rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Evo Luke upravo sad uživo sa Špancima

Screenshot_4.webp

Na sajtu izraelske tv ima da se stavi da li voliš ili ne voliš svaku pesmu pojedinačno, pa loš je odnos za Luku, 76% ne i 24% da (isto kao Albanija) :( Ali većina pesama ima ispod 50%, npr. Hrvati još lošije stoje 80%:20%. Naravno Noa odlično stoji sa 90% lajkova.

I Rumun gore stoji, 84:16% u korist NE. Zašto njega mrze, samo im se ne dopada pesma? :D

Cujem dosta komentara u poslednje vreme , da ovogodisnja Srbija dosta podseca na proslogodisnji Izrael, i da misle da cemo tako i proci. Mislim da je Lukina pesma mnogo bolja, i da se to nece desiti.

Najbanalnije poredjenje. Onaj proslogodisnji njihov predstavnik je bio odvratan u svakom smislu. Em isfeminiziram do zla Boga, em tezak narcis, em uhodio voditelje, em oteo cak mikrofon nesrecnoj Mii Dimsic. Odvratan je. Dok je nas Luka skroz kulturan. Tako da je ovo najbesmislenije i najbizarnije poredjenje ikad.

Ma sve za tog Izraelca je odvratno. A i licno ne podnosim preterano isfeminizirano ponasanje. To me jako odbija.

Interesantno je kako R. Srpska i Srbija vode dvije različite politike kada su u pitanju Izrael i njihovi odnosi sa Palestincima - Srbija je (ako se ne varam) priznala Palestinu kao nezavisnu državu dok su u BiH zakleti zagovarači izraelskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta upravo Srbi, Željka Cvijanović je malo-malo pa u Izraelu u kom R. Srpsku gledaju k'o na najvjernijeg saveznika a pri tom tamo valjda postoji i kao neka mini ambasada Srpske, čak i tokom rata Izrael je slao vojnu i humanitarnu pomoć Srbima u BiH...
Loše nam je ocjenjena pjesma na toj njihovoj stranici (uostalom, kao i većina drugih) iz razloga što obični dokoni ljudi lupaju minuse na sve suparničke pjesme koje nisu ni preslušali dok im je naravno samo njihova po mjeri. :D

Naša ovogodišnja pjesma je jedna od onih kod kojih će plasman zavisiti od toga koliko bude nabudžen nastup, usudio bih se reći da nam je ovo jedan od budžetski najzahtjevnijih ''entrija'' kao i s kreativne strane (u smislu realizovanja postojeće ideje), vjerovatno jedan od rijetkih (ako ne i jedini) kod koga će koncept nastupa morati prilično da se izmijeni u odnosu na onu verziju sa nacionalnog izbora...
Njegovo PZE izdanje posmatram kao da je odrađeno s ''pola gasa'' i želim vjerovati da za liverpulsku scenu pripremaju stvarno nešto nesvakidašnje jer je okupio iskusan tim oko sebe te se vidi da je shvatio ovo kao ozbiljan projekat.
Po meni, koreografija je na mjestu i može ostati ista ali svakako bi trebala biti dosta uvježbanija, košulja ona sa svetosavske priredbe definitivno mu ne stoji i bolje bi mu stajalo da je u nekom duksu/džemperu...
Takođe, animacije na ekranima, kadriranja, svjetlosni efekti - sve je to bilo ok kod nas ali samo za lokalnu upotrebu, u Liverpulu mora da ''goori'' i na znatno većem levelu pošto ova futuristička pjesma (koje se ne sreću na Evroviziji često) to i zaslužuje.

Stvarno, kazu isfeminiziranost jos veca nego kod proslogodisnjeg predstavnika Izraela. Ja cak mislim da on namerno to istice, kako bi solio ranu odredjenoj populaciji. I tu ga podrzavam, Luka samo jasi. A volelo bih da Izrael malo odmori od ESCa, i da konacno vidimo arapski svet na ESCu. Nekog alzirskog Abdel Kadera.

To da držiš u svoja 4 zida, tj. van javnog diskursa.
I ti ljudi imaju dušu, i neko može da pročita.

U suprotnom nemaš prava da se žališ na bilo kakvu homofobiju.
Ok, pogresio sam. I itekako imam prava da se zalim na homofobiju jer sam konstantno trpeo homofobicne prozivke, ceo zivot.

Izraelac nije ispao zato što je bio fem već jer je pesma bila loša. Ne vidim zašto se uopšte diskutuje o ovakvim stvarima?
Niko nije rekao da je kljuc ispadanja to sto je fem, cak sta vise, to ide u korist na ESCu. Samo sam naglasio da mnogi ljudi ga uporedjuju sa njim.

Back