ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

MSve u svemu jedna lijepa večer, sve divno i čarobno i posve očekivano. Nećemo morati pregledavati svaku ćeliju @Petar
Ahahahaha, al' zato u finalu...

animation film GIF by POKÉMON Detective Pikachu

Znači poredak polufinala mi je bio sljedeći:

1. Švedska - neprikosnovena, izvanredna, održala besplatno stručno usavršavanje kako se pjeva i radi nastup
2. Finska - kada se ludost i dobar ritam poklope pa tekst nije bitan, izvrstan, izvrsno upgrejdan nastup
3. Češka - koliko su loše pjevale na nacionalnom finalu toliko su sada preokrenule cijeli nastup i odradile odlično, top 10 ziher
4. Hrvatska - svi nešto ovo ono, oni razbucali sve po redu, nema dalje nego šč!
5. Portugal - izvrsno, izvrsno, bravo - nakon Salvadora Sobrala Portugal se probudio i ide lijepo dalje...
6. Izrael - meni pjesma generalno onako, ali nastup je top
7. Norveška - očekivani prolaz, slabo pjevanje, puno lošije nego na MGP-u, nastup kao takav bolje posložen
8. Moldavija - drugačije, zabavno, tipično moldavski, očekivano finale
9. Nizozemska - lijepa pjesma, zaista je trebala proći dalje, no nisu imali šanse u ovakvom sastavu polufinala (napokon da to nismo mi) - mislim da su bili prvi ispod crte
10. Švicarska - klimavo, ok je pjesma, ali su mi baš bili klimavi... bilo mi je Irska ili Švicarska pa rekoh Irska je odavno dno, pa vjerojatno SUI
------------------------------
11. Irska - neočekivano ok ispalo iako na prvu mi nije bila nešto, nastup bolja varijanta od same pjesme
12. Srbija - ovdje je sve bilo slabo, on je baš loše otpjevao, nastup je bio ok, ali pjevanje baš baš loše, ne čudi me trenutni pad na kladionicama
13. Malta - nimalo mi se nije svidjelo, nešto u stilu najlošijeg pjesmuljka s JESC-a
14. Latvija - gore od Malte, no comment
15. Azerbajdžan - doslovno propali, zemlja koja je slala tako dobre pjesme, harala, postala krš

Sami show je bio izvrstan, miljama iznad Torina. Voditeljice odlične, pozornica vrh, opravdali su očekivanja.
U četvrtak najsmor polufinale ikad, ali jedva čekam vidjeti Gruziju.

Ja mislim da će mi drugo polufinale na kraju i bolje biti budući da sam se danas smorio na 6-7 nastupa otprilike, a tamo imam Jermeniju, Kipar, Austriju, Sloveniju koje baš gotivim i vjerujem da će odlični biti

Očekujem Sloveniju najviše kod žirija iako ni njih ne vidim previsoko u tom dijelu glasanja. Kod publike Hrvatska dobija najviše od te 3 sigurno, e sad zavisi ko će ukupno najbolji biti

Srbija i Hrvatska i dalje 16/17. na kladžama, ne daju napredak 🤣

Prvi put u istoriji Srbija, Hrvatska i Slovenija zajedno u finalu.

Bože čekali 20 godina na ovo a oni odvratni severnjaci se natrpaju svake godine svi....
Ove godine nikako nisu odvratni!
Cak i Danac ima sansu da prodje dalje i ne treba ga odbacivati.

Ja ću se držat onoga šta sam stavio i ovdje na forumskoj kladionici, da Hrvatska najbolje prolazi, ali samo zbog televotea na kojem ćemo nadam se ošuriti, žiri će biti propast, Slovenija prosječno kod žirija i publike, a Srbija isto žiri loše, publika vrlo dobro, mislim da svakako svo troje idemo u top20

Ja mislim da će mi drugo polufinale na kraju i bolje biti budući da sam se danas smorio na 6-7 nastupa otprilike, a tamo imam Jermeniju, Kipar, Austriju, Sloveniju koje baš gotivim i vjerujem da će odlični biti
Pa ako gotiviš samo 4, prekosutra ima da te smori 12 nastupa lol

Back