rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Ja konkretno ne opravdavam, a nisam ni očekivao top 10 pa da se strašno razočaram. Nije uspeh, ali ni baš debakl. Možda u nekim srpskim okvirima, nekad se debaklom kod nas smatralo sve van top 10, ali okolnosti su se promenile. I ja mislim da bi sa jačim vokalom pesma bolje prošla, mada ovaj tip pesme ne bi legao velikom broju izvođača. Sad bar znamo da možemo biti i poslednji, čak i sa 0 poena, pa nije loše ni što smo to saznali na ovakav način. Dogodine da šaljemo dobar vokal, ne neke trbušne plesačice sa ispodprosečnim pevanjem, i biće valjda bolje.
Slazem se skroz na skroz. Necu da krijem, bilo mi je tesko prihvatiti 24. mesto i to sto je na jedvite jade prosao zahvaljujuci Hrvatskoj i Svajcarskoj, ali brzo me je proslo. U danasnje vreme, SAM ULAZAK U FINALE JE VELIKI USPEH. 2003. bi to 24. mesto itekako bio neuspeh, danas uz polufinala je to VELIKI USPEH. Jedino ispadanje u polufinalu se moze smatrati neuspehom, tako da ne slazem se sa @MilanB da je Lukin rezultat fijasko. Fijasko jeste iz pogleda rezultata televotinga, ali overall nikako nije.

I sto se tice raznih teorija zavera, ne krivim nikoga za ovaj rezultat i nema kriv onaj, kriv ovaj.

Opet kazem, SAMO FINALE JE USPEH, a smejali ste mi se sto sam se zadovoljavao samo ucescem u finalu. I opet kazem, nije mi bilo svejedno sto se tice glasova publike, ali brzo me je proslo, Boze moj.

I da, slazem se sa Milosem da ne treba slati nikakve Bejbe niti trbusne plesacice koje vec prave koncert na Tasmajdan a nema ni 10 godina kako su prisutni na sceni, nego se probijaju da ne kazem kako.
 
Nas Eurofandom voli u poslednje vreme, zapazeni smo. Bolje setati od topa do flopa nego biti u sredini.
Tacno.

Primeceni smo plus su Srbi ove godine tako dobro izbotovali da svi znaju da su Bojan i Teodora Srbi pa nas jos i tu velicaju lol

Ne secam se da je iko tako dobro izbotovao i "prisvojio" tudje popularne predstavnika kao mi ove godine. Haha Cak ni Barbaru Pravi 2021e nismo
 
Ja bih baš voleo jači vokal da imamo, da imamo nešto kvalitetnije dogodine, da i ja malo "botujem" i stanem iza toga kompletno, malo i u umetničkom smislu moze, festivalski, poput italije, ali prvenstveno vokalno, sa pevackim elementima....na primer Alika Milova iz Estonije me odusevila izvedbom, pun vokal, zaokruzen, ispunio je zvucnike, a boja fenomenalna, nenametljiva, malo mat...svaka joj cast... :love:
 
Sta znam, po meni nije glavni razlog njegov vokal. Pesma sama po sebi je rizicna i postojala je mogucnost da ne upali, pogotovo sto mracne pesme na Evroviziji i inace prolaze losije nego sto se ocekuje. Iako sam vise bio za Balosa, meni nije zao sto nas je Luka predstavljao,. Bio je divan predstavnik, kulturan, fin, strani fanovi su ga zavoleli. Draze mi je i njegovo 24. mesto nego top 20 nebitne Balkanike ili top 15 Milana Stankovica.
 
Sta znam, po meni nije glavni razlog njegov vokal. Pesma sama po sebi je rizicna i postojala je mogucnost da ne upali, pogotovo sto mracne pesme na Evroviziji i inace prolaze losije nego sto se ocekuje. Iako sam vise bio za Balosa, meni nije zao sto nas je Luka predstavljao,. Bio je divan predstavnik, kulturan, fin, strani fanovi su ga zavoleli. Draze mi je i njegovo 24. mesto nego top 20 nebitne Balkanike ili top 15 Milana Stankovica.
Skroz se slazem.

Pesma jeste jako rizicna, ali opet i rizicne pesme su mi draze nego "sigurica" pesme tipa Nevenina, jer ipak ostavljamo trag, a ne ostajemo abitni kao kad su bili Balkanika i Nevena gde su bukvalno bili kao filler ucesnici. Milan je doduse prosao jako dobro kod publike (zenit slave, Zvezda Granda logicno) ali ga je ziri debelo urnisao pa je zato zavrsio na zlatnoj sredini. Pa estonska pesma ove godine je ponavljam pravi primer "zone komfora".

99% se nazalost vracamo u tu outdated "zonu komfora" iako bih voleo da se opet pojavi neko sa rizikom, jer ponavljam tako ostavljamo trag.
 
Ali Severina koja je bila poprilično poznato ime i pre tog skandala... Jeste, baš zbog toga je sagradila karijeru.
 
Ne vredi, ljudi nisu svesni nekih stvari, nisu svesni koliko je ovo bilo nekonkurentno i onako deciji naivno u svakom mogucem smislu, festivalskom, takmicarskom, pevackom, autorskom itd.... :(

I upravo ovo mora da se primeni, ali uz svest sta i kako moze da funkcionise:
Mislim da je bolje da sportski prihvatite poraz umesto što gledate svaku sitnicu koja bi mogla da opravda apsolutni debakl ove pesme.

Probleme sa zvukom su valjda imali svi, tako da su tu bili ravnopravni.
 
Kako god. Bila je, ali ne toliko dok se nije pojavio snimak, e onda joj se digla cena i resila da ide u tesku komercijalu (ne racunam Severgreen, ona kaze za taj album da ga izbegava jer joj doneo dosta losih trenutaka). A i kod nas se pojavila tek sa "krivim spojem".

Tako je eto krenulo i za doticnu plesacicu, prvo plesi po romskim svadbama i onda te zakite sa baksisem od 20000 evra, a glas joj ispodprosecan. Tako da ona ide u rang sa Bejbom.
 
Bitno da je San Marino bio konkurentan.
Vokalno, autorski i festivalski je bio daleko ispred, al ne znam zasto to kazes, svi znamo sa kakvim se problemima suocovaju microstates na ESC...
 
Plasman jeste flop ali ne zalim sto sam botovao za njega. Znalo se da je pesma rizicna.
Upravo to, od početka smo govorili da će biti ili top ili flop, samo što smo se nadali ovom prvom. Rizik je rizik sa razlogom, nekad uspe nekad ne i zato to jeste rizik.

Možda jeste debakl, ali smo spojili 5 finala zaredom, meni je i to nešto, jer ne krećemo od nule i po tom pitanju ispred nas su samo 3 zemlje.
 
Back
Top