Offtopic

@Josipa. Opet selektivno i neosnovano reaguješ. Ja nisam pisao ni o kakvoj podršci Rusiji. Niti je ja podržavam u ovome, niti je moja zemlja stala na njenu stranu. Smeta mi nepravda po svetu. Sad se ruskom stanovništvu svašta uskraćuje jer im je vlast krenula lošim putem po mišljenju zapada (samo im je sada to loše, a kada su isto radili, tad je to smatrano ispravnim), i navija se da uslede još strože mere, a ti isti nikad nisu rekli da tako treba postupati i prema zapadu, jer činjenica je da su mnogi ratovi započeti zahvaljujući zapadnim silama, pre svega SAD-u. A i tamo i dalje praktikuju smtnu kaznu, pa opet se predstavljaju kao nekakvi sveci koji treba svima da presude. Ta neravnoteža nam zaista nije potrebna. Ne bih voleo da se sve deli na istok i zapad.

Mislim da nas sve nervira licemerje zapada, ali podržavati Rusiju zbog toga ili bilo kog razloga mi je bolesno.
Pa zapravo osim Turba ovde na forumu i šačice lokalnih huligana po Srbiji, niko i ne podržava napad Rusije na Ukrajinu. Verujem da čak i oni koji sebe smatraju rusofilima ne podržavaju. Ali nažalost, ova manjina koja podržava je glasnija. :cautious:

Slažem se i nisam selektivna. Razumijem, ali to što NATO nije popio kazne, ne znači da Rusija ne treba? Znači razumijem ja potpuno situaciju i bijes kod selektivne pravde, ali opet govorim to što NATO nije tada popio kazne ne znači da ni Rusija ne treba sada. Vrijeme ide dalje, danas je 2022 godina i ovakve stvari se apsolutno treba kažnjavati. A kao što rekoh, Rusiju je tada boljeo k za Srbiju, pa kad su tolika 'braća' šta oni nisu odgovorili NATU tada.. Mislim vrtimo se oko istih stvari u suštini.

Ovdje mi je jedino bolesno podržavanje ubijanje naroda, i to 'Idemo podržati braću Ruse', a Ukrajinci su ono šta tačno...

Elem

Voldemort, Putko, Poljska

e6552f51-d2b7-410d-80cf-566fafbe47f9.jpg

Za neke je bolje da komentarišu samo esc :ROFLMAO:
E to je pravo pitanje koje treba da postaviš prvo sebi .... vidiš moraćeš malo da istražeješ a ne samo da trepćeš okicama i upitaš se naglas šta ti padne na pamet i da si uveren u isto.

Slobodno malo da pripazis na izrazavanje, nisam ti ni ja ni bilo ko ovde drugovi iz skole pa da uzimas slobodu da procenjujes ko je za sta kompetentan.

@Josipa. @Marko Slažem se lično da je religija pomalo tupav razlog za taj neki osećaj bliskosti, posebno u današnje vreme. Zato i rekoh, u tom odnosu prema Rusiji mislim da ovde u novija vremena dominira najviše taj osećaj nazovimo političke bliskosti, više nego religijske ili eto kulturno-jezičke. U tom smislu je prosečnoj Srbendi Rus draži od Ukrajinca, i to u poređenju, kad do njega dođe kao sad.

I logično, uvek se mali nešto guraju velikima, a veliki ne mare toliko za male. Mada, upoznah i Ruse koji su tako u fazonu mi smo njihova južna braća, malo smo zapadniji od njih al nismo "pokvareni zapadnjaci" itd, a i neke koji jedva znaju šta ovde postoji posle Jugoslavije.

Al opet, nije ni cela Srbija neka rusofilska ludara, ja se nadam da to tako ne izgleda sa strane. Istina je da često ne može da se živi od rusofila, al istina je da postoji i nimalo malobrojna struja koja je i pre ovoga sada uvek bila iz fazona ma kakvi Rusi, užasni su, otkačimo ih se, zašto naše zvanične instance toliko sarađuju s njima, pa onda isto to što @Josipa. kažeš - i nisu nam nešto pomogli kad je najviše trebalo itd. Tu spada i baš dosta ljudi koje poznajem, a ima i tog antiruskog političkog sentimenta i po medijima nekim. Samo su rusofili iracionalnija, nadrkanija i glasnija ekipa možda, što kaže @MilanB .

Ma jebeno nisu normalni. Jesu Ukrajinci svjesni šta rade s tim guranjem u EU i jel EU svjesna da davanje zelenog svjetla za bilo šta znači Treći svjetski rat?! Nevjerojatno

Ma jebeno nisu normalni. Jesu Ukrajinci svjesni šta rade s tim guranjem u EU i jel EU svjesna da davanje zelenog svjetla za bilo šta znači Treći svjetski rat?! Nevjerojatno
Bukvalno.
Razumijem da žele pomoć, previše naroda umire, sve sravnaše okupatori, ali ovo je početak Trećeg...

Bravo, @Marko. Vidi se da shvataš šta se dešava. Rusija će Ukrajinu (nažalost) sravniti sa zemljom, a celu Evropu uvući u rat.

Al meni je veći šok od toga da Ukrajina iz stopa aplicira za članstvo to što se EU odmah evo momentalno sastala da glasa, šta kao glasanje je u upravo u toku, sve kul, EU spremna, njoj to okej da uopšte i razmatra to?

Al meni je veći šok od toga da Ukrajina iz stopa aplicira za članstvo to što se EU odmah evo momentalno sastala da glasa, šta kao glasanje je u upravo u toku, sve kul, EU spremna, njoj to okej da uopšte i razmatra to?
Ništa ni meni nije jasno.
Valjda su svjesni ako prime Ukrajinu u EU da kreće rat...

Ako je ovo sve bila namerno i sa tim ciljem izazvana situacija da bi se u ovoj hitnosti i alarmantnosti i panici izglasalo DA, pošto drugačije ne bi, e onda stvarno...

Pa i to je predramatičan korak za Ukrajinu, a posebno iz perspektive Rusije. To glasanje i za status kandidata se ne bi u ludilu desilo bez ove situacije, a i da se desilo bilo bi NE ko vrata.

Back