ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Barbara Pravi je bila sve samo ne "bejsik" lol.

Volim što je Regulusu Švedska favorit ali od početka pokušava da nas ubedi da Švedska neće pobediti 😭

Ove godine bar mozemo da odrzavamo privid da Svedska nece pobediti, prosle godine je bilo jezivo :cry:

Marco Mengoni opet obukao ono što i u prvom polufinalu. Bolje da je ostavio ono sa današnje probe...

Svedska ima general appeal za razliku od Spanije, plus ne mozemo da izuzmemo da se zna ko je i sta je Loreen, pritom je dosla sa konkurentnom pesmom i nastupom, ne kao Ribak sa sprdacinom, tako da ja ocekujem da i na ime dobije koji poen.

Albanija bukvalno osecam 0 bodova od zirija, mozda im dodeli Grcka koji poen

Barbara Pravi je bila sve samo ne "bejsik" lol.

Volim što je Regulusu Švedska favorit ali od početka pokušava da nas ubedi da Švedska neće pobediti 😭
Pa to što mi je favorit ne znači da mislim da će da pobedi. Prošle godine su mi Holandija i Švedska bile u top 2, pa sam bio potpuno svestan da nemaju šanse da pobede, ali sam svakako uživao u njihovim nastupima.

Što se tiče pesme Voila, ona je potpuno bejsik. Muzički i instrumentalno jedna od najtanjih visokoplasiranih pesama u poslednjih nekoliko godina, tek za nijansu bolja od Litvanije ove godine. Svakako je nastup i sveukupan utisak bio veoma upečatljiv, ali pesma je potpuno bejsik i muzički siromašna. Pritom, ovo ne navodim nužno kao kritiku, jer se i meni povremeno dopadnu takve pesme na Evroviziji.

Cha cha cha je napravio pravu žurku u areni, simpatično.

Švedska. Najkompletnija.
Sve oko Finca me podseća na Gabanija 2017. kada je došao kao favorit, a završio kao šesti.
Ukrajinu vidim kao pobednika publike, Švedska bi mogla da bude druga, ali očekujem iznenadjenja na televotingu. Originalnost kod publike pali, ali ako je sve vrhunski izvedeno u finalu. Ukolko samo jedan aspekt fali, glasaće za "bejsik" koji obično čine veselije pesme i standarni scenski nastup uz plesače. U tom smislu ove godine najviše mogu da iznenade Portugalci i Poljaci.
Izrael bi mogao da bude dobro plasiran i kod publike i kod žirija. Ne bih se iznenadila da na kraju budu drugi.
Gabani i Karija nebo i zemlja u pogledu okolnosti. Gabani je uistinu imao pobedničku pesmu, ali je sve krenulo po zlu - morali su da izbace 40-ak sekundi pesme, nastup je bio neuverljiv i njegova energija prosto nije bila na nivou. Karija je uspešno rekreirao ludačku atmosferu iz studijske verzije/ spota i pritom je i unapredio nastup sa nacionalnog finala. Pritom hajp za njega raste samo tako dok je za Gabanija potpuno splasnuo nakon proba.

Sad me navuklo da pocinjem da kupujem DVDjeve jedan po jedan, a jeste da su strasno skupi... Za sad imam samo 2007, 2008, 2009 i 2011. pa je sad pitanje odakle poceti: da li od 2023. pa unazad ili poceti sa 2010. kako bi se popunila rupa pa 2004-2006 i onda na kraju 2012-2023...

Ma krenucu i sa DVDjevima jedan po jedan. Ionako mi je sto se tice CDova bio cilj da ih skupim sve pre samog takmicenja 2023.

Back