Offtopic

A najjači su mi razočaravajući komentari pojedinih kao, završio škole u Engleskoj i Americi... jok, nego će Višu poslovnu u Baošićima
Taj običan narod što se bije po Lidlu živi u deluzijama što se politike tiče, nije ni čudo što su fascinirani diktatorima.

Što se tiče nekakvog crnogorskog pripojenja Srbiji, pa da se pitalo prave Crnogorce (ne Milogorce) i Srbe koji tamo žive do razlaza nikada ne bi došlo lol...
Crna Gora je izrazito multietnička zemlja - imate na sjeveru većinske srpske opštine (poput Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Pljevalja), zatim bošnjačke iz tzv. crnogorskog ''Sandžaka'' (Gusinje, Plav, Rožaje), albanski Tuzi i Ulcinj plus u Boki Kotorskoj živi određen broj katolika koji su jel' te postali Hrvati a do prije par decenija se izjašnjavali kao Srbi (ista priča sa Dubrovčanima).
Sve te manjine (albanska, bošnjačka, hrvatska) su logično antisrpski nastrojene i srčano su glasali za nezavisnost, u Ulcinju se digla kuka i motika kada je bio referendum, zbog glasanja su autobusima masovno dovlačili svoje rođake sa Kosova i Metohije a koji su samo rođeni u tom gradu jer su znali da im je to jedinstvena prilika za otcjepljenje koju ne smiju propustiti, isto važi i za crnogorske Bošnjake koji žive u BiH, matore ljude iz Sarajeva koji su ''jednom nogom u grobu'' su vozili da glasaju. :D
Takođe, mnogi Albanci i Bošnjaci se izjašnjavaju kao Crnogorci samo da etnička grupa pod tim nazivom ne postane manjina u sopstvenoj državi i da Srbi ne budu većinski narod (mislim da trenutno ima otprilike 45% Crnogoraca i 35% Srba), pa i većinu za otcjepljenje su na ''jedvite jade'' uspjeli dobiti uz silna albanska i hrvatska lobiranja.
Oni etnički Crnogorci su većinom prosrpski orjentisani izuzev naravno Cetinjana koji su zasebna sorta, mada i u Danilovgradu i Nikšiću ima dosta tih zadrtih glava ali su opet u manjem broju.

To nije u CG, nego malo juznije lol
Neće biti, u Crnoj Gori fakat postoji ''srpsko more'' a to je oblast po imenu Sutorina koja je pripadala Hercegovini a koju su komunjare pripojili Crnoj Gori kako bi se srpski etnički prostor rascjepio na što više republika... Da je ostala u Hercegovini, danas bi Republika Srpska imala izlaz na more jer je stanovništvo 100% srpsko i gravitira Trebinju, ciljano se išlo na to da u slučaju raspada Jugoslavije (i BiH) Srbi ostanu bez parčeta mora.

Joj više to prebrojavanje krvnih zrnaca, sa bilo koje strane.. nebitno. 😒😒🥱

Srbija moze samo da se pripoji Crnoj Gori a ne obrnuto. CG otisla za korak ispred Srbije, usla u NATO, uskoro u EU. Iz ove perspektive napravili su pravu odluku kada su se odvojili. Konstantno kukanje za teritorijama i istorijom je odraz stanja u Srbiji, bez ikakvog pogleda na buducnost.

Cestitam Crnoj Gori, tako se gradi demokratsko drustvo. Srbija i njeno drustvo ispranih mozgova ce se nacekati da ima slobodne i fer izbore, kakav narod, takva i drzava.
nije da su oni imali Mila 30 godina dok smo mi tri puta menjali režim

ali ok, svakako čestitke Crnogorcima na demokratičnosti i pre svega dobrom izboru(y)

Neće biti, u Crnoj Gori fakat postoji ''srpsko more'' a to je oblast po imenu Sutorina koja je pripadala Hercegovini a koju su komunjare pripojili Crnoj Gori kako bi se srpski etnički prostor rascjepio na što više republika... Da je ostala u Hercegovini, danas bi Republika Srpska imala izlaz na more jer je stanovništvo 100% srpsko i gravitira Trebinju, ciljano se išlo na to da u slučaju raspada Jugoslavije (i BiH) Srbi ostanu bez parčeta mora.
kakve veze ima, srbi su svakako većina na celom CG primorju od Sutorine do Sutomora / Bara.

