243. FSC - Molim te budi Bebi!

Poštovani, do kog vremena želite da traju prijave za FSC u subotu?

• Total voters
    29
  • Poll closed .
Hvala lepo Miloše :love:

Glasanje je u toku, jedna pesma vodi u prvom polufinalu sa 12 poena 2 poena više od drugoplasirane, takođe isto tako i u drugom prva pesma ima 12 poena i vodi 2 poena od drugoplasirane.
znači po jedna osoba glasala u oba polufinala, od toga jedna Bebi :ROFLMAO:

Jedan od to dvoje sam ja, lagano. :ROFLMAO:
basketball wives GIF by VH1

Ja bih već mogao da glasam u polufinalu gde sam, ali sačekaću još malo... Nije komplikovano, tačno znam ovaj put za šta bih glasao...

Pa glasaj, legitimno je glasati i za ono što te uhvati na prvu kao i da studiraš svaki ton pesme danima pa glasaš. Svako ima kriterijume.

Ja sam svoje PF preslušao sinoć, mogao bih i ja da sastavim glasove ali nek se slegnu utisci malo.

Ovoga put ima i dosta poznatih izvođača, pesama, koje znam...

Od mene ovoga puta kratki komentari i ocene posle prvog slušanja 😅

Denserka fenserka mi je (iznenađujuće) najslabija kategorija, ako uzmem u obzir opis zadatka i sve ono što se moglo poslati.

Antropologija:
1. Milck - Quiet / Odlično. Kraj je naročito moćan. 5
2. Paris Paloma - labour / Ovde je mix svega što mi se dopada, a naročito volim diskretni kontrabas koji se šunja. 5
3. Scissor Sisters - Invisible light / Gde je synth, tu sam srećan. 5
4. The Faim - Humans / Vrlo dobro, iako mi je tok pesme pomalo predvidiv. 4
5. Ghost - Marry on a Cross / Iz nekog razloga me je pesma podsetila na R.E.M. Korektno, ali ne više od toga. 3+
6. Konstrakta - Nobl / Pohvale za izbor u smislu odgovora na zadatak, iako moram da priznam da mi se u celoj priči najviše svideo Kosta na blic. 3+
7. Bob Sinclar & Cutee B. Feat. Gary Pine & Dollarman - Sound of Freedom / Za moj ukus baš slabo. 2

Džoker:
1. Brodka - Game Change / Pomereno i dark. Zvuk i vizuelni deo savršeno pašu. 5
2. Lady Gaga - Alice / Gaganica mi je sasvim po ukusu sa ovom pesmom. 4+
3. Ewa Farna - Na ostří nože / I ovde pišem + za kreativan izbor izvođača/jezik, dok je pesma samo slatkasta. 4
4. Beyonce - I was here / Sećam se ove izvedbe i u kontekstu u kojem je prezentovana, pesma je skroz korektna, ali me nije dovoljno zainteresovala. 3
5. Mika - Happy Ending / I kod Mike je ili-ili sa pesmama, a ova je, nažalost, za moj ukus nešto slabija. 3

Emo faza:
1. Koikoi - Hrast / U mom slučaju, ovo je otkriće. Savršeno odgovara zadatoj temi, jer je pomalo uvrnuto, zlokobno i hipnotiše. 5
2. Die Arkitekt ft. Lena Platonos – Julian / Neobično i na momente jezivo i mračno. Vizuelni deo lepo prati pesmu. 4+
3. Solence - Indestructible / Nemam šta veliko da zamerim, sasvim ok izbor. 4
4. Falling In Reverse - Popular Monster / Strofe mi se ne dopadaju, dok je refren moćniji. Svejedno, dobar odgovor na zadatak. 3+
5. Hatari - Spillingargans / Korektno za datu kategoriju, iako na momente ovo dranje malo burgija. 3+

