rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Nije baš ničijih (Nevena Bo mu dala 12, i dosta ljudi je glasalo za njega), ali nisam sigurna da znaš šta znači konsenzus lol
Pa stvarno ne znam kakvi se konsenzusi mišljenja pominju, pa i ovde na forumu kad dođe 50 ljudi sa 10 različitih mišljenja i teorija, svašta se ovde smatralo i smatra, pa uglavnom ništa od toga nije nikakav konsenzus.

Ne mislim bukvalno konsenzus ali mnogi forumasi su tada bili tog misljenja. Vecina sa mog stanovista. I neki koji kazu da nisu secam se da jesu. A to sta znaci konsenzus je skretanje fokusa sa teme po mom misljenju ali dobro sta je tu je.

Nećemo sad ovde o PZE, za to postoji zasebna tema, ali većina je ipak očekivala i nadala se pobedi Luke, dok je Baloš bio recimo drugi favorit, ne daleko iza. A i svakako mislim da je ovo što smo poslali najbolje što smo imali ove godine, najbolji performans, i najbolja produkcija pesme, ako već nije i vokal.

Ja sam i dalje pod utiskom nenormalne količine drame koja izvire iz većine postova. Ne kapiram čemu to, činjenica je bila da smo bili dosta enuzijastični nakon PZE i Lukine pobede i da svi želimo da prođe što bolje, ali i da se desi suprotno, nije smak sveta, niti nam životi zavise od plasmana na ESC, daleko bilo. Treba poštovati i ceniti trud pre svega, ali iznova se dokazuje da smo mi "nebeski narod" u najnegativnijem mogućem kontekstu. Ja sam prvi bio mišljenja da treba da idemo sa ovako nečim, potpuno drugačijim i van šablona, kao i da je pesma kao takva dobar tvt materijal i pri tome stojim. Od žirija sam davno digao ruke, jer je opšte poznat njihov stav prema nama, i većina bi nas patosirala sve i da Maraja Keri stane na scenu pod našom zastavom. Prosto ne znam šta treba da se dogodi i šta treba da pošaljemo da bi pesma bila po njihovom ukusu, tako da ne treba razmišljati u tom pravcu. Uživajte malo u samom događaju i navijajte, a krajnji ishod je gotovo uvek splet slučajnih okolnosti, srećnih ili nesrećnih. Pridavati preveliku važnost žrebu koji nas je stavio da nastupamo peti, jer smo zaboga jedva prošli u finale ili konstatovati da je Hrvatska bila u top 3 jer su dobili #25, padati u bedak i mračiti jer smo "propali na kladionicama" koje su se često u prošlosti pokazivale kao krajnje nemerodavne, su zaista vrlo nezreli i diskutabilni argumenti. Valjda smo naučili nakon toliko godina praćenja ESC-a, da je prosto svaka godina priča za sebe i da nema pravila. U svakom slučaju, sve će se uskoro obdaniti, tako da mislim da ne bi trebalo davati prostora negativi i nekim lošim i podrugljivim komentarima. Imajte u vidu i da Luka verovatno i nije mogao pružiti svoj maksimum, u svetlu svih skorašnjih događanja. Od mene kao i uvek puna podrška timu i zaista ću smireno pratiti šou u subotu bez ikakvog opterećivanja, prognoza i očekivanja. Neka bude šta bude.

Podvlacim sve sto je Djole89 u prethodnom postu rekao. Ne mogu da verujem koja kolicina negative postoji ovde. Umesto da budemo ponosni sto smo poslali vrlo jedinstvenu, nesvskidasnju i sto bi Duska rekla pametnu pesmu, koja ima izuzetno efektan i profesionalan scenski nastup, ljudi ovde vec pocinju sa teorijama zavere kako necemo ucestvovati sledece godine zbog loseg rezultata. Pritom se sve to zasniva na kladionicama i broju pregleda na youtube-u. Opustite se, cekajte da prvo odgledamo finale, nikad se ne zna, mozda nas rezultat i iznenadi. A i da zavrsimo poslednji, sto ce se tesko desiti u moru bezlicnih pesama koje zaboravis cim se zavrse, ne bi bio smak sveta. Pokusali smo, rizikovali, nije donelo top 10 rezultat (po nekima bi i to verovatno bio neuspeh), sledece godine cemo pokusati ponovo. Ja sam jako ponosan na naseg ovogodisnjeg predstavnika! Moram reci da sam imao predrasude prema Luki pre nacionalnog izbora, ali me je odusevio u svakom svom intervjuu i nastupu, vidi se da je jedna neiskvarena dusa, i bas mi je prirastao srcu. Zato mislim da zasluzuje mnogo vecu podrsku i poverenje od svih nas ovde!

