Nazalost mislim da je vremenom termin rusofil potpuno dosao do drugog konteksta.
To bi trebalo znaciti covek koji postuje rusku kulturu, narod i ima licne emocije koje ga povezuju sa Rusima. I nebitno kom ta osoba narodu pripada.
Danas rusofil znaci osoba koja bez ikakvog osnova stavlja znak jednakosti izmedju Srba i Rusa, potencirajuci poreklo koje delimo sa njima (a Ukrajinci su nam jednako braca onda, pa i Poljaci, Cesi itd. iako smo druge religije - to su istorijske okolnosti koje su nas razdvojile). Valjda se u sekularnom svetu to ne uzima kao glavni kriterijum.
Podrska Srba ruskoj drzavi i potezima u ovom trenutku je u najmanju ruku licemerna - ako neko zna sta znaci biti zrtva, to smo onda mi bili pre 23 godine.
Druga stvar je ova selektivna pravda zapada koja ce uvek i zauvek da mi ostane nesto najodvratnije. Ipak, mi smo jedna zemlja koja zivi zapadni nacin zivota (svakodnevni zivot obicnog coveka). Kontinentalno smo u Evropi - nama je po stilu zivota mnogo blizi neki Slovak i Belgijanac (nevezano za standard) nego neko iz Sibira i Kamcatke, a da ne pricam o Kini. Mi smo zaglavljeni negde izmedju gradjanskog i narodnog drustva.