Regresija:
1. Brandy & Monica - The Boy Is Mine / Obožavam ovaj duet još iz doba jure i sećam se da dugo nije bilo spota, ili bar neke krštene kopije na netu. Brandy&Monica > Ceca&Luna / Mina&Zana. 5
2. Zemya Hamilton & Tommy Nilsson - Time / Slatko, ima onaj happy 80's Starship - Nothing's gonna stop us now vajb. Skroz dobar izbor. 5
3. Đorđe Balašević - Krivi smo / Balaševića retko slušam, ali mi je većina njegovih pesama iz devedesetih ostala u pamćenju iz vremena kada sam kao klinac sa mojima išao da ''rušim'' Miloševića '96/97. 4
4. Roxette - Joyride / Klasik + kako ne voleti Roxette, makar zbog IMHBL. 4
5. Eagle-Eye Cherry - Save Tonight / Imao sam snimljen ovaj spot na VHS-u, lepo podsećanje. 3+
6. Bob Marley - Give me just a little smile / Solidna stvar. 3+
7. Diskoteka Avaria - Pey pivo! / Zanimljiv odabir i vrlo univerzalan zvuk, nebitno o kojem je jeziku reč. 3+

Denserka Fenserka:
1. Eftalya Yağcı - Darbuka / Prezabavno, šteta što kratko traje. 4
2. Sophia Del Carmen - Lipstick / Za moj ukus malo dated densić, ali dopadljiv. 4
3. Corona - The Rhythm of the Night / Denserka fenserka, ili regresivna trancerka? 3+
4. Blas Cantó - El bueno acaba mal / Simpatično, ali fali jači utisak, perdoname. 3
5. Funky G - Šta ti mogu (Gad) / Anabela kao da baca kletve. 3
6. Naviband - Kupalinka / Nemam zamerki, ali ni neke jače impresije. 3
7. Käärijä - Mic Mac / Nije mi problem zato što se neko odlučio da ga odmah pošalje na FSC, ali pesma mi je opasno bledunjava za ovu dens kategoriju. 2+

Pogrebna oprema:
1. Donna Ares - To mi nije trebalo / Ne znam nijednu drugu pesmu Donne Ares, ali ova mi je u jednom momentu bila prilično draga. 4+
2. Carmen Miranda - Mamãe eu quero / Čak je i Duško Dugouško fan (ko ne zna crtani, neka pronađe). Pesma mi nije konkurentna, ali pohvale za kreativnost prilikom izbora, zato i veća ocena. 4
3. George Michael & Aretha Franklin - I knew you were waiting / Neko je želeo da bude siguran da je dobro odgovorio na zadatak, pa poslao dve rahmetli legende. 4
4. Etta James - At last / Pristojno i classy. 3+
5. George Harrison - Got My Mind Set On You / Žao mi je što pesma trpi, jer su nesnosno često koristili set on you deo za kojekakve džinglove i sl. 3
6. Rachid Taha - Minouche / Zanimljiv izbor izvođača, ali pesma mi ne pruža mnogo toga. 3
7. Šaban Šaulić - Šadrvani / Nije nešto što bih inače slušao. 2

Muzika za klistir duše:
1. Ruelle ft. FLEURIE - Carry You / Divno. 5
2. Agnes Obel - Familiar / Definitivno zanimljiv i izbor po mom ukusu, volim dreamy atmosferu a i interesantni su prelazi. Želeo bih da je samo malo kraća. 5
3. Grace Carter - Why Her Not Me / Šteta što se ne desi jači bum u nekom momentu, ali i pored toga sasvim je pristojna pesma. 4
4. Cornelia Jacobs - I turn to you / Volim Corny, ali i dalje čujem samo Mel C. 3+
5. Tate McRae - You broke me first / Sviđa mi se kako zvuči vokal, ali pesma u celini mi je pomalo monotona. 3+
6. Teya Dora - Džanum / Bravo za internacionalni uspeh, ali nisam potpuno oduševljen. Nedostaje mi neki eksplozivniji trenutak da malo prodrma letargičnost. 3+
7. CARMINHO - Praias Desertas / Fino, ali dosadno. 3

Od svoje pesme ne očekujem ništa, poslata je zbog zadatka 😅 .. ali bitno je da se meni sviđa 😇 ... a moje polufinale je baš jako i žao mi je što će neke pesme ostati bez poena

Mogao sam da taktiziram i pošaljem nešto što će biti konkurentnije, al' baš me radilo na to da pored te pesme što sam poslao stoji moje ime da sam je slao. A i zadovoljio sam svoju unutrašnju potrebu, duša mi mirna jer tu pesmu uvek pevušim. Često mi bude problem kad šaljem nešto što ne osećam da sam to ja, kao da izdajem sebe u neku ruku. :LOL: ne znam da li još neko tako razmišlja, mnogi pucaju na rezultat nebitno šta šalju i da li to zapravo slušaju.

Back