Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Pa svaka generacija ima neke svoje hitove. Ultra bumerima je poslednji hit Bandido :D Ali reći da je QQ poslednji hit nakon svega što se slušalo ovde, ma daj...

Pa mislim stvarno, kod nas prosecnog Srba da upitas koje pesme sa ESCa znas, mnogi bi rekli uglavnom pesme iz perioda 2004-2009. A posle tog perioda su UVEK (i dan danas) u fazonu kao: ne pratim ti ja to, to je p***rsko takmicenje, a posle svi ti isti u najvece gledaju.

• Like
Reactions: FFM
Nakon neke veće pauze nakon te famozne 2008, slušao se dosta i Golden Boy npr. Celog tog leta je ta pesma iskakala iz frižidera.

Hvala bogu pa se ne krećem po takvim krugovima.
Mislim da je to taj momenat gde se ti i ja ovde mimoilazimo.

Ja pričam o hitovima na nacionalnom nivou, ne o grupi ljudi koji inače prate ESC. Dakle, šta se zakači u mainstreamu i uđe/ostane u lokalnom YT trendingu.

Dobro polufinale sinoc, bas sam uzivao. Naravno, bilo je i propusta (slazem se sa konstatacijama da je previse fokusa na green roomu) ali sve u svemu zadovoljavajuce. Svakako napredak u odnosu na 2018.

Sto se tice nastupa i pesama, najjaci utisak su mi ostavile Zorja i Konstrakta. Kod Zorje je sve vec vidjeno ali je svejedno odlicno. Vokalno bez greske. Verujem da ce biti jos bolja u finalu jer je evidentno imala tremu. U principu, spremna je za ESC. Ako Sara ne bude na ocekivanom nivou, verujem da ide ona.

Konstraktina pesma mi nije bila u top 10 pre takmicenja (mada u top 15 jeste) ali ovako sa nastupom dobija skroz novu dimenziju. Bila mi je highlight veceri pa sam pored Zorje, poslao nekoliko SMSova i za nju. Uopste se ne bih bunio da pobedi, definitivno jeste ESC paket, ali tesko da ce se to desiti. Top 5 na kraju doduse, vrlo moguc. U svakom slucaju, ovaj nastup mi je dobro dosao kao terapija protiv COVID-a :LOL:

Lukas, uprkos svim okolnostima koje ga prate, moram priznati dobar, nije iskljucen iz trke za pobedu. Svakako se nadam da se to nece desiti i da ce ga ziri srezati.

Ana Stanic mene iskreno razocarala. Pesma mi je i dalje u top 5 ali stajling mi je skroz promasen. Kao da je krenula na plazu. No, zasluzeno finale svakako.

Ostali finalisti ocekivani i zasluzeni. Zao mi je za Borisa, njegova pesma mi je bila u top 3 i verovao sam da bez problema prolazi. Verovatno je kod publike slabo prosao. I jos verovatnije da bi u drugom polufinalu prosao.

Videcemo Saru veceras.

Pa nisam ja u realnom životu nešto okružen ESC fanovima. Ne znam da li leti izlazite iz kuće i idete na bazene, u tržne centre itd.

Овде код нас је пар прошлогодишњих заживјело баш, прије тога Солди, а мислим да ни Фуего ни Хеј мама нису биле нешто слушане из својих година, из 2015. остао Манс, прије тога... пјесме из 2012. А Келе келе живи већ 14 година и пушта се по клубовима и данас, тако да бих рекао да јесте један од највећих хитова овде

Pa Maneskin i Go_A jesu ušli u mejnstrim, ako se ne varam.

Pa Maneskin i Go_A jesu ušli u mejnstrim, ako se ne varam.
Za Maneskin se slažem, ispravio sam se za njih i za Soldi i za verovatno još nešto sitno što mi je promaklo. Mislim da je na nacionalnom nivou Maneskin bio najveći posle Kelea.

Ali zašto je ovoliko drhtala kamera kod Zorjinog nastupa, bukvalno sam mislio da ću se onesvestiti lol.

Ovaj deo je hit
Screenshot_1.webp

Pa prethodna godina samo izbacila par hitova koji su zaziveli kod nas: Loco Loco (aj ne racunam), Shum, ZEB, Mata Hari, mozda cak i El Diablo.

Ako vam je definicija mejnstrima "Zaživelo među narodom koji nije ESC fandom", onda ovo što je Stole nabrojao jesu hitovi.

Od tih sto ste nabrojali iz 2021. da su bili hitovi, slazem se jedino za Maneskin sto sam mogao da primetim

• Like
Reactions: FFM
Back