al Albanija 2023: Albina & Familja Kelmendi - Duje

Albanija
Dosta dobro pišeš na srpskom, svaka čast!
U brzini slobodno možeš neku frazu i na engleskom, a i automatski prevod za srpski je postao dosta dobar (mada i dalje ume ponekad da lupi pogrešan sinonim)...

Inače sam zaista mislila da je simbol orla rukama simbol "velike Albanije"...
Drago mi je ako nije.

Inače se iz italijanske perspektive vidi veća razlika između severa i juga Albanije, nego između severa Albanije i Kosova.
Oni s juga Albanije umeju s podozrenjem da govore o Albancima iz severnog dela...
Dok Albanci sa severa baš često spominju rodbinske veze na Kosovu...

Kad zelim pisati na srbskom snadjim se nekako,ali ima slucajeva gde nemogu razumeti u celini nekog posta, posebno kad posluzite nekim forama,ili upotrebite poseban dialekt :)

Istina je da albanci iz severa albanije obicajima,kulturu,govoru su blizi albancima kosova nego albancima juga Albanije.
Mozda ima slucajeva gde jedni drugima govore podozrenjem,ali toga ima svugda.
Jasam cuo da srbi iz Srbije one sa kosova nazivaju "siptarima"😂

Sto se tice pokazivanje orlova to je tako,ali ja nemogu razumeti srbske medije koje dize toliku prasinu i daju najgrube kvalifikacije prema onima koji to pokazuju.

Da se krenemo i malo teme da nas moderatori ne kazne za off topic
Sto se tice glasanja, koliko sam ja pratio esc Albanija je dala vise glasova Srbiji nego obrnuto

Rona koja je postigla najvisi plasman imala jednu umetnicku pesmu,samo da je malo skratila tsj qaaaaaaaaaaj.😀😀

Meni se svidjaju ,Elhaida Dani, Anjeza Shahini,Eugent Bushpepa...

Tacno je da je Albanija vise da Srbiji nego obrnuto:

2007: 1 bod
2008: 5 bodova
2010: 3 boda
2011: 1 bod
2012: 1 bod
2015: 2 boda
2018: 2 boda od zirija
2021: 1 bod od zirija
2022: 3 boda od publike

Srbija Albaniji je dala:

2012: 1 bod
2018: 1 bod od zirija

Da je 2015. koriscen trenutni sistem, Albanija bi dobila 5 od publike, a 2021. i 2023. su bili blizu da dobiju bar 1 bod.

I Sidu drma posteurovison depression.. 😭😔 Divna naša Sida.. ❤️

I mene sada kad pomislim kad će sledeća, još sam se danas okupio sa nekoliko ljudi koji su bili u Liverpuli na esc.. 😭 Baš je tužno...

Attachments

• Screenshot_20230517_235221_com.instagram.android.webp
    Screenshot_20230517_235221_com.instagram.android.webp
    101.7 KB · Views: 17
@inga

Ja sprdao Sidu i Kelmendi family za outlet na Kosovu, a Sida stavila objavu da su proveli ceo dan u šopingu u Liverpulu i to sve gde su original Gucci, Armani etc, etc prodavnice.. E moj Mrm.. 😌🤐😂😂

Back