Kakve veze ima ponos sa bilo čim? Forum služi za otvorenu diskusiju i to je upravo ono što radimo, ne znam zašto mora da se etiketira kao negativnost ili kritika.

Ja sam lično prezadovoljan našim izborom ove godine, zaista mi je retko naša pesma u top 5, ali evo godine mi je Srbija u top 5. Mislim da je ovo najinteligentnija pesma koju smo poslali na Evroviziju i sa potencijalno najboljim/ najambicioznijim nastupom koji parira državama sa daleko većim budžetom i boljom produkcijom. Međutim, to što se meni nešto dopada ne znači da će da ostvari dobar plasman. Čak tri države iz mog top 11 su ispale u polufinalima i smatram da su sasvim očekivano i zasluženo ispale.

Koliko god mi se dopada Samo mi se spava, mislim da je pesma previše apstraktna za žiri i neku širu publiku i Luka je jedan od najslabijih vokala u finalu. Očekujem neko 20-26. mesto u finalu i sve bolje od toga bi me pozitivno iznenadilo. Naravno, voleo bih da grešim 😁

Što kažu klinci, read the room 😂

Pa upravo diskusija o tome ko bi nas bolje predstavljao ove godine, mislim da je apsolutno nepotrebna sada. I te teorije kako smo lose prosli u polufinalu jer smo stavljeni da nastupamo peti i padamo na kladionicama. Da, naravno da nismo pobedili u finalu, nismo bili ni u top 3, a s obzirom da su skoro svi favoriti u prvoj polovini zreba, neko mora da nastupa i peti. Pa Malta je 2021 nastupala kao sesta, iako je pobedila u polufinalu 😏 Prosto ne vidim razloga za toliku negativu i pesimizam, pogotovu sto nam je nastup daleko bolji od onog na nacionalnom izboru. Nekako se stekao utisak da smo mnogo losi, samo zato sto smo bili u polufinalu sa glavnim favoritima. Mislim da bi prica bila potpuno drugacija da smo nastupali juce, jer bismo definitivno bili medju najzapazenijima.

Ma nismo imali bolje ove godine i to je to, Baloš bi možda bio bolji izbor jer je pesma pevljivija i on je bolji vokal, ali ništa spektakularno se ne bi ni sa njim desilo. Pesme su sve bile ok, priče da nikad bolju selekciju nismo imali su bile zaista van pameti, ništa nije odskakalo od proseka. Da nije bilo Blondi Perović i Zayne Chanel bilo bi dosadno i za polemisanje.

Ajde bre ljudi, samo malo više vere i pozitive...ja verujem da opet moze da ima rezultat kao HCN....sta bude bice i to je to...on je super predstavnik..nesto novo, drugacije...ne može svake godine da se sve poklopi....definitivno smo opet jaki na Esc, to nam daje nadu da možemo da se nadamo uskoro novoj pobedi...najvažnije da nam se PZE ustali kao festival...bice sigurno odličnih godina za nas u narednom periodu!

Uopšte ne razumem zašto se vraćamo na PZE, to se završilo u martu i opet da se vratimo kroz vreme opet bih podržao Luku. Mislim da uopšte nije u redu teoretisati ko bi od drugih prošao bolje, nije u redu prema našem predstavniku koji trenutno zbog situacije u kojoj se nalazimo jasno ne može da da 100% sebe koliko bi dao da je u drugačijoj poziciji i to je skroz razumljivo i u redu. Izabrali smo kako smo izabrali i smatram da smo dobro izabrali, pre svega smo izabrali nešto drugačije, upadljivo, sa jakom porukom i ako se Evropi svidi svideće im se, ako ne ne, biće i drugih evrovizija i drugih dobrih rezultata ako ga ne bude ove godine i užasno mi je to potenciranje ko je navijao za koga i zašto i čak donekle osuđivanje svih nas što smo bili za Luku od strane pojedinih. On je pre svega naš predstavnik i podržaćemo ga do kraja kako god prošao. Kao što je Miloš već rekao kome se diskutuje o PZE i drugim izvođačima sa istog imate PZE temu.

Ono sto je bitno da Srbija ove godine nije bila statista na ESC da je on primecen i da je PZE bio primecen i da ga ljudi jako vole.

Njegovo 23. mesto(do kog svakako neće doci) bi vise vredelo nego Nevenino 18. mesto.

Svaka cast Neveni i Balkanici na finalu, nije mala stvar, ali su bili totalno abitni i mi smo isto bili abitni tih godina sa njima.

Back