Pokahontas
Ekspert
Bilo bi dobro da postoji odvojena tema za politiku i dnevnopolitičke stvari da ne budu lobanje i ozbiljne stvari na istom mestu lol
Petar:
dobio bi ovo (Petar:
Prvi jahač dolazi na belom konju, predstavlja antihrista i njegova uloga je da zavede ljude i navede ih na jedne protiv drugih. Nosi luk, a na glavi mu je venac. On je "osvajač" koji ima misiju podrediti čovečanstvo. Takođe, ima metaforičko značenje za pohlepu u ljudima koja ih je dovela do Apokalipse.
Endrega:
Drugi jahač dolazi na riđem konju. Crvena boja simbolizuje krv koja se proliva u ratovima. Dobija snagu da uništi mir na zemlji, nastavi rat koji je započeo prvi jahač, i natera da se ljudi ubijaju međusobno. U ruci drži mač kao simbol rata. Njegovo metaforičko značenje su ratne strahote.
Pokahontas:
Treći jahač jaše vranog (crnog) konja i dolazi kao posledica rata i razaranja drugog jahača. On će doneti već pokorenom svetu glad i bolest. U ruci drži vagu kao znak hrane koju mereći oduzima i uništava. Jaše govoreći: "meru pšenice za groš, tri mere ječma za groš, a ulja i vina neće ni biti"
Mrm:
Četvrti jahač "Smrt" (jedini imenovan jahač) dolazi na bledunjavo-zelenom konju. Zelena boja je znak teško bolesnih i nedavno umrlih ljudi, a bleda nijansa označava truljenje. Za razliku od preostale trojice on ne nosi oružje već ga prati bog starih Grka - Had, koji simbolizuje pakao. Međutim negde je ilustrovan kako nosi kosu ili mač. Njemu je data moć svih prethodnih jahača, te ubija ratom, glađu, bolešću i divljim zverima.
I Lindita je sa Kosova, iz Vitine.. A mene ste napadali za Bistricu..
Ahahahahahahaha, kao da skupljamo sličicedobio bi ovo (), al sam se setio onda da ne skupljamo to
Pa baš me briga odakle je kad volim pesmuI Lindita je sa Kosova, iz Vitine.. A mene ste napadali za Bistricu..![]()
Mišljenje o Gruziji '17?Joj meni je jeziva bila.. Ekspresije, interpretacija, naglasak engleskog, stajlng, horor..![]()
NajneomiljenijaMišljenje o Gruziji '17?