rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

@Regulus
Većini ljudi ne smeta feminiziranost (naravno, mislim na pristojne, obrazovane ljude, ne neandertalce), već feminiziranost u kombinaciji sa kreveljenjem i arogancijom kao što je npr. slučaj sam Michael Ben David.
A koliko vidim, devojka/žena koju si prozvao svojim postom je napisala "meni ne smeta".

Nekako se stvorio utisak na ovoj temi da je dozvoljeno pisati samo hvalospeve kako je Luka lep, pametan, talentovan, duhovit... i kada se nakon sto takvih postova napiše jedan kritičan, odmah neki problem. Komentarišu se svi izvođači kakvi su bili na partijima, kako su pevali, kakav im je bio nastup... ne vidim problem da se i o Luki piše, pa i kritikuje ako je za kritiku. Naravno, dok god se ne prelaze neke granice pristojnosti.

@Regulus
Većini ljudi ne smeta feminiziranost (naravno, mislim na pristojne, obrazovane ljude, ne neandertalce), već feminiziranost u kombinaciji sa kreveljenjem i arogancijom kao što je npr. slučaj sam Michael Ben David.
E NA OVO SAM MISLIO. Hvala ti Milane. A ne da me prozivaju kako nemam prava da se zalim na homofobiju.

@Regulus
A koliko vidim, devojka/žena koju si prozvao svojim postom je napisala "meni ne smeta".

Nekako se stvorio utisak na ovoj temi da je dozvoljeno pisati samo hvalospeve kako je Luka lep, pametan, talentovan, duhovit... i kada se nakon sto takvih postova napiše jedan kritičan, odmah neki problem. Komentarišu se svi izvođači kakvi su bili na partijima, kako su pevali, kakav im je bio nastup... ne vidim problem da se i o Luki piše, pa i kritikuje ako je za kritiku. Naravno, dok god se ne prelaze neke granice pristojnosti.
1. Nisam nikog prozvao 😁

2. Kreveljenje i arogancija ne idu nužno zajedno sa feminiziranošću i potpuno su odvojene stvari. Problem je što ljudi jedva čekaju da se neko ko je inače feminiziran ponaša objektivno ružno kako bi onda bez griže savesti komentarisali kako je feminiziran. Klasična homofobija, samo malo lepše upakovana.

To je ista logika kojom se određeni rasisti vode. ,,Ma nemam ja ništa protiv crnaca ali kako su mi grozni kad su onako glasni i nekulturni, uhhh”

Feminiziranost kod muskaraca neko voli, neko ne voli, neko ne mari i to je sve ok to vazi za svaku ljudsku osobinu. Jedino nema smisla raspravljati da li su feminizirani muskarci ok. A sto se tice naseg drustva gde boli tu se soli.

1. Nisam nikog prozvao 😁

2. Kreveljenje i arogancija ne idu nužno zajedno sa feminiziranošću i potpuno su odvojene stvari. Problem je što ljudi jedva čekaju da se neko ko je inače feminiziran ponaša objektivno ružno kako bi onda bez griže savesti komentarisali kako je feminiziran. Klasična homofobija, samo malo lepše upakovana.

To je ista logika kojom se određeni rasisti vode. ,,Ma nemam ja ništa protiv crnaca ali kako su mi grozni kad su onako glasni i nekulturni, uhhh”

Mislim da nam lekcije iz liberalizma, bar na ovom forumu, ne trebaju. Homofobični i primitivni ispadi se ovde sankcionišu. To što neko kaže da mu se nešto ne dopada, to nije odmah homofobija, pobogu. Ali se konstatno forsira da se na sve nalepi ta etiketa. Mislim hajde sad ako neko kaže da mu se ne dopada grašak, a da voli pljeskavicu, je l' to onda veganofobija? Banalan primer, ali jasno je šta hoću da kažem. Ne možeš da etiketiraš ljude zato što su izneli svoje mišljenje sa kojim se ne slažeš, a pritom svojim stavom nisu uvredili nikoga.

1. Jesi.
2. Nisam ni rekao da nužno idu zajedno, već da je to ono što većinu ljudi iritira.

Mada koliko god podrzavao naseg predstavnika, fascinantno mi je koliko covek sada uziva u svim ovim evrovizijskim dogadjajima, a do pre neku godinu, sve najgore i o RTSu, i o Evroviziji, kao najvecem muzickom tresu i cirkusu. E sada je pitanje? Kada je luka bio iskren? Tada, pa se sada folira ulaskom u ovaj po njemu cirkus…ili je sada iskren, a tada zbog nekih licnih neuspeha, je dobio odredjene komplekse pa je pljuvao po ESCu…
Vremena i ESC su se promenili. Ko bi rekao pre 3,4 godine da ce pobediti Konstrakta? Sto ne bi i on promenio misljenje.

