Ljubav, navika, panika

Nisam ni u šta svrstao, pa ni u devijacije. Samo pitao čemu ta potreba kod ljudi i ako im je do intimnih odnosa, što ne bi vodili ljubav sa svojim izabranikom. Da li im fali tuđe "meso" ili šta? Naročito kod onih gde nema drugih prepreka poput udaljenosti. Na kraju, ako im je do eksperimentisanja, iskrenije deluje da to rade sa trećom osobom ili drugim parom zajedno nego odvojeno. Nešto tu ne štima u vezi ako imaju veliku potrebu da traže sa strane. To što je za nijansu iskrenije ako se kaže umesto da se skriva i vara, ne rešava potencijalni problem koji postoji među partnerima.
Ali Miloše, ima ljudi koji jednostavno ne smatraju monogamnu vezu privlačnom. Čak ni svi mi ovde ne doživljavamo na isti način prednosti odnosa 1 na 1, koliko to nekoga ispunjava i sl. Nekome je to ideal intimnosti između dvoje ljudi, drugi takve veze doživljavaju kao ograničavajuče.

Samo kažem da, ukoliko istomišljenici naprave ''dogovor'', ne vidim prepreke da uživaju u odnosu ma kakav on bio, u smislu broja partnera i slično. Pritom, tu ne mislim na potencijalne zdravstvene rizike, to nas sve vreba. Samo mislim da je mnogo iskrenije da neko živi onako kako oseća i želi, ma koliko ''uvrnuto'' to delovalo, čak i nekim liberalnijim sredinama.

Hvala lepo @dodo

I da, Miloše, smatram da je tvoj stav da sigurno nešto ne štima u odnosu ako postoji želja za seksom sa strane teško generalisanje. Ništa ja tu izmislio nisam.

Svako bira nacin zivota po svojim afinitetima. Mada sam dosta liberalna po raznim pitanjima, ozbiljnu vezu dozivljavam kao nesto cemu se treba posvetiti i dati joj sansu da uspe, jer nikad ne znas gde neka veza vodi.
Kroz postepeno upoznavanje i priblizavanje partnera vidi se da li tu ima sanse za nastavak ozbiljnije veze. Zivot 24/7 je veliki korak, to je znak da veza ide u dobrom smeru, mada ne mora nista da znaci. Tako se partneri najbolje upoznaju i vide i one skrivene strane koje su do tada mozda bile nevidljive ili su namerno skrivane.
Moja najduza veza je prosla bez 24/7 u kontinuitetu i mozda je zato toliko i opstala. Svako je imao svoj komfor i dosta obaveza, tako da nam je ovako bilo sasvim udobno i nije bilo potrebe za medjusobnim gusenjem. Svaki put kada smo bili duze zajedno, osecala sam potrebu za slobodom. Mozda je i do osobe sa kojom ste u vezi, koliko imate zajednickih osobina, sklonosti, zanimanja. Ovde ih nije bilo u dovoljnom obimu da bi opstalo.

@Doctor Who Jesi izmislio jer ne smatram to generalisanjem. Drugo je ako si se našao prozvanim zbog ličnog iskustva, pa ti sad smeta ako neko postavi neko pitanje.

@dodo Razumem da to postoji, negde je i uobičajeno, u nekim plemenima, ali imam utisak da je uzelo maha više nego što bi trebalo i da je jedan uzrok, ne i nužni, nedovoljna otvorenost partnera da se iskažu želje i potrebe, pa se to nešto radi sa drugom osobom, a možda bi moglo i sa partnerom ako bi se o tome razgovaralo. Verujem da ima osoba koje jedva i da imaju emocija kada je ljubav u pitanju, ajde i to, kao nisu svi isti, samo smatram da nije nužno juriti sa strane kad god ti dođe, kao što rade pojedinci.

@Miloš pa ja smatram generalisanjem, a sad još ti moje mišljenje nazivaš izmišljotinom LOL lepo reče @Niko , nema ovde razgovora nimalo. I ne, nimalo se nisam osetio prozvanim što ti nisi u stanju da razumeš da nemaju svi isto viđenje seksa i ljubavnih odnosa kao ti.

Naravno da nema razgovora sa onima koji uvek skaču ko da ih drmnula struja, ničim izazvani i drame do besvesti. :)

branka-sovrlic.gif

Evo šta me snašlo nedavno, pa da se malo nasmejete: Lik ispizdeo jer je saznao da sam mu bio sa "partnerom" ili šta god da su, a pritom je taj njegov i oženjen, čak i decu ima. I on napao mene umesto njega (?!)

Attachments

• _20230419_140357.webp
    _20230419_140357.webp
    32.5 KB · Views: 39
  • _20230419_140329.webp
    _20230419_140329.webp
    25.5 KB · Views: 40
  • _20230419_140258.webp
    _20230419_140258.webp
    41.8 KB · Views: 40
  • _20230419_140220.webp
    _20230419_140220.webp
    32.6 KB · Views: 40
Evo šta me snašlo nedavno, pa da se malo nasmejete: Lik ispizdeo jer je saznao da sam mu bio sa "partnerom" ili šta god da su, a pritom je taj njegov i oženjen, čak i decu ima. I on napao mene umesto njega (?!)
didi-dijana-jankovic.gif

Back