Offtopic

Meni je i dalje neverovatno koliko u Srbiji ima ispranih mozgova odn. Rusofila. Na Instagram stranici Butasport o objavi za zreb za Svetsko prvenstvo, po komentarima neki pisu kako "Igramo za Rusiju", "da imamo malo obraza, trebamo se i mi povuci sa Svetskog zbog suspendovanja Rusije" bla bla... A kad im neko kaze da je te iste Ruse bolela ona stvar za nas 90ih, odmah drvlje i kamenje i najgore uvrede. Znaci istina boli.

Pa nazalost, iskljucenje jeste jedini nacin da oni sami pritisnu svoju vlast

baš sam se nasmejao

Srbin ne kaže " suspendiraju " niti jedan i nigde,osim HDZ Pupija....
taj prvi post neki hrvatski bot a onda se neki pecaju :ROFLMAO:

Last edited:
Pa nazalost, iskljucenje jeste jedini nacin da oni sami pritisnu svoju vlast

Kao što je Srbiji 90-ih, daleko manje ekonomski i privredno samostalnoj, i uz svo interno uplitanje stranih struja (koje u Rusiji neće biti toliko), trebalo skoro 10 godina da pritisne i istisne svoju vlast? Za to vreme bi se i sama organski promenila.
Isključivanje iz ovih paradnih međunarodnih organizacija i takmičenja je jedno i nema posebne posledice po Rusiju, uglavnom kao e smor jebiga. A opsežne ekonomske sankcije će da urade sve ikada, samo neće posebno potresti samu vlast. Sumnjam da državni vrh kad je razmatrao da li da napadne Ukrajinu nije ukalkulisao i sve posledice toga i ukidanja koja slede. Nemoguće da toj vlasti niko ne može ništa spolja, a da je bila toliko naivna da ne bude pripremljena za razne scenarije, i mene to plaši mnogo više nego kako će običan narod izdržati sankcije (to i sami ovde znamo kako, a oni će i lakše).

Nazalost mislim da je vremenom termin rusofil potpuno dosao do drugog konteksta.

To bi trebalo znaciti covek koji postuje rusku kulturu, narod i ima licne emocije koje ga povezuju sa Rusima. I nebitno kom ta osoba narodu pripada.

Danas rusofil znaci osoba koja bez ikakvog osnova stavlja znak jednakosti izmedju Srba i Rusa, potencirajuci poreklo koje delimo sa njima (a Ukrajinci su nam jednako braca onda, pa i Poljaci, Cesi itd. iako smo druge religije - to su istorijske okolnosti koje su nas razdvojile). Valjda se u sekularnom svetu to ne uzima kao glavni kriterijum.

Podrska Srba ruskoj drzavi i potezima u ovom trenutku je u najmanju ruku licemerna - ako neko zna sta znaci biti zrtva, to smo onda mi bili pre 23 godine.

Druga stvar je ova selektivna pravda zapada koja ce uvek i zauvek da mi ostane nesto najodvratnije. Ipak, mi smo jedna zemlja koja zivi zapadni nacin zivota (svakodnevni zivot obicnog coveka). Kontinentalno smo u Evropi - nama je po stilu zivota mnogo blizi neki Slovak i Belgijanac (nevezano za standard) nego neko iz Sibira i Kamcatke, a da ne pricam o Kini. Mi smo zaglavljeni negde izmedju gradjanskog i narodnog drustva.

Bukvalno to. Ne mrzim nikoga, ali isto tako ne mogu da podnesem kontradiktornost i dvolicnost zapada.

Citiracu iz serije Euforija ono sto kaze Kal Dzejkobs na ovom snimku na 0:57 i za Rusofile i za zapad.

Definitivno je najteže nama koji ne podržavamo Rusiju slepo, a gadi nam se i licemerje zapada.
Ove pre svega pitati, ako su nam Rusi braca, kako to da Ukrajinci nisu?

Posve je jasno što Zapad čini. Miče Rusiju gdje god može, a najviše udara po ekonomiji i valuti. Lijepo, samo tako dalje.
U međuvremenu, svjetsko prvenstvo odbojkaša oduzeto Rusima.

S jedne strane razumem poteze, ali su sa druge i preterani. Šta je onda sve trebalo uskratiti zemljama članicama Nato-a koje su bombardovale Jugoslaviju 1999. A ne da im ništa nije falilo, nego niko nije ni odgovarao za to što je učinjeno bez dozvole UN-a i bespotrebno, radi otimanja teritorije Srbije. A sad kada Rusi imaju slične, ako ne i jače argumente, čitavo ludilo nastalo. Problem je što se selektivno poštuje međunarodno pravo i sve dok je tako, biće sukoba širom planete.

Ove pre svega pitati, ako su nam Rusi braca, kako to da Ukrajinci nisu?
Za neke je bolje da komentarišu samo esc :ROFLMAO:
E to je pravo pitanje koje treba da postaviš prvo sebi .... vidiš moraćeš malo da istražeješ a ne samo da trepćeš okicama i upitaš se naglas šta ti padne na pamet i da si uveren u isto. Tojest možeš ti biti uveren u šta god hoćeš ali nisi realan.
Taj termin braća ne igra nikakvu ulogu, ali zato igra ulogu koji ti je narod bliži i s kojim se narodom više identifikuješ arhetipski i u svakom drugom smislu. I to ne ti ili ja kako pojedinci nego ogromna većina naoroda, vekovima. A kad je to tako onda je to malo dublja i kompleksnija priča nego kad uzmeš neku stvar iz konteksta pa pričaš o jednom aspektu.
Uzmeš SVE ali baš sve što se može uzeti u obzir. Onda bar elementarno najednostavnije staviš nee pluseve, minuseve pa proceniš, bez velike kalkulacije i navijanja.
Da zaboravimo pride sve ostalo, što se prenbebregnuti isto ne može, to su prvo određene emocije itd itd..

Mene najvise nerviraju od svega znaci ti koji slepo podrzavaju Ruse. Jer ono, oni su jelte pravoslavci kao i mi. A kladim se da 80% Rusa ne zna gde je Srbija.

I sta smo naucili odavde? Bukvalno nista.

Back