Mislim da nam lekcije iz liberalizma, bar na ovom forumu, ne trebaju. Homofobični i primitivni ispadi se ovde sankcionišu. To što neko kaže da mu se nešto ne dopada, to nije odmah homofobija, pobogu. Ali se konstatno forsira da se na sve nalepi ta etiketa. Mislim hajde sad ako neko kaže da mu se ne dopada grašak, a da voli pljeskavicu, je l' to onda veganofobija? Banalan primer, ali jasno je šta hoću da kažem. Ne možeš da etiketiraš ljude zato što su izneli svoje mišljenje sa kojim se ne slažeš, a pritom svojim stavom nisu uvredili nikoga.

1. Jesi.
2. Nisam ni rekao da nužno idu zajedno, već da je to ono što većinu ljudi iritira.
Nema potrebe da budeš snishodljiv, nisam držao nikakvu lekciju iz liberalizma, već sam, kao što sam kažeš, ‘izneo svoje mišljenje’. Uopšte ni ne smatram sebe ‘liberalom’.

Što se tiče homofobije, ona je veoma slojevit pojam i manifestuje se na razne načine. Svi imamo predrasude u većoj ili manjoj meri, jer smo tako naučeni. Ako sam izneo mišljenje da je nešto homofobično, ne znači da sam etiketirao osobu kao homofoba ili kao lošu osobu. Verujem da je sasvim moguće biti u suštini dobra osoba, a imati neke iskrivljene stavove. Svet nije crno-beo i dela su ipak bitnija od reči.

Elem, na stranu homofobiju i feminizirane muškarce, kako je generalni evrovizijski fandom (uključjući i ovaj domaći forum) došao od toga da je Luka siguran kandidat za top 10 plasman do toga da je upitno da će se uopšte plasirati u finale? Šta se tačno desilo za samo mesec dana? Čini mi se da je hajp za Samo mi se spava veoma brzo umro.

Vremena i ESC su se promenili. Ko bi rekao pre 3,4 godine da ce pobediti Konstrakta? Sto ne bi i on promenio misljenje.
A sta se to promenilo na ESCu u poslednjih par godina, da ESC nije vise muzicki cirkus? 😂 Mislim da je ipak to bila njegova frustracija.

Nema potrebe da budeš snishodljiv, nisam držao nikakvu lekciju iz liberalizma, već sam, kao što sam kažeš, ‘izneo svoje mišljenje’. Uopšte ni ne smatram sebe ‘liberalom’.
Nisam snishodljiv, ali prva rečenica tvog posta je upravo to - davanje lekcija.
Ovo nije forum Srbska Čast, da bi trebalo da nam se daju takve lekcije i smernice. Svi smo dovoljno odrasli i razumni. Ljudi imaju pravo da im se ne dopadne neka osoba koja je sticajem okolnosti gej ili feminizirana ili rom ili druge vere... i to ne mora da ima ikakve veze sa njihovom seksualnom, verskom ili nacionalnom pripadnošću. Ne može sve tako da se generalizuje kao što tvoj prvi post insinuira - smetaju vam feminizirani muškarci = mrzite žene. To prosto nije tačno i vrlo je maliciozno.

Mada koliko god podrzavao naseg predstavnika, fascinantno mi je koliko covek sada uziva u svim ovim evrovizijskim dogadjajima, a do pre neku godinu, sve najgore i o RTSu, i o Evroviziji, kao najvecem muzickom tresu i cirkusu. E sada je pitanje? Kada je luka bio iskren? Tada, pa se sada folira ulaskom u ovaj po njemu cirkus…ili je sada iskren, a tada zbog nekih licnih neuspeha, je dobio odredjene komplekse pa je pljuvao po ESCu…
Bio je iskren i tad i sad jer postoji nešto što se zove zrelost, a koja se stiče do 27 godine. Kad sazrevaš, onda u razmaku od 7 godina nije neobično da menjaš mišljenja. Zrelošću se smatra i prilagodjavanje datim okolnostima i novim informacijama. Luka je negativan stav imao sa 23 godine, a sad ima 30.

Dakle, kako se menja ESC, menja se i mišljenje o njemu. Znam mnoge koji su obožavali ESC, a sad pričaju sve najgore pričaju o njemu jer pate za muzikom uživo, baladama, i čitanjem bodova od 1-12. I mislim da nisu neiskreni.

Ljudi imaju pravo da im se ne dopadne neka osoba koja je sticajem okolnosti gej ili feminizirana ili rom ili druge vere...
Apsolutno.

