Offtopic

Sad postoje i neki ruski mega jeftini supermarketi.
Unutra izgleda kao u magacinu, sve je na paletama poredjano, a kvalitet svega katastrofa, pogotovo hrane, ali naravno da su ljudi ovde kupili pricu 💀
MERE market i Svetafor (na ruskom semafor), 90% su naši proizvodi..
Inače market posluje uspešno u Nemačkoj, Litvaniji..
Nema potrebe da se satanizuje sve iz Rusije.. :)

Pa opet je u pitanju ruski lanac. U svakom slucaju njihovi proizvodi, ciji god da su, su katastrofa.

Jaooo znam, izašla mi na fejsu reklama. Mere ili tako nešto, ima ih više. Stefan28 je u pravu, kvalitet dno.
Elem, pre nekoliko, kilogram tvrdog sira, na sniženju, nešto malo, tipa 400 din, ne sećam se. Naravno naši navalili ko ludi, sve pokupovali. Posle gomila komentara ispod kako je odvratan, ni svinje ga nisu htele pojesti itd... Pokajali se 😂😂😂

I u Nemačkoj ga otvaraju po hangarima, magacinima i totalno je budget koncept..

Ali sam video na sajtu njihovom da su negde, da li Jagodina ili Ćuprija, da ne slažem, otvorili onako mnogo bolji market na oko, u staklu, dobro deluje, tamo bih otišao kad se ukaže prilika... :)

Da, Mere ima u Batajnici, a Svetofor je otvoren pre oko mesec dana u Bulevaru Peka Dapčevića, preko puta Štark fabrike. Evo videa, da vidite kako "divno" izgleda, ali možda se nešto zanimljivo i nađe.

A znam i za tu Malu rusku apoteku u Golsvordijevoj, bio sam jednom davno. Imaju i sajt https://www.malaruska.com/.

Ima li dobrog Zefira za kupiti, Milane?

Što se mene tiče, pakovanje i nije toliko bitno, iako nekad privuče na prvu.. To što je starinsko pakovanje ne mora da znači da ovako nije dobro. :)
Zefira ima, ali ne mogu reći da li je dobar ili loš jer se meni lično ne dopada.

Srećom od skoro se pojavila srpska Jafa i Mačmelou tako da ima po nešto normalno da se pojede. 😋

Ja sam probrao stvari tamo, ima krša dosta, ali ja sam probrao..pirinač je odličan, i makedonski i ruski (sa kavkaza), dugo zrno, onda mlekara Mošorin, kiselo mleko je odlično, kao nekad pravi kiselomlečni ukus, i bilo je još da se probere svašta nešto.. :)
Ruska kaša je bila isto, uzeo sam je, dopala mi se za probavu za doručak.. I tako..

Zefira ima, ali ne mogu reći da li je dobar ili loš jer se meni lično ne dopada.

Srećom od skoro se pojavila srpska Jafa i Mačmelou tako da ima po nešto normalno da se pojede. 😋
U Brnu ima samo jedna prodavnica sa našim proizvodima. Kad sam pre par godina živeo ovde, imali su samo Plazmu (Lane), Grand kafu i Argetu. Svaki put kad sam išao da kupim prva dva proizvoda, uvek me prodavac pitao "No Argeta??" 😂

Bio sam prošle nedelje prvi put tamo od kako sam se vratio u Češku, ceo raf sa našim proizvodima! Čak i Poli salamu imaju 😀

Pa dobro, ja obožavam da idem po marketima, bazam, gledam, čitam proizvide... 🤪😂 U Kauflandu se zadržim satima, uzimam, vraćam, čitam sastav, poredim, tražim, zapitkujem radnike, ima li, nema, ljudi izbegavaju samnom da idu u markete, polude, šiznu.. 😌

Pa i ja bih 😂 odem da kupim šta mi treba, malo razgledam i kući 😂
Joooj ne pitaj me, jednom smo krenuli u Temišvar kao da obilazimo grad, i odemo na moj nagovor prvo, kao da uzmemo samo nešto u onaj OGROMNI Auchan (francuski).. Kada smo izašli odatle, bilo je vreme da se vraćamo za Bg.. 😂😂

@Doctor Who

Jel ima u Češkoj, danski NETTO?
Ne mogu da se setim, znam da ga u Poljskoj sad ima baš dosta.. Najviše valjda..pa zato..
U Švedskoj su pre neku godinu, zatvorili sve radnje, skoro 200.. 😮

Eto, na onom snimku iz Svetofora i mantije 1kg 399 dinara, taman za Mrm-a, doduše ne znam da li su pazarske, ali piše da su sa junećim mesom 😬

Joooj ne pitaj me, jednom smo krenuli u Temišvar kao da obilazimo grad, i odemo na moj nagovor prvo, kao da uzmemo samo nešto u onaj OGROMNI Auchan (francuski).. Kada smo izašli odatle, bilo je vreme da se vraćamo za Bg.. 😂😂

@Doctor Who

Jel ima u Češkoj, danski NETTO?
Ne mogu da se setim, znam da ga u Poljskoj sad ima baš dosta.. Najviše valjda..pa zato..
U Švedskoj su pre neku godinu, zatvorili sve radnje, skoro 200.. 😮
Netto ima u Poljskoj koliko hoces, ali sam bio mozda dva puta za sve vreme dok sam tamo ziveo, bez veze im je sve 🙄
Generalno u Poljskoj je toliko izbor marketa da je to haos 🫤

A ovo sto pisete da nasi ljudi navalili na te ruske markete, pa nisu oni navalili zbog Rusa, vec zato sto je kao jeftino… to samo govori kako nasi ljudi zive i to je zalosno.
A kako je sve poskupelo svugde na kraju ce ljudi jesti svakakvo smece.

Iz dva puta @Micky ne možeš ništa da zaključiš, veruj mi.. 😁 To mora mnogo podrobnije da se istraži...🤪
Iako u Švedskoj je LIDL na boljem glasu od NETTA dok je poslovao, za kvalitet čuvanja namirnica.. LIDL je čak bio na prvom mestu duži niz godina, moja tetka je radila tamo baš u toj inspekciji za restorane i merkete..
A kakav je onaj poljski market što ima za logo bubamaru? Tamo mi je krivo što nisam stigao da odem..
Jooj kako sam dobar kefir i dimljeni sir kupio u Poljskoj.. A kozmetika im je boli glava.. 👌

Back