Ljubav, navika, panika

U mom slučaju ono što prvo može da me odbije i što prvo uočim, jer sve kreće od neke pisane komunikacije, je nepismenost. Nisam ni ja ekpert za pravopis i gramatiku, ali u 21. veku kada neko napiše "neznam" i "nemogu" mi je stvarno tužno.

Inicijalno, ubedljivi broj jedan na listi je/su arogantnost, drskost i ubeđenost u nekakvu posebnost, a onda sve potencijalno problematične situacije koje proizilaze iz te iskrivljene slike realnosti (pritom, ne mešam to sa činjenicom da je neko siguran u sebe i pun samopouzdanja, što je zapravo vrlo sexy i privlačno).

Aljkavost, odsustvo elementarnih manira i kulture i, sve češće, primetna neartikulisanost su isto u samom vrhu. Nedostatak empatije je užasno odbojan.

Naravno, nemanje svesti o zdravstvenim rizicima je danas posebna priča i to mi je definitivno no go zona u bilo kakvom obliku, pa makar u pitanju bio i tip iz mojih snova.

Meni je najveći dealbreaker samoživost, kada je neko gluv za tuđe emocije i osuđuje sve oko sebe bez da pogleda širu sliku ( ograničen kao terasa). Kada su nekome bitne marke, ko kakva kola vozi i ko na koja mesta izlazi. Definitivno ne volim preveliki fenseraj i opterećenost društvenim mrežama, da se sve snimi, slika a ništa ne ostane privatnost. Pored toga naravno nepismenost, socijalna neinteligencija. Takođe ne podnosim momke koji ne znaju šta hoće i misle da sve mogu da vrte oko sebe , da su najbitniji, pa ono ja pa ja definitivno turn off. Da ne pričamo tek o nepoštovanju žena, dece, životinja ili manjina. Ne daj bože da zagađuje prirodu, ponaša se kao divljak to mi je odvratno. Ili skrnavljenje feminizma, manjinskih prava, pljuvanje po gej populaciji, pa autohomofobija. Ježim se! Takođe bih dodao lična nehigijena i intimna.. a i ovo što je Dodo napisao vezano za zdravstvene rizike. Kada neko ne mari uopšte za to ili po svaku cenu ide zarad zadovoljstva..

E a ovo što se tiče opojnih supstanci i poroka uopšteno, smetalo bi mi najiskrenije. Ja sam neko ko ne konzumira droge, alkohol retko kada. Imao sam/ imam prijatelje koji su eksperimentisali sa tim i u tom slučaju me direktno nije ugrožavalo jer su znali da ne želim da im se pridružim u tome ali sam ih svakako posavetovao da batale. Jednom sam d*vao i iskreno ništa spec ,samo sam se cerekao. Moj jedini porok je hrana, veliki sam gurman i nemam kontrolu i balans u ishrani, to je moj večni porok , takođe za slatkišima. Ne bih bio sa osobom u vezi koja je alkos, drogoš ili kockar, prosto ne ide. Ok mi je da probaš sve, da se čak nekada i zabaviš ali zavisnost nikada ne može da bude prihvatljiva. Žao mi je što mnogi žmure na to jer vole osobu sa kojom su, a umesto da im nude pomoć oni ih tapšu po ramenu. Ne osuđujem ali ne želim takvu osobu za partnera. Genetski imam ogromne predispozicije za poročnost više vrsta, al' ja sam izrod kako po tome tako i po svemu ostalom 🤣 uža šira familija budi Bog s nama

