rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Znači OVO, ja i dalje preoduševljen koliko mi je ukus i senzibilitet uboden pesmom, i to čak ne primarno tekstom i porukom (mada i time), nego žanr, stil, produkcija, zvuk, atmosfera, doslovno se osećam kao da sam bio pitan šta bih otprilike voleo da čujem na PZE, a to što je pobedila mi je i dalje ponekad neverovatno i bonus što nas predstavlja.
I ima mi samo takav repeat value, na lastfmu (koji imam baš dugo) mi je to već ja msm jedna od najslušanijih pesama sa ESC ikada, a od naših predstavnika svakako odavno najslušanija (Konstrakta vrv druga). Ovo kako god da prođe će ostati moj omiljen srpski entry.

@Doctor Who mislim i da konstantno ove godine imamo isti top 3, I see you 👁️😁
Istoo, jos sam Luku s vremena na vreme ispratila jos od D-generation i uvek mi je bio zanimljiv. Nisam neki patriota u smislu da cu navijati za svoju zemlju po svaku cenu, mislim drago mi je ako dobro prodje ko god, al je Luka bas po mom ukusu i bio bi mi medju omiljenim i da nisam odavde. Ali svakako, kolko god se meni svidja pesma, mislim da ce biti napeto u maju i da svasta moze da se ocekuje - i fantastican plasman i obrnuto

Ima i toga, zato i mislim da nacin na koji peva, sama forma, i ta mracna estetika su nesto sto ce mu potencijalno oduzimati poene. Zato mi je tesko da predvidim kako ce proci, moze svasta da se desi. I razumem da se nekim ljudima ne svidja i da nije po njihovom ukusu. Samo mi se ne svidja kad se Luka i pesma do te mere osporavaju, pogotovo na tviteru, kako on uzasno peva, kako pesma nema poentu, kako je najgori predstavnik ikada gori i od Marka Kona - to mi je bas previse. Meni su sve sve lampice upalile jos na studijski snimak, jer je nesto sto ja volim. Mada ispratila sam malo reakcije stranaca i mislim da su jos manje podeljeni nego kod nas, cak ga neki bas lepo kotiraju u svoji top listama. Tako da mislim da ima sanse da prodje ok, iako uvek sa ovakvim pesmama postoji sansa da ljudima jednostavno ne klikne
Ta mracna estetika cesto zna i da bude plus. Seti se Islanda 2019.

Ta mracna estetika cesto zna i da bude plus. Seti se Islanda 2019.
Samo što ovo nije Island 2019. ni po kvalitetu i melodičnosti i zaraznosti same numere ni po energiji i koreografiji.
Island je uprkos svemu tome zauzeo tek jedva nekako 10. mesto...

I dalje nisam optimistican povodom prolaska u finale. Bas mi pesma iz dana u dan sve losija kako slusam druge esc pesme. A na ovim pre-party-jima smo nebitni, moramo Konstraktu da vodimo da nas primete.
Da te ispravim - Konstraktu nismo mi ''morali da vodimo'' nego je bila pozvana od strane organizatora na taj party u Madridu...
Da, ukrala mu je show a kako i ne bi, ona je jedna i neponovljiva tako da bilo ko drugi da se nađe s njom na istoj sceni Konstry bi u svakom slučaju privukla više pažnje što samom svojom harizmatičnom pojavom što autentičnom pjesmom i originalnim nastupom koji će se još dugo pamtiti.

Moja zamjerka Luki je ta što je bio isuviše trapav i nije dovoljno vladao scenom (previše bacakanja i praćakanja jer ga je ponijela atmosfera) ali vjerovatno je taj događaj shvatio kao usputnu stanicu do Liverpula pa je jednostavno bio opušten i raspoložen za sprdnju pod uticajem pozitivnog vajba od strane fanova u publici i drugih učesnika (čim je ubacio ono ''bitch''), bitno je (i jedino se računa) ono što priprema za Evroviziju sa svojim itekako ozbiljnim timom, djeluje mi kao odgovorna osoba koja ništa ne prepušta slučaju i da zna šta radi te ne sumnjam da će dati svoj maksimum pa kakav god ishod bio na kraju.

Ne bih rekao da je bio nebitan, sasvim dovoljno je bio primijećen no prosto ove godine ima više upečatljivijih ličnosti među izvođačima (što ne mora da znači da će oni bolje i proći), tako da ne bih ga poredio ni sa kim. Uostalom, Tijana Bo je kidala na tim žurajama, solidna je bila vokalno na svakoj od njih i u interakciji sa obožavateljima je dominirala u smislu ''došla mama da vam pokaže kako se to radi'' pa je na sceni u Kijevu zvučala i izgledala izgubljeno i uplašeno k'o da je prvi put stala na istu.

Što se tiče prolaska u finale - mislim da bez neke velike muke idemo dalje, statistika je na našoj strani mada naravno nikad se ne zna, ukoliko neke druge zemlje budu imale interesantnije interpretacije i više se potrude da impresioniraju gledaoce a mi podbacimo i iznevjerimo dijasporu možemo biti u gadnom problemu, u šta ne želim vjerovati.

Sto bi se usrao? Pa nije on Andromaha ili Roksen pa da se usere... 🤣
pa deluje mi kao takva osoba iz nekih intervjua na koje sam bacila pogled i po tome sta prica o sebi, al opet i deluje ko da zna sta radi - tako da cemo videti koja verzija ce biti u polufinalu :LOL:

Nekad imam osecaj da se ljudi trude da vole ovu pesmu samo zbog rodoljublja jer je predstavnik Srbije.
Znam da sam dao sansu pesmi, al ne mogu protiv svog poriva da kliknem next kad krene na esc plejlisti, kao i mnoge druge pesme sto preskacem da slusam.
Imam osecaj da je Luka potpuno preskocen u javnosti, najvise jos od Tijane.

E to me strasno plasi. Jos su 2017. i 2023. kalendarski iste.

Zato ne mogu biti miran kad je u pitanju prolazak u finale. Ne mogu jer vec imamo Skandinavce, Izrael, Cesku i Moldaviju koji su trista posto sigurni finalisti i vec mogu da slave sto se mene tice. Uz to Letonija, Irska i Malta sigurno lete kuci. I time ostaju jos 4 slobodna mesta, borimo se sa Hrvatskom, Svajcarskom, Holandijom, Portugalom i Azerbejdzanom (mnogi vide Azere kao da sigurno ne prolaze dalje, ja sam ubedjen da Azeri mogu da iznenade).

Bice jako, jako cupavo i treba 100 kockica da nam se poklope.

To sto je medijski slabo propracen, tacno je da podseca na 2017. I to sto navodno briljira na ovim zurkama kao Tijana, da bi se Tijana na kraju usrala . Sve me ovo jako jako plasi.

Back