Offtopic

Ajde bre ne bulazni. Dobijamo nule od mnogih. Turska je dala neizmeran doprinos ESCu, naročito 2000ih, normalno da treba da se vrate.

Ali stvarno ne verujem šta čitam, zbog potencijalnih nula od Turske na ESC ti navijaš za Erdogana. #voimjaocaisina
Pre bih razumeo da si rekao volim diktatore i zato podržavam Erdogana.

boljitku 80ak milijuna stanovnika jedne zemlje.
Doduše da budemo iskreni, u Turskoj je konstantna borba dve elite (sekularne vojne sklone diktaturi vojnog puča na tragu Ataturka, i kapitalističke elite tekstilnih magnata iz ruralne i religiozne Anadolije)...

Erdogana treba da menjaju (kao i mi Slobu 2000.), i popraviće se odnos prema određenim manjinskim grupama...

Al' što se generalne demokratizacije i ekonomskog boljitka najsiromašnijih ruralnih masa tiče, sumnjam da će da im procvetaju ruže sa vojnom elitom...

(Ekonomska saradnja sa zemljama Balkana i Kavkaza je čak važnija kapitalističkoj eliti Anadolije... Činjenica je da je Erdogan popravio odnose i sa Srbijom i sa Jermenijom u odnosu na vreme Tansu Čiler... Svojim pristalicama možda prodaje neko povezivanje Osmanskog carstva, ali u pozadini mu se prijatelji bogate lol)

Sto se tice Turske, meni je jednostavno ne shvatljivo, ali evo u poslednjih 1,5 godinu sam cini mi se bio 3 puta u Turskoj, kako je moguce da u zemlji koja je ekonomski veoma jaka ( imaju bukvalno sve svoje), ljudi u ogromnoj meri zive na samej granici umiranja od gladi 🙄
Dodje covek u Istanbul, sve ultra modreno, novo, divno, 16 miliona stanovnika, gigant, sve sljasti od luksuza… i onda se zaputis malo dalje upoznas obicne ljude, koji razmisljaju dal ce sledeceg dana imati za hleb 😔
Nema srednjeg staleza, ili su ultra bogati ili skroz bedni… to je politika, koju svakako treba menjati. Turci su zaista vredan narod, gostoprimljiv i ljubazan i treba im promena definitivno, da bi mogli da zive normalno.

Ja svakako jedva cekam povratak Turske na ESC, njihove pesme skoro uvek su mi bile top! 🤗

Last edited:
Ok, preterujem. Izvinite, zaneo sam se jer Turska mi je licno jedna od najmanje omiljenih zemalja na ESCu, a nisam imao uvid u to da mnogi zive na ivici egzistencije.

Oprostite mi jos jednom.

i onda se zaputis malo dalje upoznas obicne ljude, koji razmisljaju dal ce sledeceg dana imati za hleb 😔
Ključna stvar koju će ti obični ljudi (ruralne, religiozne mase) Erdoganu da pamte zauvek je uvođenje univerzalnog državnog zdravstva na početku vladavine:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Health_care_in_Turkey

Turci su zaista vredan narod, gostoprimljiv i ljubazan i treba im promena definitivno, da bi mogli da zive normalno.
🙏

https://n1info.rs/vesti/janko-tipsarevic-se-uclanio-u-sns/

Ja stvarno ne razumem šta jednog uspešnog sportistu navede da se učlani u SNS. Posebno u ovom trenutku kada je veliki broj ljudi ogorčen na aktuelno stanje u društvu. Može da živi u bilo kom delu sveta, ne mora da se priklanja vlasti radi neki finansijskih pogodnosti. Jedino ako mu treba da se namesti neki tender za izgradnju teniskog centra ili slično pa zbog toga treba da im se pridruži, ali to je onda jako tužno.

https://n1info.rs/vesti/janko-tipsarevic-se-uclanio-u-sns/

Ja stvarno ne razumem šta jednog uspešnog sportistu navede da se učlani u SNS. Posebno u ovom trenutku kada je veliki broj ljudi ogorčen na aktuelno stanje u društvu. Može da živi u bilo kom delu sveta, ne mora da se priklanja vlasti radi neki finansijskih pogodnosti. Jedino ako mu treba da se namesti neki tender za izgradnju teniskog centra ili slično pa zbog toga treba da im se pridruži, ali to je onda jako tužno.
Lobanja reakcija stigla na vreme...

Back