne secam dal je straha i bilo).