rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Za naÅ”e smo znali, ali me iznenadiÅ”e hrvatski novinari, jer (portal 24sata.hr) otkriÅ”e i to pozivajući se na Blic da ima Dg F 32.8-Druge depresivne epizodehttps://www.24sata.hr/show/na-euros...od-cega-boluje-imam-poremecaj-licnosti-899823

Za Blic.rs. objasnio je o čemu je točno riječ.

- Imam psihički poremećaj kada mi je ponekad slaba svijest o stvarnosti. Moje stanje stručno se zove F32.8, zapravo nema konkretan naziv, slično je poremećaju restrikcije osobnosti - izjavio je mladi pjevač.

Po Blicu, dijagnoza je F23.8-Akutna, prolazna psihotična epizoda,

Ili su osim, Blica, hrvatski"novinari" ipak konsultovali ove sa klix.ba, koji su juče objavili da srpski predstavnik na ESC ima Dg F32.8
https://www.klix.ba/magazin/showbiz...rio-da-pati-od-psihickog-poremecaja/230325068

Iako podržavam sve javne ličnosti, koje otvoreno pričaju o svojim psihičkim problemima, jer time podstiču "običan" svet da potraže stručnu pomoć, zbog ovakvog odnosa medija nisam sigurna da je Luka trebao da bude toliko iskren. Niti su tačno preneli njegovu izjavu, niti je cilj popularisati lečenje mentalnih bolesti, joÅ” manje manje podržati srpskog predstavnika. Glavno je stigmatizovati talentovanog mladog čoveka, pa joÅ” netačnim dijagnozama.

Lepo reče Džipsi kod Ivana Ivanovića da razume ove Å”to se nisu autovali jer njih pitaju o pesmama, a njega o tome kako je biti rom i gej.

Svima koji bi da piŔu o srpskom predstavniku za ESC poručujem da je vreme da presluŔaju My Top 10 ESC 2023 najpoznatijih ESC blogera jer ga ima u skoro svakoj listi.
A dijagnoze mogu proveriti u knjizi MKB-10, ako već ne umeju da nadju na internetu tačku za Poremećaj ličnosti.

otkriÅ”e i to pozivajući se na Blic da ima Dg F 32.8
Ovo k'o igra gluvih telefona, u svakoj iteraciji nova greŔka :LOL:

Ono Å”to je bitno je da se o njemu piÅ”e mnogo viÅ”e nego o Neveni Boživić i Balkanici a s obzirom da je podrumara to vidim kao uspeh.
Istina.

DoduŔe i Luka ima Ŕta da kaže...

Nevenu Bo ne bih ni mogla da zamislim u Kulturnom dnevniku, recimo (isuviŔe mi je komercijalna za tako neku emisiju o kulturi)...

Ni sa filmskim kritičarima da priča o filmu (ovo jedva čekam da vidim)...

Na jednoj slici se vidi i Princ kako spava iza Lukinih igrača:

ESC se bliži, proleteće ovih nekoliko sedmica, ali moram priznati da sam joÅ” ranije očekivao spot i neke manje dorade Lukine pesme. OK akustična verzija, koja takođe kasni, ali spot zvanične verzije za ESC ima znatno veći domet. Iskreno, moj utisak je da je Konstraktin tim bio znatno spremniji i da je bilo viÅ”e promotivnih aktivnosti, a i promo fotografija, tekstova i sl. Sve to može uticati na plasman.

ESC se bliži, proleteće ovih nekoliko sedmica, ali moram priznati da sam joÅ” ranije očekivao spot i neke manje dorade Lukine pesme. OK akustična verzija, koja takođe kasni, ali spot zvanične verzije za ESC ima znatno veći domet. Iskreno, moj utisak je da je Konstraktin tim bio znatno spremniji i da je bilo viÅ”e promotivnih aktivnosti, a i promo fotografija, tekstova i sl. Sve to može uticati na plasman.

Apsolutno ni na koji način neće uticati na plasman zato Å”to će Luku 99% njih prvi put čuti i ugledati 9. maja, formirati utisak i eventualno glasati. Imali smo i sezone gde su nam predstavnici bili hit na promo žurkama, a onda u maju - prc.

Iskreno ne vidim ni poentu spota, ako ga već do sada nisu snimili. Treba da se fokusiraju na ESC nastup.

Ma meni je sve to cisto da imamo o cemu da pričamo u aprilu ali u sustini ne sluzi nicemu.
NećeÅ” izbeći moje karte za Sanremo, nikakve "teme" te neće izvući, da znaÅ”.. 🤭

Apsolutno ni na koji način neće uticati na plasman zato Å”to će Luku 99% njih prvi put čuti i ugledati 9. maja, formirati utisak i eventualno glasati. Imali smo i sezone gde su nam predstavnici bili hit na promo žurkama, a onda u maju - prc.

Iskreno ne vidim ni poentu spota, ako ga već do sada nisu snimili. Treba da se fokusiraju na ESC nastup.
Ne slažem se. Posebno ne da će 99% njih prvi put čuti i eventualno glasati. Čak i da mnogi prvi put čuju, većinski glasači su mahom fanovi, oni koji prate i vole ESC. Posebno se većinski glasovi publike ne baziraju na tim usputnim gledaocima.

A ko ne/glasa u slučajevima kada fan favoriti puknu i ostanu bez finala?

@dodo
Da dodam i ovo. Na sve su trebali da se fokusiraju, tako se profesionalno radi. A to da efekat promo žurki ne postoji, ni sa tim se ne slažem. Konstraktini nastupi pred ESC su se baŔ komentarisali i Ŕerovali. Jedino ako je pesma loŔa, onda niŔta i ne pomaže. Lukina pesma svakako nije loŔa.

ViÅ”e se slažem sa dodo, ali moram da kažem i da u poslednje vreme fanovi igraju ipak sve veću ulogu u glasanju...

Ali naŔe NF je bilo pre tri nedelje, bilo je bitnije raditi na nastupu poŔto su delegacije morale da predaju planove pre desetak dana. Sve ostalo je može i ne mora i uglavnom za fandom. Bar ja to tako vidim.

Radije bih da temeljno spreme nastup, nego da gledamo neku sklepotinu od spota.

A ko ne/glasa u slučajevima kada fan favoriti puknu i ostanu bez finala?
To Ŕto je neko jednima favorit, ne znači da je i drugima, a uvek se mnogo toga može promeniti do samog nastupa, a i u toku nastupa na ESC-u. Ne bih ja stavljao u drugi plan pripreme i promocije pre takmičenja.

Pa ok, ja želim da ti kažem da ne treba da se ne nerviraŔ bez potrebe, bar ove godine ne. :)

Nisam rekao da su promo aktivnosti potpuno nebitne, ali svakako ne smatram da utiču u značajnoj meri na nečiju kvalifikaciju ili plasman u finalu.

Radije bih da temeljno spreme nastup, nego da gledamo neku sklepotinu od spota.
Takođe.
S tim da ako već rade spot, to za ovu pesmu to mora da bude umetnost, nikako sklepotina.

Za SMSS i nastup i spot treba da budu skupi, neka sklepotina bi lako mogla da bude težak krindž.

Od Vase i Ahmeda očekujem neki full Ashnikko sa vizuelnim efektima i eventualno čak sa animacijama...
A to se ne radi za 20 dana koliko ima od PZE...
Čak su im možda i ova dva meseca ukupno baŔ knap...

Ovo od vivika je baŔ random tvit, iznebuha, usred silnih izveŔtaja iz Barselone:

Back