Joj više to prebrojavanje krvnih zrnaca, sa bilo koje strane.. nebitno. 😒😒🥱
pa nije baš bilo nebitno kada su napali instituciju koju najviše naroda u CG ima poverenje, tj SPC.

ali svakako u kontekstu ovih izbora nije bitno.

nije da su oni imali Mila 30 godina dok smo mi tri puta menjali režim
To ce svakako da bude velika mrlja u njihovoj politici/istoriji. CG je mala zemlja kojom je bilo lako zagospodariti pa nije cudno da jedna familija kontrolise sve. Ko se devedesetih probio taj je otporan na sve. Zato ne treba Mila tako olako otpisati jer je spreman na sve, slede im parlamentarni izbori na leto, tu treba jos jednom potvrditi uspeh.

To ce svakako da bude velika mrlja u njihovoj politici/istoriji. CG je mala zemlja kojom je bilo lako zagospodariti pa nije cudno da jedna familija kontrolise sve. Ko se devedesetih probio taj je otporan na sve. Zato ne treba Mila tako olako otpisati jer je spreman na sve, slede im parlamentarni izbori na leto, tu treba jos jednom potvrditi uspeh.
DPS nema šanse još od 30. avgusta 2020.

jedino što je bilo upitno u međuvremenu je to ko će da ga zameni na vrhu CG političke scene. Izgleda da će to biti Evropa Sad.

Ali pod hitno da menjaju taj naziv, to Evropa sad, mi zvuči...geeez....

Srbija moze samo da se pripoji Crnoj Gori a ne obrnuto. CG otisla za korak ispred Srbije, usla u NATO, uskoro u EU. Iz ove perspektive napravili su pravu odluku kada su se odvojili. Konstantno kukanje za teritorijama i istorijom je odraz stanja u Srbiji, bez ikakvog pogleda na buducnost.
A ko kuka za teritorijama lol?! Bilo pa prošlo, što ne znači da se ne smije spomenuti ne bi li se koja drugosrbijanska duša našla uvrijeđena... Naravno da su napravili pravu odluku odvojivši se jer Srbiji ne treba na grbači još koja stotina hiljada Albanaca, Bošnjaka i ostalih (koliko ih već ima sveukupno u Crnoj Gori), jedva izlazi na kraj i sa ovim domaćim.

kakve veze ima, srbi su svakako većina na celom CG primorju od Sutorine do Sutomora / Bara.
U Herceg Novom su samo Srbi većina kada je riječ o primorskim gradovima, svi ostali imaju relativnu crnogorsku većinu. :)

neće CG u EU, već sada se kaju što su pustili prevremeno Bugare, Rumune i Hrvate.

Za NATO je Milo samo zabio nož u leđa ogromnom delu Crnogoraca, ništa tu nema pohvalno.
U Herceg Novom su samo Srbi većina kada je riječ o primorskim gradovima, svi ostali imaju relativnu crnogorsku većinu. :)
ma to se menja od popisa do popisa, Crnogorci su plemenski orijentisani, a nacionalno samo kako im odgovara u tom trenutku. Kada je popularno biti Srbin onda su Srbi, kad je popularno biti Crnogorac (tj Milogorac) onda su Crnogorci

