Offtopic

Nisam imao pojma da je Roshen ukrajinski brend. Gumene bombone može, poljupce zadrži. :D
Čak je osnivač bivši predsednik Petro Poroshenko..
Poljupci u zoru, malo kupanja u moru, gummy jellies... 😁

Juuu, pojma nisam imao. Mada generalno ne proveravam odakle je koji brend od tih manje poznatih. Nije ovo Kosovo. :D

Ali najjače mi je bilo prošle godine, sećate se nestašice domaćeg mleka ovde, kad je bilo samo iz Poljske i Češke, kraj avgusta, početak septembra.. Tad sam bio u Albaniji, u svakoj radnji u koju uđeš, Kravica mleko, baš tada.. 😂🤣

Pa to i jeste jedina ukrajinska kompanija koja proizvodi slatkiše da valja. Ostale su krš.
Ja se sećam u Kijevu raznih je dobrih bilo, mislim da sam video da su iz Ukrajine, ja obično gledam to "Produced in", "Made in", to mi je zabavno.. :D

Meni je tužno kad vidim da je neki komad odeće koji sam kupio pravljen u jugoistočnoj Aziji, odmah zamišljam ljude u nekoj fabrici kako se znoje na 60 stepeni i rade za 10 evra mesečno. 😭

Jeste.. 😔
Ali pamuk iz Bangladeša je odličan..uglavnom kad vidim Bangladeš, jako mi se dopadne pod rukom..
Nekad je bio egipatski najbolji, sad ga jako retko viđam..

Ja se sećam u Kijevu raznih je dobrih bilo, mislim da sam video da su iz Ukrajine, ja obično gledam to "Produced in", "Made in", to mi je zabavno.. :D
U Moldaviji ima koliko hoćeš ukrajinskih brendova, ali jedino Roshen ne deluje sovjetski. Ni po izgledu pakovanja ni po ukusu. Baš imaju kvalitet.

Ima li dobrog Zefira za kupiti, Milane?

Što se mene tiče, pakovanje i nije toliko bitno, iako nekad privuče na prvu.. To što je starinsko pakovanje ne mora da znači da ovako nije dobro. :)

Bolji su mi ruski i beloruski slatkisi, mnogo 😉

• Like
Reactions: Mrm
Ima li dobrog Zefira za kupiti, Milane?
Držali su Zefir u prodavnici ruskih slatkiša "Konfeta" u Goslvordijevoj ulici. Ne znam da li imaju trenutno...

Inače, sećam se da su Belorusi ranije delilil njihove slatkiše uz promotivni materijal na Evroviziji :)

ShotType1_540x540.jpg

Ja se gušim u ovim bombonama ovde u Češkoj, obožavam kiselo a i ime žižalky mi je presmešno haha

U Srbiji će i govno pojesti ukoliko je rusko. Bas u Golsvordijevoj, gde prolazim svakodnevno, ima i ruska apoteka. Uvek se slatko nasmejem kad vidim koliki je red ispred, a znajući da Rusi žive najkraće u Evropi. Toliko od njihove farmacije i medicine.

Jbt ja ne znam za to?! 😮

Jedno vreme sam koristio jedan ruski šampon, jako mi je pomogao za kožu glave, sa kojom sam imao specifičnoj problema, to mogu da kažem..

Sećam se kraj 90-ih i počatak 00-ih u Švedskoj su se prodavali ruski preparati i bilo je dobrih...

Last edited:
Sad postoje i neki ruski mega jeftini supermarketi.
Unutra izgleda kao u magacinu, sve je na paletama poredjano, a kvalitet svega katastrofa, pogotovo hrane, ali naravno da su ljudi ovde kupili pricu 💀

Back