Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Eh, da se oglasim povodom finala.
Možda sam subjektivan, možda su mi kriterijumi niski, ali meni je finale bilo odlično i generalno sam uživao.
Svaka čast izvođačima na pripremama i pjesmama, RTS-u na organizaciji cjelokupnoj koja se apsolutno isplatila jer, aman, 141 HILJADA GLASOVA. Em što je super zbog takmičenja, em, što je još bitnije, otišlo je u humanitarne svrhe (plus onih 70 hiljada iz pf).

Kao što sam napisao ovde sinoć - Konstrakta, Sara, Zorja - tim redoslijedom, tako je i bilo, i tako je bilo i najpoštenije. Drago mi je što je Anđa ostala u top 4 i što je bila bolja nego u četvrtak. Sara me je oduvala sinoć više nego u petak, nešto su popravili u nastupu, vidjelo se, i bila mi je vrh. Konstrakta, ipak, za nijansu bolja i tako sam im i dao poene u OGAE glasanju, 12 i 10.

Saru želim da vidim opet na ESC, ali, kao što ste pisali već, i ona bi prošla kroz pljuvačinu od sinoć pa do maja i stvarno bi mi bila ogromna strepnja da vidim hoće li proći, i da, ne daj Bože, nije prošla u finale - ne bi je ostavili na miru od kritikovanja i ismijavanja, a već su počeli sinoć kako je 'flopnula', a djevojka 20 hiljada glasova imala, više nego HCN onomad. Ovako je očito moralo biti i nadam se da će da se vrati nekad.

Što se tiče glasanja, lijepo sam rekao da mi je ovaj sistem raspodjele bez veze, a Naiva je čist primjer za to - djevojka je bila na svega 4 GLASA da dobije 1 poen od publike, i kod žirija je bila 11. i na kraju kao dijeli poslednje mjesto, umjesto da je dobila po 8 bodova iz oba pravca i vjerovatno završi 11, ako ne i više, samo kad uzmemo da je Tijana bila žiriju u top 10 a publici u poslednje troje, isto kao i Ana Stanić. Glasanje u polufinalu apsolutno nejasno, da Haos bude #1 žiriju, da Boris dobije 0 ko kuća od žirija a bude 6. kod publike, i u drugom pf da 2, 3. i 4. mjesto kod publike popije 0 od žirija - to mi nije baš najjasnije - kako da se TOLIKO razlikuju oko najviših plasmana. No dobro.

Očekujem da je gledanost isto zakucala i Kosjerina je dala 'hint' da se 'vidimo sledeće godine ponovo na nacionalnoj selekciji', tako da, nadam se da će da zaživi i festival i da će mnogi htjeti da se prijave opet.

E sad je pitanje da li će mnoga aktuelna imena dići nos nakon ovoga jer je popularnu pevacicu pobedila Zorja... Konstanta i neće hteti da se prijave

Ali Zorja... Konstanta.
Prošle godine se sjećam koliko su ljudi pričali 'ali mi nemamo ništa originalno poput ovih u top 5 na ESC, sve se svodi na isto', kad ono nađosmo originalno i na #1 i na #2.

Sinoć sam samo skapirao da više ne treba da imam tremu kad vidim sastav žirija u finalu jer je očito da ljudi stvarno glasaju za evrovizijski potencijal, a ne za ono što bi možda slušali privatno kod kuće više.

Ja se samo nadam da nece postati praksa da pobedjuju podrumare. Msm cool je Konstry, ali da je podrumara, podrumara je i ziv nisam da li ce se izboriti sa RTSom po pitanju svega.

Pa i ja očekujem to, stvarno ima dosta potencijala, nadam se da će radio stanice da ispoštuju jer neke pjesme su toliko osvježenje kako za generalnu, tako i za samu pop scenu jer u poslednjih nekoliko godina stvarno pop postaje previše generičan, kao da ljudi nemaju inspiracije više šta da pišu, što se odrazi i na uspjehe na kraju krajeva.

Ja se samo nadam da nece postati praksa da pobedjuju podrumare. Msm cool je Konstry, ali da je podrumara, podrumara je i ziv nisam da li ce se izboriti sa RTSom po pitanju svega.
Pa mislim da su Olja i RTS pokazali da stvarno shvataju ozbiljno sve i ne znam šta ovde ima puno da se dira još. Što se mene tiče, mogu da zadrže isti ovaj nastup i samo ubace titlove u Netfliks fazonu, sa sve onim *stares in Serbian* fazonom u titlu, jer će nastup svakako biti meme na kvadrat na društvenim mrežama, i sigurno neće proći nezapaženo. Da je rizično, rizično je, ali rizična je i Maniža bila, recimo.

Narednih godina će nastaviti Olja da diktira i upravlja našim Evrosongom, sve dok je neko ne smeni i to je to. Ona će uvek od ponuđenog po svom osećaju odabrati najbolje.

Pa mislim da su Olja i RTS pokazali da stvarno shvataju ozbiljno sve i ne znam šta ovde ima puno da se dira još. Što se mene tiče, mogu da zadrže isti ovaj nastup i samo ubace titlove u Netfliks fazonu, sa sve onim *stares in Serbian* fazonom u titlu, jer će nastup svakako biti meme na kvadrat na društvenim mrežama, i sigurno neće proći nezapaženo. Da je rizično, rizično je, ali rizična je i Maniža bila, recimo.
*stares in Serbian*
🤣🤣🤣🤣

@Majsta94 sve dobro veli, *stares in Serbian* bukvalno MORA da dođe do nje i njenog tima kao ideja, makar da razmotre!!!
A i ovo da je zumiraju i da se ide na taj creepy weirdo vibe (a i dalje je ona preslatka u osnovi svakako), ja generalno eventualne dorade ako budu na sceni i vidim u tom smeru da se još i više da gas na taj psiho momenat.

RTS-ov YT kanal je za ovih nepunih mjesec dana dobio novih skoro 20 miliona pregleda i 10+ hiljada pretplatnika. Prenos uživo od sinoć ima skoro pola miliona pregleda za manje od 12 sati, ne znam koliko je bio 'reach' haštagova na društvenim mrežama jer su neki pisali #pze22, neki #pze2022, neki opet #beovizija, a neki nisu ništa. Znam da je u Španiji riječ SERBIA bila 11. u Trendu sinoć. Apsolutni hit.

Sad vidim da je RTS ubacio moj prevod sa LT u opis klipa hahaha nema ime autora ali dobro...

Ja bih voleo da padne neka dorada da pesma zvuci mocnije produkcijski, ali iskreno nemam neka ocekivanja da ce se to desiti.

Back