• Like
Reactions: FFM
A ko kuka za teritorijama lol?! Bilo pa prošlo, što ne znači da se ne smije spomenuti ne bi li se koja drugosrbijanska duša našla uvrijeđena... Naravno da su napravili pravu odluku odvojivši se jer Srbiji ne treba na grbači još koja stotina hiljada Albanaca, Bošnjaka i ostalih (koliko ih već ima sveukupno u Crnoj Gori), jedva izlazi na kraj i sa ovim domaćim.
Srbija jedva izlazi na kraj i sa svojom najvecom etnickom grupom, Srbima, a kamoli sa ostalim manjinama. Za ovu zemlju je svako ''tezak'' nevezano ko se kako izjasnjava po nacionalnosti. Upravo si sam sebi dao odgovor na tvoju prethodnu tezu. Posto ih Srbija gleda kao uljeze i visak, oni su se otcepili i krenuli svojim putem. I ja bih putovao autobusom na referendum iz sveg srca da me drzavni aparat i prosecan stanovnik tako posmatra.

ma to se menja od popisa do popisa, Crnogorci su plemenski orijentisani, a nacionalno samo kako im odgovara u tom trenutku. Kada je popularno biti Srbin onda su Srbi, kad je popularno biti Crnogorac (tj Milogorac) onda su Crnogorci
Dobro, Bar i Budva imaju nešto jači prosrpski sentiment dok Kotor i Tivat baš i ne... Mislim da i na ranijim popisima su Bar, Budva i Tivat imali neku blagu crnogorsku većinu, Herceg Novi srpsku a Ulcinj albansku većinu kada je riječ o primorju. :p
Nego, pitao si me kakve ima veze što ta oblast sada nije u Srpskoj nego u Crnoj Gori?! Ogromne veze ima, imali bi dobar prihod od turizma, narod u istočnoj Hercegovini bi imao više posla i ostajali bi na svom pa se ne bi raseljavali trbuhom za kruhom i na sve to strateški značaj, slično kao što Hrvati u Federaciji uvijek imaju Neum kao kec u rukavu u dnevnopolitičkim prepucavanjima sa Bošnjacima.

Crna Gora 2024 - Makadam - "Moj cvijet iz kamena"... 🏔️⛰️🤭

Srbija jedva izlazi na kraj i sa svojom najvecom etnickom grupom, Srbima, a kamoli sa ostalim manjinama. Za ovu zemlju je svako ''tezak'' nevezano ko se kako izjasnjava po nacionalnosti. Upravo si sam sebi dao odgovor na tvoju prethodnu tezu. Posto ih Srbija gleda kao uljeze i visak, oni su se otcepili i krenuli svojim putem. I ja bih putovao autobusom na referendum iz sveg srca da me drzavni aparat i prosecan stanovnik tako posmatra.
Apsolutno nikoga od tih manjina Srbija ne gleda niti je gledala kao višak i uljez, notorna laž... Dobro se zna zašto sam to napisao, aludirajući na albanske i bošnjačke secesionističke pokrete u Srbiji pa da joj ne treba još da se bakće sa pomenutim narodima i u Crnoj Gori.
Zapravo, Srbija može da drži predavanja po pitanju prava nacionalnih manjina svim okolnim državama. Izuzev BiH u kojoj su Srbi konstitutivni narod, u svim ostalim ex-yu republikama Srbi apsolutno nikakva prava nemaju (u Hrvatskoj da budu zadovoljni samo ako ih niko ne dira i što su živi, u Sloveniji nisu ni priznati kao manjina, u Sjevernoj Makedoniji podvrguti asimilaciji a i to što imaju je samo mrtvo slovo na papiru), upravo se u tim zemljama gleda na Srbe kao višak i uljeze a ne obrnuto.
Pri tom, hoćeš da kažeš da su ti manjinci u Crnoj Gori glasali za nezavisnost jer su očekivali da će im to donijeti prosperitet?! :ROFLMAO: Hahah, pa narod dole živi isto kao i prije referenduma (možda čak i gore), za otcjepljenje su glasali jer mrze Srbiju a ne zato što vole Crnu Goru lol...

Back