Sigurno je da i ja imam poroke, ko ih nema, ali nisam sigurna koji su. Razni su kriterijumi za poroke.
Nikad nisam probala cigarete, drogu, nikad se nisam napila da ne znam za sebe, samo uzmem malo vina ili koktel, to je to, ne pijem kafu, eventualno kapucino ili moku, sve u svemu dosadna osoba, neki bi rekli.
I onda dodjem na ovaj forum i odjednom nisam tako dosadna. Ko bi rekao. Ali, to sam ja.
U svemu sto radim i kako funkcionisem pronalazim balans i meru tako da ne ugrozavam ostale. Ako se neko nadje povredjenim, gledam da to sto pre korigujem, jer to i meni smeta i remeti moj unutrasnji mir do kog mi je veoma stalo.
Sa druge strane, veoma mi je stalo da pomognem osobama kojima je potrebna neka vrsta pomoci i koji traze svoju ravnotezu. Pomazuci njima, moje je srce puno, znam da moje malo nekom puno znaci. Podrska, paznja, osmeh, cine zivot lepsim i svrsishodnijim i drugima i meni.
Opet, ima i ljudi koji zele da zloupotrebe neciju dobru volju. Treba biti pazljiv.
I konacno, termin dealbreaker. Nikad nisam razmisljala o tome da li sam ja taj dealbreaker, kada sve sagledam, mislim da sam radila prave stvari i donosila prave odluke u svojim vezama, imale su itekako osnova, a druga strana bi mogla reci suprotno. Kako god bilo, dealbreaker-a ima na obe strane, nekada smo sa obasjane strane meseca, nekada sa tamne strane. Zavisi od konstalacije i polozaja zvezda u svemiru.

Prva stvar koju najvise mrzim, rekao sam milijardu puta, necu da ponavljam.

Sto se tice ostalih stvari, ja posle pandemije sam mozda postao preopterecen higijenom, da se grozim ako neko nije oprao ruke nakon odlaska u toalet.

Sto se tice onih poroka (kojih ja na svu srecu nemam), nemam nista protiv ako ta osoba pusi ali samo cigare, ako se drogira, neka bezi sto dalje od mene. I naravno da nije teska pijanica. Ja niti pusim, niti pijem, a nemam ni zelju a ujedno mi je i zabranjeno. E da, i da ne ide po kladionice konstantno i da kao Miljka visi po slot masinama.

Meni je problem u zadnje vreme isti kao i kod liberta, jedem bez granice, a cesto i zbog dosade. Pa ne cudi kako znam da se ugojim, dok sam kao mali bebac bio jako probirljiv po pitanju hrane, sad ne biram sta ima da se jede (jedino sto ne volim jeste przenu mesavinu jaja, paprike i paradajz).

Ne bih voleo da partner bude uvek u pravu, pa makar bilo i zbog neke najgluplje sitnice, jer ja sam cesto zbog te osobine nadrljao, cak i ako sam zaista bio u pravu.

Znaci ne volim narcise, ne volim budzovane, ne volim uzdignute osobe koji misle da su neko i nesto, a ustvari su iznutra teski pacenici (takvi su 90% mladih i nabildovanih muskaraca iz Vlasotinca).

Najveći dealbreaker mi je svaka prekomjerna konzumacija alkohola i/ili drugih, opojnih stedstava na tipa tjednoj bazi. Još ako se ja moram naći usred toga i trpjeti nečije ispade dok je u takvom stanju, hvala ali ne hvala.

Uzas, dobro😭

E da, jos jedna stvar koju strasno mrzim prilikom dopisivanja: SEENOVANJE. U prevodu, posaljes poruku, on ti samo vidi i ne odgovori nista. To strasno mrzim i strasno prezirem i tako sticem utisak da je ta osoba ljuta na mene.

Možda stičete utisak da sam ja konstantno urađen, al to je samo Bebi Dol inspiracija ovde na forumu 😂 imam izlete tog tipa al uvek treba voleti sebe i znati svoju meru. Izbalansiranost u zabavi i produktivnosti.

Stvari koje su mi dealbreaker:
-narcisoidni ljudi (daj bre saslušaj za promenu sagovornika i mani se samoljublja)
-patološki lažovi (kako uvek naiđu, mažu ti mozak iako su provaljeni, ali ne oni samo odu dalje samo nađu neke druge ljude da lažu)
-ljudi bez trunke dostojanstva i manira (stvarno ne mogu osobe koje baš nemaju osećaj za blam u zdravoj dozi), ali i ne treba biti stegnut ko prut jer i to je baš too much.
-posesivni ljudi (nisam otijentisan isključivo ka tebi, volim da posvećujem pažnju svojim prijateljima veoma jer mi je potrebno)
-neartikulisanost misli i govora, nepromišljenost u izgovaranju svega i svačega. Mnogi su van kontakta sa samim sobom.

Evo ovo sam se setio što mi poslednje prolazi kroz glavu, sigurno bi bilo duže ako bih se udubio.

Back