Offtopic

Najgore što se mediji sad takmiče i dalje u senzacionalizmu, navodno je prijavljen još jedan slučaj sa spiskom za odstrel, mada, imajući u vidu starost deteta o kome se radi, verujem da se radi o glasini.

To je sada je najgora trauma posle svega sto se desilo, izboriti se sa sadrzajem i pritiskom koji mediji plasiraju. Mogu da mislim kako je deci koja moraju konstantno da slusaju da su bila na listi za odstrel i da budaletine javno razglabaju sedam dana o tome. Ne planiram da palim TV narednih par dana...

Ovo nije normalno više, najgore je što se u jednom slučaju (taj koji sam pominjala i ne želim da verujem da su sve informacije istinite) radi o detetu koji je treći razred osnovne škole.

U 3 škole od jutros učenici i njihovi roditelji privedeni jer su imitirali ubicu.
A sad pročitah za neku sa nožem što je izbola u Ruđeru danas, uhapšena...

Psihopate i sociopate su svuda oko nas. Senzacija i fascinacija takvim licnostima je kontraproduktivna jer oni vole popularnost. Taj decak je sada verovatno ponosan na sebe zato sto CNN i BBC izvestavaju o njemu. Skola je duzna da prepozna i etiketira decu sa antisocijalnim tendencijama, ali u Srbiji je to tabu tema, previse smo primitivni da bi adresirali ovaj problem kako treba.

A najjaci su ovi psihijatri sa teoijama od pre 30 godina koji tvrde da osoba od 14 godina ne moze biti psihopata vec samo od 18 g.

Bukvalno skolski primer psihopate. Promenite teorije i prilagodite se realnosti

A zakon pisan sa teorijama od pre hrista gde osoba ispod 14 godina ne odgovaraju krivicno a deca u tim godinama vec uveliko siluju.

Osoba od 14 godina danas i pre 20 godina nije isto. Treba kao Britanci spustiti granicu na 10 godina a mozda cak i na 8.

I sad imamo psihopatu i masovnog ubicu i ne znamo sta cemo sa njim jer zakon nije predvideo da osoba mladja od 14 moze nekog da ubije

Pa kad krenu da naricu kriv je sistem i mi kao drustvo.

Nije kriv sistem nego psihopata Kosta Kecmanovic a možda i njegov otac.

Ubica ima ime i prezime. Nije kriv Milos Bikovic ili Karleusa koja je pevala Krimi rad.

Slažem se @omikron, u pravu si...

Ali zaista kod nas moraju i neke stavri da se menjaju poput Zadruge, Zvezdan Slavnić i ovo se otrglo svakoj kontroli, moraju neke stvari odista da se iskontrolišu, nije samo ovo sada i nije samo za decu nažalost, pojedine stvari su se otele kontroli i za neke odrasle.. :(
Biljana Srbljanović je odlično svojevremeno objasnila to.. Ali ne vredi.. :(

Aktivno trenirao airsoft, zajedno sa ocem. Mada mi je čudno da za paintball i to ne postoji starosna granica, a mislim da bi trebalo makar na 16, ako ne da bude samo za punoletne. Iako ni to ne garantuje da se neće događati još ovakvih slučajeva.

Mada, sad vidim da pišu da jeste zabranjeno učešće na takvim susretima koje organizuje airsoft savez Srbije mlađima od 18, a da oružje ne može da se kupi ako nemaš 16 punih godina. Mada, preko interneta sumnjam da to iko i gleda.

Last edited:

Ali zaista kod nas moraju i neke stavri da se menjaju poput Zadruge, Zvezdan Slavnić i ovo se otrglo svakoj kontroli, moraju neke stvari odista da se iskontrolišu, nije samo ovo sada i nije samo za decu nažalost, pojedine stvari su se otele kontroli i za neke odrasle.. :(
Nije resenje u skrivanju takvih pojava nego u edukaciji kako se to prepozna sta znaci i sta se sa tim radi. Mozemo se mi praviti da Zvezdan Slavnic ne postoji ali time cinimo lose ovom narodu. Pa evo to se sad upravo demonstrira.

Pa znam ali to je nekoliko puta osuđivana osoba, dokle ići sa tim, ima li nekakve granice? :(

Ma sve to mora ja se slazem ali nije to izazvalo ovo. Treba se baviti pitanjem mentalnog zdravlja dece i da li su se prepoznali oblici psihopatskog ponasanja. I kako prepoznati za ubuduce.

Ovaj da je sprecen da udje u skolu pobio bi decu ispred skole na odmoru. Usao bi u prodavnicu ili pekaru gde oni kupuju uzinu.

Koji su rani siptomi psihopatskog ponadanja, kako ih prepoznati, moze li se to spreciti izleciti.

Back