rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Ali mi nismo TURCI koji su se uvredili zbog njihovog jedinog ispadanja 2011, da su hteli momentalno da se povuku, medjutim ostali su 2012. jer je takmicenje bilo u jelte "njima bratskoj zemlji" Azerbejdzanu. Posle toga cao zdravo.

Jeste. Itekako je smak sveta. Evo i 10 godina posle ja se nisam oporavio od 2013, i dalje imam kosmare od tog takmicenja. Znaci necu jos jedno finale bez bivse Juge.
Opusti se, ESC je samo igra ionako. Eno Rosa Lin bila dvadeseta a pesma joj postala svetski hit. Isti hit bi postala i da je ispala.

Daleko bilo. Srbija nastavlja streak ucesca u drugom polufinalu u prestupnoj godini i prolazi u finale.
Za izbore sam mislio

Opusti se, ESC je samo igra ionako. Eno Rosa Lin bila dvadeseta a pesma joj postala svetski hit. Isti hit bi postala i da je ispala.
Ali je bar bila u finalu. Za mene je samo ucesce u finalu ogroman uspeh, pa cak i Duska kaze da je pre svega najbitnije proci u finale, a posle neka bude kako bude.

Ali je bar bila u finalu. Za mene je samo ucesce u finalu ogroman uspeh, pa cak i Duska kaze da je pre svega najbitnije proci u finale, a posle neka bude kako bude.
Ma pusti Dusku 😂

Velik je uspeh doci do Evrovizije, finale je samo kruna na sve to. Mnogi ESC ucesnici koji nisu isli do finala kazu da im je to bilo odlicno iskustvo, prosto ESC je dogadjaj koji ima tri veceri, neko mora ispasti.

Svakako ce se taj NQ momenat desiti pre ili kasnije i nije to toliko strasno, prosto desice se kad drugih 10 pesama to vise zasluzi od nas 😀

Kad Norveska moze da poveze 6 finala zaredom, vala i mi cemo. Norvezani su znali najbizarnije da kiksnu cak bi i 2011. sa onim treskavcem prosli da se publika pitala, dok 2016. bili vidjeni u finale odmah medjutim puf.

Drama bez potrebe. Nije strasno cak i da ostane u pf, ali ja zaista ne vidim mogucnost ispadanja u polufinalu sa 15 ucesnika.
Luka bi morao nesto bas ozbiljno da zezne sto se nastupa tice pa da ne prodje u finale.

Pa jedino ako pjesma i nastup budu publici čudni i izostane podrška dijasppre.

Malo se opustite, može se desiti da kiksnemo ali male su šanse...Može se desiti da prvosrbijanska patriotska dijaspora koja sluša Baju Knindžu izbojkotuje Luku, ali takvi mislim da ni ne prate ovo takmičenje, niti glasaju iako su puni para!

Meni je ova teorija vrlo neverovatna. Stage, kostimi, performance mogu samo da budu bolji od PZE, izlazi mu akusticna verzija koja ce pokazati vokalne sposobnosti, na prepartijima dobija samopouzdanje, imamo sigurne glasove publike iz dosta zemalja iz semija, zaista ne znam sta moze da se desi da ne prodjemo.

Ali mi nismo TURCI koji su se uvredili zbog njihovog jedinog ispadanja 2011, da su hteli momentalno da se povuku, medjutim ostali su 2012. jer je takmicenje bilo u jelte "njima bratskoj zemlji" Azerbejdzanu. Posle toga cao zdravo.
Turci se ruku na srce i jesu bas trudili i makar koliko sam pratio uvek su i zasluzili mesto u finalu. Meni licno 2008.godine Turska bila dobra, kul i simpa pesmica, takodje 2010. godine su bili solidni, cak i 2011.godine. 2012.godine nije moja solja caja, ali su i tada od pocetka bili medju favoritima.
Nisam fan Turske, ali i oni i Azerbejdzanci su do neke 2012.godine radili bas ozbiljan posao..

