rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

I onda izadju rezultati i mi ispadnemo 6. u pf i teorije padnu u vodu.

Će da vidimo.

Msm nista strasno. Ovo je sad Finska 2022 koja je nakon sestog mesta bila na dnu finala pa se naredne godine bori za pobedu. 🥰

Moja teorija zavere uvek je bila da oni dodju do rezultata i zato kladionice ne grese mnogo na dan finala.

A ovaj krah na kladionicama ničim izazvan verovatno je posledica njihovog otkrivanja kako smo prosli u pf.
Pa opet, sumnjam da smo lizali dno i u polufinalu. Nismo možda prošli najsjajnije (i o tome treba raspraviti, videti gde je možda bilo grešaka) ali da smo bili toliki očaj to mi ne pije vodu, jednostavno odbijam da poverujem u takvu mogućnost.

Na kladionicama smo na 23. mestu, a na top 10 chances smo na 25. mestu. Bukvalno se pravi atmosfera da ce nas dijaspora i ex-yu spasiti od bottom 3 tako da brace yourself. A kako je sve lepo krenulo u februaru sa Lukom moze top 10, mozda top 5, sa Balosem nizi top 10, Princ, Zejna top 15. Jako smo se ispalili ove godine.
Ne mislim da smo se ispalili. Znalo se da je pesma riskantna i da ce biti ili top ili flop.

Izgleda da ce biti flop ali ce biti pesma i nastup koji ce se pamtiti. Bilo je pesama koja nisu ni usle u finale pa su ostale fanovima vise u secanju nego Nevena Bo ili Balkanika. Npr. Ronela, Portugal 2019, pa i Moje 3 na kraju krajeva.

Ko ne reskira taj ne profitira ali ne isplati se uvek rizik. Bitno da je usao u finale i mislim da je bio super predstavnik Srbije u vrlo specificnim okolnostima.

Nista pogresili nismo sto smo ga izabrali.

Ima mnogo precenjenih pesama ispred nas, ne vidim zasto svi drame za top20 kad ce biti visi plasman. Pogotov sto je ove godine vrlo moguc 2015. scenario.

Slusala sam live ESCUnited danas i nevezano za Luku pomenuse jednu stvar - kladionice po kojima se baziraju kvote su sve uglavnom fokusirane na britansko trziste. A realno kad su nas Britnaci voleli 😅 plus Britanci nisu kao Finci/Islandjani da bi im ovakva muzika lezala (nisam fact-checkovala ovu info btw, mozda nije tacno)

Ima mnogo precenjenih pesama ispred nas, ne vidim zasto svi drame za top20 kad ce biti visi plasman. Pogotov sto je ove godine vrlo moguc 2015. scenario.
Skroz se slazem! Mislim da ce overall result ove godine biti skroz drugaciji od toga sta kladionice predvidjaju trenutno. Ne samo za Srbiju nego i za ostale zemlje.

Pa opet, sumnjam da smo lizali dno i u polufinalu. Nismo možda prošli najsjajnije (i o tome treba raspraviti, videti gde je možda bilo grešaka) ali da smo bili toliki očaj to mi ne pije vodu, jednostavno odbijam da poverujem u takvu mogućnost.
Pritom iz kakvog pf smo i došli ovde, na kladionicama smo uvek bili ispod 6. mesta.

Ni meni nije jasno gde je nestao sav onaj optimizam sa ove teme. Pesmu smo izabrali skoro pri kraju svih selekcija i maltene znali konkurenciju, ništa se drastično nije pogoršalo u izvedbi i nastupu, iako vokal u pf jeste bio upitan. Vizuelno se izdvajamo.

Razumem ljude kojima se od starta SMSS nije svidela, ili su bili sumnjičavi prema pesmi i načinu na koji je on izvodi, ali ova masovna bežanija od top 10-15 plasmana mi je pomalo bizarna.

Pa nije poenta biti tvrdoglav kao mazga, sutuacija se promenila, to sta se ocekivalo u martu i sta se sad vidi dan pred finale su razlicite stvari.

Pesma koja ovako lose stoji na kladionicama pred finale nikada ne prodje dobro i to je tako.