Ne može sve tako da se generalizuje kao što tvoj prvi post insinuira - smetaju vam feminizirani muškarci = mrzite žene.
Ako nekome smetaju feminizirani muškarci u globalu u množini (a ne određena osoba), tu onda neki problem postoji lol

Mislim da se gejevi u Srbiji ponasaju kao Afroamerikanci u SADu…stalno ih neko vredja, pokazuje prst u njih, diskriminise…i kada je sve mirno, podigne se ustanak o njihovoj ugrozenoscu u republici…muka mi je vise od toga i od te konstantne vestacke manipulacije…a dal se nekad zapitaju dal ljudi sa invaliditetom na primer , i drugim problemima imaju ista ta prava koji oni stalno traze i potenciraju? Niste ugrozena vrsta, niste polarni medvedi i nemojte vise da pravite skandale tamo gde ih nema, da napadate ljude koji iskazu svoje misljenje o nekim stvarima.

Ako nekome smetaju feminizirani muškarci u globalu u množini (a ne određena osoba), tu onda neki problem postoji lol
Ok, hajde da se vratimo onda na početak diskusije. Niko nije rekao da mu smetaju u globalu, neko je dat komentar za jednog konkretnog, tj. Luku. Gde je napisano lično mišljenje, a ne hejt prema svim feminiziranim muškracima na svetu.
PS: Inače, taj komenatar nisam čak ni ja napisao, ali mi smeta to generalno etiketiranje svakog za homofoba kome se eto neka konkretna osoba, koja je sticajem slučaja i LGBT i feminizirana, ne dopada iz bilo kog razloga.

neko je dat komentar za jednog konkretnog, tj. Luku.
Množina ti se onda privukla slučajno? 😆

Citiram:
Ne može sve tako da se generalizuje kao što tvoj prvi post insinuira - smetaju vam feminizirani muškarci = mrzite žene.
lol

Gde je napisano lično mišljenje, a ne hejt prema svim feminiziranim muškracima na svetu.
Jok uopšte lol
kakva su ono mlataranja rukama kao da muvopičem rasteruje malarične komarce, ona trzanja, krajnja feminiziranost koju potencira u pokretima, a koja je odbojna.
na sceni se feminiziranost "ne prima" ,
Nema ovde ništa konkretno za Luku što ne važi za sve muškarce njegovog stepena feminiziranosti lol

(Juče bilo i:
A i licno ne podnosim preterano isfeminizirano ponasanje. To me jako odbija.
Mada ovo poslednje opraštamo, jer je priznao grešku.)

Žao mi je da vas obavestim, ali ljudi kojima smetaju feminizirani muškarci podsvesno mrze žene.

Žene koje poseduju određene ,,muške” kvalitete, crte ličnosti i interesovanja ne uživaju ni približnu osudu kao muškarci koji poseduju određene ,,ženske” kvalitete i razlog zašto je to tako je zato što živimo u patrijarhalnom društvu. Pozitivno je ako žena prikazuje neke muške kvalitete jer je želja da se bude kao muškarac nešto ka čemu treba težiti, dok su ženski kvaliteti nepoželjni kako kod muškaraca, tako i kod samih žena, jer se asociraju i izjednačavaju sa slabošću i nekakvom subverzijom statusa kvo i društvene hijerarhije.

Posebno mi je žalosno kada vidim žensku osobu koja se žali kako joj smetaju feminizirani muškarci, iz razloga koje sam već naveo. Takvim ljudima bih preporučio da se zapitaju da li stvarno ima nečeg lošeg ili pogrešnog u tome da je neko feminiziran muškarac ili su prosto do te mere indoktrinirani od strane društva da ni ne prepoznaju svesno niti preispituju sopstvene stavove.

Feminizirani muškarci su skroz okej i ja vas volim i poštujem ❤️
Ne slazem se sa vecinom ovog posta(sve osim poslednje recenice), da li postoji ili moze da se napravi adekvatna tema da prodiskutujemo o ovome, ako ste zainteresovani?

Citiraš mene kako citiram post Regulusa? Zanimljivo. 😁😅

Meni malo glupo da branim post koji ja nisam ni napisao, ali stvarno preterujete.
Taj komentar je konkretno bio napisan za Luku... a to da li može da se primeni i na druge muškrace je potpuno irelevantno.
I šta je to tačno uvredljivo u rečenici na sceni se feminiziranost "ne prima". To je u rangu sa npr. na sceni slabo prolazi trbušni ples. I zanimljivo, opet preskočen deo posta gde piše "meni ne smeta".
Sorry, ali to je klasično hvatanje za slamku i vađenje iz konteksta.

Koliko treba da se postuju fanovi ESCa koji su LGBT, toliko treba i ti ljudi da postuju ostale muskarce i zene koji su heteroseksualci, i koji su takodje fanovi ESCa, doduse u velikoj manjini

Back