Malo se opustite, može se desiti da kiksnemo ali male su šanse...Može se desiti da prvosrbijanska patriotska dijaspora koja sluša Baju Knindžu izbojkotuje Luku, ali takvi mislim da ni ne prate ovo takmičenje, niti glasaju iako su puni para!
Pa 99% nase dijaspore su oni teski zaljubljenici u “krajisnike”, teske magistralske dvojke, i ozbiljni turbo folkeri…hoces reci da ovih 1% prati samo danasnji ESC?

Ne znam je li ti cilj bio da 'spustiš' i taj dio dijaspore, ali vjeruj mi, takvi su veće patriote i glasaće za sve što je iz Srbije, a i vidjelo se do sad da je Švica recimo samo zakazala kod Nevene u finalu, čak su jače glasali od Italijana u Švici pa je 12 dobila Srbija a ne Italija 2021, prošle godine Konstra a ne Ukrajina itd. A Švajcarska je puna srpskih folklornih grupa i ovih 'narodnjačkih' koncerata, a glasali su za sve živo što je išlo iz Srbije.

Ove godine nam je pjesma 'najmanje' srpska do sad vjerovatno (poslije Tijane), tako da to može da utiče na povezivanje sa pjesmom i nastupom, ukoliko dođe do slabije podrške nego inače. Ali na tome mora da se radi u ovih par sedmica, da se ne desi kao Tijani - ok je da se približiš stranoj publici, ali jednostavno MORA da postoji hajp oko tebe i u tvom narodu, bilo u tvojoj zemlji ili dijaspori. Nadam se da spremaju neki promo do tad.

Lako je biti patriota iz inostranstva, jos je jače kada pridikuju ljudima koji zive idalje u Srbiji kako oni smeju kritikovati Srbe i Srbiju kako oni su lazne patriote i oko Kosova tako i oko glasanja,a ti isti su pobegli za kruhom preko glavom bez obzira, kad je ovde sve toliko bajno i sjajno i muzika i hrana i država nam sjajna i plate i divno se živi, hajde neka dodju ovde pa neka i zive i slusaju tu svoju muziku i neka brane Kosovo itd itd

Ove godine smo imali festival, znaju za satanistickog sodomita, Tijanu bukvalno niko nije ni primetio. Samo su izbacili (u svakom smislu mid pesmu na engleskom) na ESC kanal, i malo se pred takmicenje pustala ona srpska verzija u zemlji i to je to. I opet je izvisila za koliko, 3 poena. Luka je bio u trendingu u svim ex-Yu.

Kon bi prosao da nije bilo onog pravila, a Moje3 su stvarno bile kolaps u svakom mogucem smislu. Cak bi i one prosle da im je nastup na nesto licio.

U ovom sistemu bez zirija u pf ne znam sta mora da se desi da Srbija ne prodje, moraju bas zesce da kiksaju.

Ne znam je li ti cilj bio da 'spustiš' i taj dio dijaspore, ali vjeruj mi, takvi su veće patriote i glasaće za sve što je iz Srbije, a i vidjelo se do sad da je Švica recimo samo zakazala kod Nevene u finalu, čak su jače glasali od Italijana u Švici pa je 12 dobila Srbija a ne Italija 2021, prošle godine Konstra a ne Ukrajina itd. A Švajcarska je puna srpskih folklornih grupa i ovih 'narodnjačkih' koncerata, a glasali su za sve živo što je išlo iz Srbije.

Ove godine nam je pjesma 'najmanje' srpska do sad vjerovatno (poslije Tijane), tako da to može da utiče na povezivanje sa pjesmom i nastupom, ukoliko dođe do slabije podrške nego inače. Ali na tome mora da se radi u ovih par sedmica, da se ne desi kao Tijani - ok je da se približiš stranoj publici, ali jednostavno MORA da postoji hajp oko tebe i u tvom narodu, bilo u tvojoj zemlji ili dijaspori. Nadam se da spremaju neki promo do tad.
Kod Tijane je to bila pesma, koja je pravila problem kod srpske dijaspore, ovde je nazalost stvar dosta kompleksnija...nasi ljudi i samu njegovu licnost ne mogu da svare, zato je i puno ismejavanja, provociranja, vredjanja...

Back