247. FSC - Eurovision Language Diversity

Ne vidim tu nikakav problem pogotovo sto u Ukrajini postoji mnogo ljudi koji se izjasnjavaju kao Ukrajinci, a sluze se ruskim jezikom.
Ne trazite dlaku u jajetu, uvek.

Pa dobro, pjesma je iz 2021., tad su Ukrajinci još mahom pjevali na ruskom pa ajd
Baby Boomers Ok GIF by Originals

Nije traženje dlake u jajetu, ali tako smo onda mogli svi da ignorišemo pravilo o zvaničnom jeziku i da pošaljemo šta god na nekom regionalnom ili jeziku kojim se služe.

Dakle ne kapiram kako je dozvoljen ruski Ukrajini, kad to nije po pravilima ovog FSC-a?

Ovo uopće zapravo nema veze s traženjem dlaka u jajetu, lol.
Mislim, meni baš svejedno dal će pjesma ostati ili ne, samo sam skrenuo pažnju jer je jedno od pravila ovog FSC-a službeni jezik države.
No dobro, ajmo na preslušavanje :)

Dobro, evo koliko vidim Andora je ispunila taj uslov.
Mozda su mogli i ostali da se potrude vise oko trazenja pesama na ukrajinskom i iriskom, ali dobro, sta sad 😉

Nije traženje dlake u jajetu, ali tako smo onda mogli svi da ignorišemo pravilo o zvaničnom jeziku i da pošaljemo šta god na nekom regionalnom ili jeziku kojim se služe.

Dakle ne kapiram kako je dozvoljen ruski Ukrajini, kad to nije po pravilima ovog FSC-a?

Kako smo vec ranije zakljucili, ostavljamo politiku (to oko izmene sluzbenog jezika posmatram iskljucivo kao takvu odluku, dok u realnosti mnogi jos pricaju ruskim) po strani i prepustamo se muzici. Ali, ako smatrate da bi trebalo da se menja, pa cak i po cenu da forumas eventualno odustane od ucesca i dodatno napravite komplikacije, OK, nemam nista protiv.

Back