ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Zanimljivo kako je trend da se u top 2 na kraju nađu jedna ‘originalna’ pesma koja ima nešto drugačije i jedinstveno, bar u kontekstu Evrovizije i jedna ‘bejsik’ pesma koja je perfektno izvedena. I skoro uvek pobedi pesma koja je originalnija.

2016 - pobednik Ukrajina, drugoplasirana Australija
2017 - pobednik Portugalija, drugoplasirana Bugarska
2018 - pobednik Izrael, drugoplasirani Kipar
2019 - pobednik Holandija, drugoplasirana Italija
2021 - pobednik Italija, drugoplasirana Francuska
2022 - pobednik Ukrajina, drugoplasirana Velika Britanija

Finska vs Švedska anyone?

👀
Švedska. Najkompletnija.
Sve oko Finca me podseća na Gabanija 2017. kada je došao kao favorit, a završio kao šesti.
Ukrajinu vidim kao pobednika publike, Švedska bi mogla da bude druga, ali očekujem iznenadjenja na televotingu. Originalnost kod publike pali, ali ako je sve vrhunski izvedeno u finalu. Ukolko samo jedan aspekt fali, glasaće za "bejsik" koji obično čine veselije pesme i standarni scenski nastup uz plesače. U tom smislu ove godine najviše mogu da iznenade Portugalci i Poljaci.
Izrael bi mogao da bude dobro plasiran i kod publike i kod žirija. Ne bih se iznenadila da na kraju budu drugi.

Meni pak Loreen neuvjerljiva. Volim ju, super pjeva, ali ne ističe se tako kao drugi. Npr. Finac mi je bolji paket za pobjedu, a ne bih odbacio niti Španjolsku niti Francusku.

I mislim da će Ukrajina flopnuti samo tako. Da neće biti niti u 10.

Mozda ce Blanca Paloma poremetiti raspodelu bodova izmedju Finske i Svedske? Ako Blanca bude bas visoko kod zirija to bi Loreen donelo manje bodova i mozda joj ugrozilo pobedu. Mada se i ja plasim reakcije zirija na Blancu jer je pesma dosta eksperimentalna iako je vokalno zakucala...

Meni iskr čudno da se očekuje da Loreen ima tipa 180p a žena najbolje prolazi i komercijalno trenutno, bolje i od Karije koji je isto odličan. Ne kažem da on neće pobijediti u tvt, ali ne očekujem ogromnu razliku.

sad kad su se stvari malo iskristalizirale, koga vidite kao pobjednika vecerasnjeg glasanja žirija? Ja ne mogu zamisliti nikog drugog osim Španjolske kao žiri pobjednika, ne ide
Svedska i samo Svedska. Spanjolska flopira kod publike debelo.

Meni je Spanija agresija na usi u onom refrenu.

Ea ea ea eaaaaaaa aee aeee

Ae u pm i ti vise
Screen_Recording_20230329-114751_Twitter_1.gif

Loreen zna gde je došla, izdominirala kada je najpotrebnije i čeka najviše ocene žirija :)

Vide se oni znaci na gornjem ekranu mada ne najbolje.

Strofe su mi super i emotivne i ono ninjo mijo kme kme ali kad krene da zapomaze u refrenu lele

Back