Zasto stoji ovako lose ne znam, ali to je sto je.

Ne mislim da smo se ispalili. Znalo se da je pesma riskantna i da ce biti ili top ili flop.

Izgleda da ce biti flop ali ce biti pesma i nastup koji ce se pamtiti. Bilo je pesama koja nisu ni usle u finale pa su ostale fanovima vise u secanju nego Nevena Bo ili Balkanika. Npr. Ronela, Portugal 2019, pa i Moje 3 na kraju krajeva.

Ko ne reskira taj ne profitira ali ne isplati se uvek rizik. Bitno da je usao u finale i mislim da je bio super predstavnik Srbije u vrlo specificnim okolnostima.

Nista pogresili nismo sto smo ga izabrali.
Da ali nismo je izabrali da bude flop nego top zbog Konstrakta efekta. Nije bila prica ajde da posaljemo ovu pesmu nama je super a nek prodje kako prodje. Isli smo na formu a ne sustinu i treba da nam bude za nauk da gledamo izvodjaca i biramo pesmu i ne nadamo se cudu. Zato sluzi nacionalno finale da vidimo ko je kakav uzivo. Ali dobro jos ostaje da se vidi kako cemo proci i po cemu ce nas pamtiti.

Pa kako mozes znati sta je top a sta je flop dok ne dodje ESC lol

Videh sad je je Litvanija prosle godine bila poslednja na kladionicama na dan finala pa je ipak na kraju bila 15. mesto so there is still hope

Isli smo na formu a ne sustinu i treba da nam bude za nauk da gledamo izvodjaca i biramo pesmu i ne nadamo se cudu. Zato sluzi nacionalno finale da vidimo ko je kakav uzivo.

Izabrali smo najbolje sto smo imali na PZE i sto se same pesme tice, i nastupa. Ukusi na stranu, sve ostale pesme bi prosle ili nezapazeno ili bi delovale smesno u odnosu na konkurenciju.

Ako i izgubimo koji poen dijaspore, verujem da cemo ih nadoknaditi sa mesta odakle ih ne ocekujemo.

Pa kako mozes znati sta je top a sta je flop dok ne dodje ESC lol

Videh sad je je Litvanija prosle godine bila poslednja na kladionicama na dan finala pa je ipak na kraju bila 15. mesto so there is still hope
Mozes videti na nacionalnom izboru da li je izvodjac mlak ili nije i tu nema specificnih okolnosti, koje su bile okolnosti na pze kad je isto bio mlak. Na finalu pze je bio konsenzus misljenja da je Filip najbolji paket ali da Luka ima najveci potencijal ako se popravi. Glasali smo za macku u dzaku i ako bude ispod 20. mesta ja dajem desnu ruku da je bilo paketa na nasem izboru koji bi prosli bolje.

Ma ja navijam da Finci pobede, lako ćemo se mi sledeće godine u Helsinkiju snaći, to nam je poznat teren.

Što se tiče paketa, jedine varijante koje su dolazile u obzir su bili Baloš i Luka, možda eeeventuualllno Dzipsi. Sve ostalo (poput Zejne, HCN, Princa) je bilo toliko daleko od paketa za Liverpul da nema svrhe ni govoriti o tome.

Svih 6 pesama koje si pomenuo bi prosle u finale (y)
Prošli bi, ali ne bi ni prišli 15-om mestu ili nečemu iznad toga. Princ koji je zalutao sa Beovizije 2008., pa HCN koji ima i slabiju postavu i slabiju pesmu nego Sanja/Ksenija/Ivana koje su bile 15. ili Zejna čija je pesma bila mnogo ispod njenih mogućnosti nisu mogle da postignu ništa više od "idemo na dijasporu pa šta bude", za razliku od ove trojice.

Luka i Filip (i Dzipsii ali pre svega ova dvojica) su imali najveći potencijal za dobar plasman i levu stranu tabele, s tim da je Filip bio mnogo skockaniji na PzE. Prihvatili smo kocku sa Lukom i šta sad, mogli smo da šaljemo Filipa ali proš'o voz. Sledeće godine idemo ispočetka da biramo pa ćeml videti kako ćemo proći.

Back