dodo
Ekspert
Ali Miloše, ima ljudi koji jednostavno ne smatraju monogamnu vezu privlačnom. Čak ni svi mi ovde ne doživljavamo na isti način prednosti odnosa 1 na 1, koliko to nekoga ispunjava i sl. Nekome je to ideal intimnosti između dvoje ljudi, drugi takve veze doživljavaju kao ograničavajuče.Nisam ni u šta svrstao, pa ni u devijacije. Samo pitao čemu ta potreba kod ljudi i ako im je do intimnih odnosa, što ne bi vodili ljubav sa svojim izabranikom. Da li im fali tuđe "meso" ili šta? Naročito kod onih gde nema drugih prepreka poput udaljenosti. Na kraju, ako im je do eksperimentisanja, iskrenije deluje da to rade sa trećom osobom ili drugim parom zajedno nego odvojeno. Nešto tu ne štima u vezi ako imaju veliku potrebu da traže sa strane. To što je za nijansu iskrenije ako se kaže umesto da se skriva i vara, ne rešava potencijalni problem koji postoji među partnerima.
Samo kažem da, ukoliko istomišljenici naprave ''dogovor'', ne vidim prepreke da uživaju u odnosu ma kakav on bio, u smislu broja partnera i slično. Pritom, tu ne mislim na potencijalne zdravstvene rizike, to nas sve vreba. Samo mislim da je mnogo iskrenije da neko živi onako kako oseća i želi, ma koliko ''uvrnuto'' to delovalo, čak i nekim liberalnijim sredinama.